Mediatheek // wetenschappelijk onderzoek: 17 boeken gevonden.

Advertentie

Waar zit taurine in? Een overzicht van taurine in vlees

Een lijst met het taurinegehalte van vleesproducten.

Lees meer

Onderzoek naar de invloed van voeding op heupdysplasie bij Duitse Herders

Uitgebreid onderzoeksverslag over de invloed van voeding op de ontwikkeling van HD.

Lees meer

Nederlandse vertaling van Effect of kibble and raw meat diets on peripheral blood mononuclear cell gene expression profile in dogs

Hieronder mijn vertaling van de publicatie over het verschil in genexpressie op brokken versus rauwe vleesvoeding. Ik heb het een beetje ingekort. Het gaat om de volgende publicatie: Anderson, R. C., et al. “Effect of kibble and raw meat diets on peripheral blood mononuclear cell gene expression profile in dogs.” …

Lees meer

Onverteerbare dierlijke vezels in rauwe vleesvoeding positief effect op darmgezondheid

Animal fibre: The forgotten nutrient in strict carnivores? First insights in the cheetah In dit onderzoek werd gekeken naar het effect in van onverteerbare dierlijke producten in rauwe vleesvoeding, op de darmgezondheid van cheeta’s. Dit werd onderzocht door cheeta’s twee soorten voeding te voeren: Complete konijnen Rundvlees met een premix …

Lees meer

Brokken en kvv – verschillen en het effect op de gezondheid van de kat

Wat voor effect heeft rauw voeren op katten als je het vergelijkt met brokken? Noortje Verhoef zocht dit uit voor haar eindstage. Praktijkonderzoek Erg interessant is het praktijkonderzoek, waarbij een groep katten kvv krijgt en een andere groep krijgt brokken. Resultaten waren o.a. de katten die van brok naar kvv …

Lees meer

Darmflora op alleen brokken vs aanvulling met gekookt vlees

De darmflora van honden verandert na een overgang van brok naar grotendeels gekookt vlees, maar verandert ook weer snel terug als de hond weer alleen brokken krijgt. Dit blijkt uit nieuw onderzoek, waarbij verschillen gevonden werden tussen de darmflora op alleen brokken en de darmflora op voornamelijk gekookt vlees. De …

Lees meer

Katten verkiezen ratio eiwit en vet boven smaak

Katten vinden de hoeveelheid vet en eiwit belangrijk dan de smaak. Ze kiezen voor een eiwit/vet-ratio die gelijk is aan een gemiddeld prooidier.

Lees meer

Verteerbaarheid van blikvoer vs kvv vs kipfilet in kittens

Wetenschappelijk onderzoek naar het verschil in verteerbaarheid tussen kvv, barf en blikvoer bij kittens wijst uit dat het eiwit uit rauwe vleesvoeding 7,5% beter verteerbaar is dan het eiwit uit blikvoer.

Lees meer

Verteringssnelheid rauw versus brok

Ongemalen rauwe vleesproducten worden langzamer verteerd dan geëxtrudeerde brokken blijkt uit dit onderzoekje. Leuk verslag met foto’s.

Lees meer

Overzicht onderzoeken kattenvoeding

Overzicht van wetenschappelijke onderzoeken en artikelen over rauwe voeding voor katten

Lees meer

The carnivore connection to nutrition in cats

Een wetenschappelijk artikel over de voedingsbehoeftes van katten. Ze zijn carnivoor, wat heeft dat voor gevolgen voor de voedingsbehoeftes?

Lees meer

Chronic intestinal inflammation and intestinal disease in dogs

Chronische darmaandoeningen besproken: de rol van ontstekingen (inflammatie) en diverse aandoeningen bij verschillende rassen.

Lees meer

Dietary nutrient profiles of wild wolves: insights for optimal dog nutrition?

Een onderzoek waarbij gekeken wordt naar de voedingsbehoeften van de wolf en de gelijkenis met die van de hond.

Lees meer

Verschil in verteerbaarheid tussen brok en vleesvoeding

Vergelijking in verteerbaarheid van brok, rauwe vleesvoeding en gekookte vleesvoeding. Brokken blijken het minst goed verteerbaar.

Lees meer

Current knowledge about the risks and benefits of raw meat–based diets

Literatuuronderzoek naar de voor- en nadelen van het voeren van rauwe vleesvoeding. Er word voornamelijk ingegaan op de risico’s van rauw voeren.

Lees meer

The Controversy Between a Raw Food Diet and a Kibble Diet

Een uitgebreide vergelijking van de voordelen en nadelen van brok en rauwe vleesvoeding. Wat is beter voor honden en katten?

Lees meer

Raw meat based diet influences faecal microbiome and end products of fermentation in healthy dogs

Onderzoek naar de verschillen in de darmflora tussen honden die brok of rauw vlees kregen. Bij de honden de rauw gevoerd werden, ontstond een gezondere darmflora.

Lees meer