Barfburger

Datum: 23 augustus, 2017
Laatst bijgewerkt: 28 maart, 2023

De Barfburger is een rauwe vleesvoeding (kvv) bestaande uit nuggets van 50 gram. Handig voor kleine rassen die niet zoveel eten per maaltijd. Met de juiste afwisseling is het mogelijk om met Barfburgers een compleet menu te maken.

Zijn barfburgers compleet?
De Kipburger Compleet is compleet door toegevoegde vitamines en mineralen. Ik zou hier zelf nog wel vette vis aan toevoegen voor genoeg omega 3-vetzuren.

De overige hamburgers zijn compleet bij de juiste afwisseling en aanvulling. Het is in hiervoor nodig om te kiezen voor zowel hoefdieren als gevogelte, en dit aan te vullen met vette vis, eieren en groente.

Voorbeeldmenu
40% allround
40% hypo
20% een mix met rood vlees van een ander merk

Voeg zelf toe:

  • Groentes. De groentenburger kun je hiervoor ook gebruiken, maar deze vind ik erg karig qua diversiteit.
  • Eieren

Wil je zelf leren hoe je een compleet menu opstelt? Dat kun je lezen in het boekje Rauwvoer voor de hond – verantwoord rauw voeren in 3 stappen. Dit boekje is verkrijgbaar in de Voerwijzer-webshop en bij de meeste winkels die de Barfburger verkopen.

Zijn de barfburgers geschikt voor pups?
De Barfburger Kip Compleet is geschikt voor pups. Probeer wel af te wisselen, want een menu met alleen kip is vrij beperkt. De andere barfburgers vind ik niet ideaal voor pups, omdat ze veel calcium en veel vet bevatten.

Portiegroottes
De hamburgers zijn verkrijgbaar in een kilo-zak met 20 hamburgertjes van 50 gram.

Barfburger kvv

Barfburgers bestellen
Barfburger is verkrijgbaar in België en Frankrijk. Je kunt het onder andere bestellen of afhalen bij Barf Webshop in Waasmunster. Zij doen gratis groepsleveringen in Frankrijk en België, maar ook diepvrieslevering op bestelling. Voor alle opties zie deze pagina.

Ingrediënten en prijzen

Barfburgers zijn verkrijgbaar in de vijf onderstaande varianten:

Ingrediënten en prijzen Hamburgers
Ingrediënten Eiwit Vet Calc Fosfor €/kg
Barfburger Allround 50% kipkarkas, 30% lamsvlees,10% runderpens, 5% runderlever, 5% runderlong 14,7% 15,3% 1,3% 0,7% €5,58
Barfburger Hypo 30% eendenvlees, 50% kalkoenkarkas, 5% paardenlever, 5% paardenlong, 10% paardenmaag 16,7% 16,4% 1,1% 0,7% €5,05
Barfburger Kip 30% kippenvlees, 30% kipkarkas, 20% kippennek, 10% kippenlever, 10% kippenhart 15,3% 13% 1% 0,6% €5,83
Barfburger Kip Compleet 62% kippenvlees, 20% kipkarkas, 5% kippenlever, 10% kippenhart, 1,5% smaakversterker, 1% vitamines & mineralen 14,8% 14,5% 0,8% 0,7% €6,33
Groentenburgers 28% Wortel, 22% Spinazie, 22% Erwt, 12% Water
11% Appel, 2% Aardappel
1% CMC (bindvezel)
2,3% 0,3% 0% 0,1% €4,40

 

Beoordeling:

Waar ik blij mee ben is dat bekend is welke ingrediënten de hamburgers bevatten en in welke hoeveelheden. Dat geeft inzicht in u de samenstelling en het is goed te bepalen hoe compleet het is en hoe je het compleet kunt maken. De hamburgers zijn niet compleet als je maar één variant voert, met uitzondering van de Kipburgers Compleet. Het heeft niet mijn voorkeur om ervoor te kiezen alleen deze kipburgers te voeren, omdat je dan alleen kip voert en een smaakversterker vind ik onnodig. Meestal is de smaakversterker een bron van vrije glutamaat, wat mogelijk negatieve gezondheidseffecten heeft. Het zit overigens vaker in een premix, en dan wordt het niet apart genoemd in de ingrediënten.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
afwisselen en zelf aanvullen, premix bot hond, kat www.barfburger.be

2 Comments

    1. Voerwijzer Meike

      Is dit de eerste keer dat je rauw gaat voeren? Als je al eerder rauw voerde kun je dezelfde hoeveelheid aanhouden. Anders kun je beginnen met 30 gram per kilo lichaamsgewicht, als ze niet te zwaar zijn tenminste. Let wel op met Allround, deze is erg vet en daar zou je minder van kunnen voeren. Het verschilt erg per hond hoeveel hij nodig heeft, houd dus de lichaamscompositie of het gewicht goed in de gaten en pas de hoeveelheid aan als dat nodig is.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter