Acana Wild Prairie

Ingredienten

Verse kip (zonder bot), kippenmeel, erwten, kalkoenmeel, kippenlever-olie, tuinbonen, rode linzen, vers kalkoenvlees, verse hele eieren, verse snoekbaars, zongedroogde alfalfa, erwtenvezels, verse kippenlever (2%), haringolie (2%), appel, peer, pompoen, muskaatpompoen, pastinaken, wortelen, spinazie, veenbessen, blauwe bessen, kelp, cichoreiwortel, jeneverbessen, engelwortel, goudsbloem, zoete venkel, pepermuntblad, lavendel, rozemarijn.

Vitamine A, vitamine D3, vitamine E, zinkproteinaat, koperproteinaat, gedroogde Enterococcus faecium fermentation product.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
31% 17% 32% % 5% 10% 1.2% 0.9% 3615 2.5% 0.6% 1500mg/kg 700mg/kg 28%

Beoordeling:

Acana Wild Prairie heeft een goede samenstelling, en is geschikt voor honden van alle leeftijden. Ook voor pups en ook voor pups van grote rassen.

Zetmeelbron
Acana Wild Prairie bevat alleen peulvruchten als zetmeelbron, wat een lagere glycemische waarde heeft dan granen en aardappelen. Hierdoor ontstaat een minder grote schommeling van de bloedsuikerspiegel.

Vleesgehalte
De brok bevat een mooi vleesgehalte, wat een combinatie is van ‘vers’ vlees en gespecifieerd diermeel (kippenmeel, kalkoenmeel). Vers vlees heeft de minste bewerking ondergaan, maar het bevat veel vocht, waardoor tijdens de bewerking van de brok weinig van vers vlees overblijft. Een combinatie van vers vlees en gedroogd vlees is daarom optimaal. Acana bevat alleen vlees van scharreldieren, deze komen meestal niet buiten maar hebben meer ruimte per dier dan in de bio-industrie.

Allergische honden
Acana Wild Prairie bevat veel eiwitbronnen, en is hierdoor niet geschikt bij honden met voedselallergie. Alleen bij een granenallergie en een allergie voor rund is deze brok geschikt. Acana Wild Prairie is graanvrij.

Toevoegingen
Acana gebruikt geen schadelijke antioxidanten, maar tocopherolen (ook wel natuurlijke antioxidanten genoemd) als antioxidantenbron. Ook de ingrediënten van de brokken bevatten geen schadelijke antioxidanten. Acana bevat alleen gecheleerde mineralen, welke het best opneembaar zijn en niet schadelijk.

Geschikt voor pups
Acana Wild Prairie is geschikt voor honden van alle leeftijden, ook voor pups.

Pro’s

 • Redelijk hoog vleesaandeel
 • Bevat alleen gecheleerde mineralen
 • Relatief lage bereidingstemperatuur (93 graden celcius)
 • Diervriendelijk vlees, van vrije uitloop-dieren
 • Bevat alleen dierlijk vet
 • Goede verhouding omega 3/omega 6-vetzuren
 • Bevat probiotica
 • Vrij van chemische antioxidant en (bha/bht)
 • Volledig gespecificeerde ingrediëntenopgave

Con’s

Verkoop informatie:

Acana Wild Prairie is online te bestellen (en in de winkel verkrijgbaar) bij EKO4petz
EKO4petz is de goedkoopste aanbieder van de 6,8 kg-zak.
340 gram voor €4,95
2,27 kilo voor €18,95
6,8 kilo voor €46,95 (€5,46/kg en €1,51/1000 kcal)
13 kilo voor €60,95 (€4,69/kg en €1,30 per 1000 kcal)

Acana Wild Prairie goedkoopst

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
bataat, peulvruchten kip, vis, kalkoen scharrelvlees, wild (vis) probiotica, visolie, chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten visolie www.championpetfoods.com

48 Comments

 1. Voerwijzer Meike

  Ik heb een antwoord gekregen van de fabrikant, ze garanderen dat al hun voeding glutenvrij is. Ze verwerken geen glutenhoudende granen in hun fabriek en na elke productie maken ze de machine goed schoon voor de volgende brok. Zo kan er ook geen spoor van een ander diersoort inzitten dan vermeld in de ingrediënten. Ze gebruiken wel haver in sommige varianten van Acana, maar dat is glutenvrij. “Health Canada and the Celiac Association recently released a statement about oats in that they contain only minimal risk to those with Celiac disease and that products with oats would be considered “gluten-free”.  This statement combined with our equipment flushing process ensures that the diets are Gluten free.”

 2. Monica

  Weet u zeker dat dit een geextrudeerde brok is? Ik hoorde dat Acana  alleen maar geperste brokken heeft.
  Ik zou mijn hond graag een geextrudeerde brok of een gexpandeerde brok willen geven.

   1. Monica

    Meike , ik heb vandaag ook contact met ze gehad en dit is het antwoord wat ik kreeg.

    Geëxpandeerd en Geëxtrudeerd is hetzelfde.
     
    Acana wordt heel langzaam geëxtrudeerd, zodat de temperatuur niet te hoog wordt.
    Het voer moet boven de 80°c komen maar mag absoluut niet warmer dan 90°c worden.
     
    Andere voeren, bijvoorbeeld Royal Canin, wordt zeer snel verwerkt en wordt daardoor ca. 110 tot 120 °c.
     
    Om u een voorbeeld te geven, Royal Canin extrudeerd 40 Ton voer per uur , terwijl Acana/Orijen maar 4 Ton voer per uur extrudeerd. 

    Ik zal deze brok gaan proberen , nu maar hopen dat mijn hond het hier goed op doet.
    Dank je wel.

    1. Voerwijzer Meike

     Op Acana’s website staat ook dit:”ACANA’s fresh ingredient inclusions mean we can steam-cook our ingredients in their own natural juices without adding any water. And to retain all of the goodness and flavour that’s naturally present in our fresh ingredients, we slow-cook our foods at low temperatures (90C/195F).”

 3. Robin

  Ik zag de volgende toevoegingen staan bij dit voer;

  Zoötechnische toevoegingen: Lactobacillus acidophipolus LAFTI L10: 450 M CFU/kg and Enterococcus faecium NCIMB10415: 300 Mln. CFU/kg.  
  6

  De laatste is toch niet geheel ongevaarlijk voor jonge honden en wat oudere honden?

  1. Voerwijzer Meike

   Dat zijn probiotica, om de darmflora gezond te houden/maken. Probiotica uit natuurlijke producten (pens, gefermenteerde groenen of zuivel) zijn te prefereren, maar dit is veilig voor mens en dier.

 4. Aad

  Eerste zak ging goed, tweede zak was voer donkerder van kleur en donkere spikkels, vertrouwde het niet maar toch geprobeerd, jonge hond koste ervan en oudere hond aan de diarree. Leverancier gaf aan dat er leveringsproblemen waren en wellicht gerelateerd, gelijk genezen van dit Merk. Kwaliteitscontrole dus onder de maat..
   

 5. Voerwijzer Meike

  Te weinig vitamine D in Acana Wild Prairie?

  Ik kreeg een email van een bezorgde pup-eigenaar die Acana Wild Prairie voert. Er zit maar 500 IU vitamine D in, en dat is vrij weinig vergeleken met andere brokken. Is het wel genoeg?

  Het vitamine D-gehalte is inderdaad aan de lage kant. Volgens de Fediaf richtlijnen is het genoeg voor pups en volwassen honden. De aanbevolen minimum hoeveelheid voor pups is 125 IU vitamine D per 1000 kcal. Vreemd genoeg is het voor volwassen honden hoger, namelijk 138 IU per 1000 kcal.

  Acana Wild Prairie bevat 500 IU vitamine D per kilo en 1 kilo voer bevat 3615 kcal. Dat betekent dat er 138 IU vitamine D inzit per 1000 kcal. Dat valt dus boven het mimimim van 125 IU.

  Het is heel goed om een paar eieren te geven elke week, want meer vitamine D is helemaal niet erg in dit geval.

   1. Anoniem

    dankuwel voor het snelle antwoord! Mijn hondje krijgt nu royal canin maar zou graag de overgang maken naar acana. Dit is toch ook een voer voor honden van alle leeftijden hé? 

    Groetjes 

 6. Linda

  Hallo,

  Allereerst mijn complimenten voor deze site. Wat ontzettend veel informatie!!! 
  Ik vind het belangrijk om onze hond een zo natuurlijk mogelijke voeding te geven. (Hondje uit spanje, kruising podenco en verder onherleidbaar.) We hebben vers vlees geprobeerd, wat voor haar verder goed leek, alleen hadden wij het idee dat haar jachtinstinct enorm versterkt werd. Het is een jager, maar zeer gehoorzaam en ze pakt niks. Toen was ze weg en bleef weg, achter elkaar. Geloof wel dat zij zich optimaal gezond en gelukkig voelde, maar helaas, dit is nou eenmaal niet zo handig in de praktijk. Daarom op zoek naar een brok met zoveel mogelijk vers vlees. We hoorden dat Farmfood een goeie brok was. Kijkend naar wat er op de zak staat had ik mn twijfels, maar onze hond deed het er eigenlijk heel goed op. Weinig en harde, donkere ontlasting, gezond veel energie en redelijke vacht. Ze heeft dit ongeveer 1,5 jaar gebruikt. Maar we willen toch naar brok met meer vlees, ze bleef krabben en schudden met oren etc. Nu hebben we sinds 1,5 week Acana wild prairie. Ze heeft sindsdien heel veel dunne, lichte, stinkende ontlasting, is ontzettend veel op haar poten aan het bijten en knagen, verhaard enorm, heeft veel huidschilfers, bijt in haar vacht en lijkt minder energie te hebben. Kan dit een kwestie van wennen zijn of is dit gewoon duidelijk? Ik weet niet of ze een soort van allergie heeft, ze is altijd wel een krabber. Is er een brok die je misschien aan kan raden n.a.v. dit verhaal? T liefst niet duurder dan deze, moeten we nou eenmaal ook realistisch in blijven.. Hoor graag, dank je wel alvast!!! 

 7. Voerwijzer Meike

  Dat is inderdaad een behoorlijk heftige reactie. Je zou bij deze reactie ook aan ontginnen kunnen denken, maar aangezien je rauwe vleesvoeding en Farmfood hebt gevoerd lijkt dat me niet waarschijnlijk.

  Het kan zijn dat hij reageert op een van de ingrediënten.  In Farmfood zit geen kip, en in deze brok wel. Het kan ook zijn dat de peulvruchten niet geschikt zijn voor hem.

  Ik zou er in dit geval voor kiezen een andere brok te gaan proberen, en niet dit nog een paar weken aankijken. Ik heb even gekeken naar mogelijkheden die niet duurder zijn:

  Succes!
   

 8. Veerle Baekelandt

  Beste,

  Ik geef nu al een tijdje Acana Wild Prairie op basis van deze website, en ben hier zeer tevreden van. Ik zie nu dat er nog varianten van Acana een goede score krijgen. Welke is volgens u nu de beste? Is het verstandig om af en toe af te wisselen van variant? Mijn hondjes krijgen ’s morgens brokken en ’s avonds kvv.

  Groetjes,

  Veerle

 9. Tessa

  Hallo Meike,

  Platinum bijna op en nu wil ik eens Acana proberen en mss ook Orijen 😉
  Welke smaak raad jij van beiden aan om zowel voor pups tussen de 6 a10 maanden en volwassen honden te geven ? Groet Tessa 

   1. Tessa

    Beste Maaike,

    welke brok van Acana nog geschikt voor pups want wil een paar smaken proberen in 1 keer? 
    Nog platinum aan het geven maar drinken ze wel heeeeeel veel van en mijn kleinste pupje braakt toch vaak, uitwerpselen bij iedereen goed, en de rest doet het er goed op 
    Groet Tessa 

 10. Tessa

  Hoi Meike, 

  Zoals gevraagd mijn ervaring gedeelt over platinum 🙂
  En dan mijn laatste vraag hijihihi, welke zou jij moest het jouw roedel van 7 zijn van Brokken Acana dan nemen wil 1 zak nemen is het makkelijkste, de wild prairie of de puppy brokken? 

  Warme Groet Tessa 

 11. Tessa

  Beste Meike,

  Graag wil ik hier mijn ervaring delen, mss leuk voor andere dierenvrienden, ik weet dat elke hond anders is, maar uit mijn ervaring dat ik dacht puur financieel gezien zal ik ze allemaal op brok zetten want heb er 7 en de kosten lopen soms hoog op! Wil natuurlijk wel beste voor hen dus voor mij zeker geen commerciële brok vol granen!
  Na 1 maand op Platinum Iberico Greens en 1 maand Acana wild prairie ben ik volledig terug op KVV overgestapt en weet ik voor mezelf en mijn hondenkindjes dat dit ook voor de rest van hun leven zo zal blijven!!!!
  Wat ik al snel merkte was dat ze allemaal veel meer dronken maar soms echt abnormaal veel, winden laten, 2 van mijn hondjes begonnen serieus te knabbelen aan hun pootjes en kregen terug last binnenin hun oortjes en 1 ervan serieuze diarree, de rest ook niet al te vast hoor!
  Ben nu sinds 4 dagen terug op KVV Dinapet waar ik super tevreden van ben, ze lusten het graag en heel opmerkzaam, dat al wat ik hier boven geschreven heb verdwenen is!!!!!!

  Van Dinapet krijgen ze de ganse week van elke smaak wat wils en zeker pens erbij, soms voeg ik gestoomde zelfgemaakte gepureerde groentjes, bruine rijst, zoete aardappel of een rauw ei bij.
  En elke dag krijgen ze van mij een puur supplement omega 3 toegevoegd.

  Zo bij deze mijn ervaring met brokken, Lang Leve KVV!!!! 😉 

 12. Jax

  Beste Meike,

  Nu de site helemaal veranders is kan ik mijn reactie niet meer terug vinden en dus ook het eventuele antwoord niet.
  Wanneer kan ik het beste overstappen van Acana puppy large breed naar de normale Acana voeding?

 13. kevin

  Misschien een goede tip: top dieren shop is een stuk goedkoper als eko4petz ….. En voor de online bestellers maakt het niet uit want de verzending blijft gratis boven de € 25,-.

 14. Sien

  Hallo

  Ik heb zojuist deze voeding besteld voor mijn hondje omdat ik haar graag een brok wil geven die geen graan bevat en waar meer vlees in zit. Deze brok leek mij dus ideaal. Nu heb ik wel juist gezien dat er bij de dosering pas doseringen opstaan vanaf 5kg maar mijn hondje weegt maar 3kg (chihuahua). Zou dit kwaad kunnen? Is deze brok misschien niet bedoeld voor zo’n kleine hondjes?
  Alvast bedankt.
  Groetjes Sien

  1. Voerwijzer Meike

   Acana Wild Priarie is prima voor je kleintje 🙂 Je kunt bijvoorbeeld beginnen met 70% van de aanbevolen hoeveelheid voor hondjes van 5 kg en goed in de gaten houden of het genoeg en niet teveel is.

