Trends in wereldwijde diervoederindustrie

Datum: 26 november, 2011
Laatst bijgewerkt: 26 november, 2011

Onlangs kwamen er verschillende rapporten uit, waaruit blijkt dat de diervoederindustrie wereldwijd een groei doormaakt, en dat in de Verenigde Staten rauwe vleesvoeding steeds populairder wordt.

Wereldwijde groei en trends

Het rapport "Pet Facts: A global strategic business Report" van Global Industry Analists Inc geeft een overzicht van de wereldwijde trends in de diervoederindustrie. Het gehele rapport is te koop voor 4.500 Amerikaanse dollars. Uit dit rapport blijkt dat de vraag naar diervoeder toeneemt, en voorstpelt dat in 2017 de wereldwijde diervoederbranche  US$95.7 miljard bereikt. Hiermee wordt waarschijnlijk de totale omzet (dus alle verkoopprijzen opgeteld) van een jaar bedoeld. Hoeveel het nu is, is onduidelijk, maar het wordt een groei genoemd. De groei wordt toegeschreven aan factoren zoals de verandering van houding naar huisdieren, gecombineerd met de verstedelijking en een toename van het besteedbare inkomen.

Het rapport signaleert de volgende trends:

  • toenemende populariteit van biologische voeders.
  • vermenselijking van huisdieren, wat leidt tot meer verkoop van 'functionele voeders' zoals voeders voor verschillende leeftijden en gezondheidsvoeding.
  • Europa is de grootste regionale markt, met vooral grote interesse in gezondheidsproducten.
  • een grotere interesse in gezondheid en voeding.
  • Hondenvoer blijft het grootste en snelst groeiende marktsegment van de gehele voedingsindustrie.
  • Supermarktketens spelen de grootste rol in de verkoop en marketing van diervoer, dierenspeciaalzaken spelen een kleinere rol.

Opvallend is dat volgens het rapport over de wereldwijde diervoederindustrie Europa de grootste regionale markt is, maar dat in het rapport over de Nederlandse gezelschapsdierensector wordt geschreven dat er in Nederland juist steeds minder wordt uitgegeven aan diervoer.

 

Opmars vers vleesvoeding in de Verenigde Staten

Uit het rapport "U.S. Pet Market Outlook 2011-2012" van Packaged facts blijkt dat er een klein segment diervoederfabrikanten een opmerkelijke groei doormaken: de fabrikanten van rauwe, bevroren en gekoelde voeding. Dit ondaks dat de globale economie geen groei doormaakt en dit steeds beter merkbaar wordt in de diervoederindustrie. Volgens het rapport is en blijft het vers, bevroren en gekoeld een sterke speler in de markt.

In 2010 maakte de bevroren en gekoelde voeding voor honden een indrukwekkende groei van 10% en maakte de gekoelde en bevroren voeding een sprong van geen verkopen in 2009 tot een omzet van 600.000 dollar in 2010. Het maakt nog geen groot deel uit van de gehele diervoedermarkt, namelijk nog geen 1%. Packaged Facts voorspelt dat de verkoop tot tot 2015 groeit met 25% per jaar .

Helaas zijn er geen cijfers bekend uit Nederland.

——————-

Bronnen:
Global Petfood market to reach US$95.7 billion by 2017, report predicts, www.petfoodindustry.com
Global Pet Food Market to Reach US$95.7 billion by 2017, According to New Report by Global Industry Analysts, Inc., www.prweb.com
Bright future for refrigerated, frozen and raw petfood, www.petfoodindustry.com

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter