Amerikaanse documentaire over de pet food industry

Datum: 31 januari, 2017
Laatst bijgewerkt: 12 april, 2017

Deze maand kwam de film Petfooled beschikbaar om te kijken in Europa. Deze film behandeld een paar aspecten van de Amerikaanse PetFood Industry. Er komt bijvoorbeeld naar voren welke rare stoffen er in Amerika in brokken mogen zitten en hoe er judirisch wordt omgegaan met schandalen. Vooral dr Karen Becker van Healthy Pets en dr Barbara Royal komen aan het woord, ze vertellen wat zij wel en geen geschikte voeding voor honden vinden. Ook Susan Thixton van Truthaboutpetfood.com

De film is interessant om te kijken, alhoewel alle informatie ook op internet staat en dus voor de informatieverslinders onder ons niets nieuws. Niet alle aspecten zijn relevant voor Europa, maar de onderliggende boodschappen zijn universeel. Bijvoorbeeld deze: bedenk bij jezelf, welke voeding past nou echt bij dit dier? Heel raak vond ik het gedeelte over marketing, de fabrikanten weten heel goed hoe een voeding aantrekkelijk te maken en de meeste mensen trappen er in.

Je kunt de film bekijken via Netflix of en via Vimeo:

Op het youtubekanaal Petfooled kun je gratis stukjes uit de film zien en interessante interviews bekijken.

Ik ben erg benieuwd naar jullie meningen over deze film.

Eén reactie

  1. Harlan Mueller

    Ik was er nog steeds op gericht of het mogelijk is om katten rauw vlees te geven, zoveel versies en meningen dat ik niet kan begrijpen wie ik moet geloven. Meestal koop ik al het voer en droog en nat online https://goo.gl/LDngDV wat mij betreft zijn ze zo veel mogelijk in balans. In een andere vorm, behalve in de maaltijd van de kat, is het bijna onmogelijk om vitaminen en andere nuttige sporenelementen te geven, naast proteïne, moet men de minerale samenstelling niet vergeten.

  2. Jan de boer

    Net als bij de keuringsdienst van waren schetst men het graag zwart / wit af. Alleen al in dit clipje zitten dingen in mij storen. Veel knip en plakwerk voor de kijkcijfers. Even een paar dingen: Niet alle petfood bedrijven zijn hetzelfde. Maïs is op zich niet mis mee, maar teveel is niet goed. Daarnaast is de kwaliteit van de grondstoffen ook belangrijk, “The petfood industry is telling us” Ja hoor allemaal hetzelfde? Beneful is geen top merk, zeker niet als merendeel graan is. Er wordt een zeer selectief beeld geschetst wat met name te maken heeft met multinational bedrijven. Er zijn steeds meer merken die veel betere voeding te bieden hebben dan de grotere bedrijven en multinationals. Jmho.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een reactie