 15. Lianne van de Wijgaert

  Hoi Meike,

  Als eerste bedankt voor alle info op je site. SUPERFIJN.
  Ik heb 3 Duitse staande korthaar teefjes (leeft. 5, 2 en leeft.onbekend) en een Ierse setter teefje van 4 jaar (zij heeft een gluten intolerantie en krijgt alleen dagelijks een 1/2 kg Carnibest natuurvoer wat goed gaat).
  De Duitse staandes van 5 en 2 jaar (niet gecastr.) blijven met geen enkele brok op gewicht (echt te mager). Het liefste zag ik ze wat gewicht betreft alleen op kvv. Dit vind ik niet altijd fijn en makkelijk als ik ze ergens mee naar toe neem. Daarbij is het een flinke kostenpost omdat ze ook van de kvv veel meer eten dan de aangegeven hoeveelheden (die van 15 kg eet ruim 600 gr. kvv p.d. en die van 23 kg eet 1 kg kvv p.d.) Ze zijn goed door de dierenarts onderzocht en hebben geen afwijkingen of wormen en kerngezond. We wandelen (maar) 1 uur per dag, althans ik wandel zij rennen het hele uur.
  Nu voer ik ze 2 dagen brokken (Acana wild prairie, Acana pacifica, Dog Lovers Gold Passion High protein of Dog Lovers Gold ocean fish and sweet potato). Daarna 2 dagen kvv (Dailymeat, Kivo, Natuur & dier, Naturis). Ik voer van alle kvv van allerlei varianten (ook vis).
  Wat betreft hun ontlasting gaat deze wisseling het beste (beter dan meer dagen achtereen kvv of brok).
  Daarbij voer ik bij de kvv een kleine portie gepureerde groente.
  Het 3e duitse staande teefje (leeft. onbekend en wel gecastr.) heb ik nog niet zo lang en eet nu (nog) alleen de brokken die ik net zo afwissel als bij de andere 2.
  Mijn vraag is voer ik niet te gevarieerd of zijn er nog dingen die ik beter anders kan doen?

  Groetje en succes met je site, Lianne

 16. Nanda

  Goedemiddag Meike,

  Ik heb een labrador gup van bijna 8 maanden…zit op Acana pup large dog, zie dat hier 1,4 calcium in zit… nu is mij verteld dat je voor een retriever lager moet zitten ivm lpc/ocd groeispurt etc…erg geschrokken … overgezet op RC large dog maar hier kan hij niet tegen…nu mega aan de dunne…HELP… wat isnu goed voor een labrador retriever…

  Mvg,
  Nanda

 17. Ilonka Es

  Hallo Meike,

  Graag wil ik mijn 10 jaar oude Maltezer/Shih-tzu kruising andere brokken gaan geven. Royal Canin Puppy-Adult, Farm Food, Best Life senior van de Dierenbescherming, vindt hij allemaal niet smakelijk. Hij is erg kieskeurig omdat hij de brokken van de kat lekkerder vindt dan zijn eigen brokken.

  Ik kon geen review vinden van de Acana Senior brokken op jouw site, maar die spreken me wel aan, net als de Acana Wild Prairie brokken.

  Ik heb er 2 vragen over: De verse kip in beide brokken is toch niet meer vers als de brokken 90 graden verhit worden? Er is geen besmettingsgevaar voor mens en dier, voor bijvoorbeeld Samonella, na deze verhitting, neem ik aan. Klopt dit?

  Of zou jij andere brokken aanraden?

  Alvast bedankt voor je informatie.

  Met vriendelijke groet,

  Ilonka

  1. Voerwijzer Meike

   Klopt, vlees in brokken is nooit rauw en kan je ook niet meer vers noemen. Een correctere term is “vers toegevoegd”, maar soms (of vaak?) is dat ook niet eens het geval en heeft het toch een behandeling ondergaan. Hoe het precies zit weet ik niet, dat is allemaal zo onzichtbaar.

 18. Jolande

  Mijn duitse herder pup van bijna 6 maand oud geef ik in de ochtend vers en in de middag vers en later op de avond een handvol acana wild prairie brokken dit tot dat hij nog 2 voedingen per dag krijgt. Dan geef ik hem in de ochtend vers en avond acana . Maar welke versie van acana moet ik hem dan geven , hij groeit heel mooi rustig zonder groeipijnen.
  Hoop op antwoordt. Gr jolande

 19. Jolande

  Beste
  Dank je wel voor de snelle reactie , dan toch nog 1 vraagje , ik geef nu nog 2x daags vers zoals carnibest of alaska en 1x brokken . Wat vindt jij van deze samenstelling qua voer .
  Jolande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *