BF petfood Geperst Adult (voorheen Biofood)


Laatst bijgewerkt: 17 augustus, 2023

Ingredienten

Gedroogde rund, kip en vis (29%), tarwe, tarwegries, maïs, bietenpulp, biergist, zalmolie, mineralen, echinacea

Toegevoegd per kg: 5 mg koper, 1,5 mg jodium
50 mg ijzer, 35 mg mangaan, 65 mg zink, 0,2 mg selenium, 15.000 IE vitamine A, 1500 IE Vitamine D, 60 IE Vitamine E. De meeste mineralen zijn als chelaten toegevoegd.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
25% 8% 47% 7% 2.5% 10% 1.7% 1.1% 3600 % % 22.5%

Beoordeling:

Biofood Geperst vind ik een brok die voor de prijs een prima samenstelling heeft. Je kunt Biofood Geperst ook vergelijken met andere geperste brokken in het overzicht van geperste hondenbrokken.

Er zijn een paar dingen die ik niet ideaal vind aan Biofood Geperst. Ik vind dat tarwe geen goede voeding is, en deze brok bevat vrij veel tarwe. Daarnaast bevat de brok vrij weinig vet. Dit kun je zelf eventueel aanvullen. De andere geperste brokken van Biofood vind ik beter qua samenstelling.

Pro’s

 • Genoeg kwalitatief eiwit
 • Scharrelvlees volgens de fabrikant
 • Bevat deels gecheleerde mineralen

Con’s

 • Bevat tarwe
 • Veel koolhydraten
 • Weinig vet

Verkoop informatie:

Biofood geperst is verkrijgbaar bij
5 kg voor €16,95 (€3,40/kg)
13,5 voor €44,- (€3,26/kg)

bij Topdierenshop

Biofood geperst goedkoopst

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geperst, adult, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking tarwe, mais kip, vis, rund scharrelvlees, reguliere veehouderij prebiotica, chelaten gluten, gist, bietenpulp, visolie www.bfpetfood.nl

23 Comments

 1. Cal

  Hoi meike,

  Wat vind je van biofood geperst mini qua samenstelling?

  Ingrediënten:
  gedroogd rund (32%), maïs* (22%), gedroogd wild gevogelte (15%), pluimveevet, weipoeder, zalmolie, lijnzaad, lecithine, inuline (bron van FOS), l-carnitine, eipoeder, echinacea. (*ontsloten).

  Analytische bestanddelen – Ruw Eiwit 28%, Ruw Vet 15%, Ruw As 7,5%, Ruwe Celstof 2,5%, Calcium 1.4%, Fosfor 1.0 %. Toevoegingsmiddelen per kg. Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A 20.000 IE, Vitamine D3 2000 IE, Vitamine E 200 IE, Vitamine C 100 mg, IJzer 50 mg, Jodium) 1,5 mg, Koper 5 mg, Mangaan 35 mg, Zink 65 mg, Selenium 0,2 mg. Bevat natuurlijke antioxidanten en conserveermiddelen. Verkrijgbaar in 5kg verpakking. 4050 kcal per kg.

  1. Voerwijzer Meike

   De samenstelling van Biofood Geperst Mini vind ik er beter uitzien dan de gewone Biofood Geperst. Alleen het ingrediënt inuline vind ik niet ideaal, omdat ze hier recent nadelige effecten (in hoge hoeveelheden, maar toch) van hebben gevonden.

 2. Sabrina

  Hoi Meike,

  Mijn duitse herder van net 2 jaar staat al een tijd op biofood geperst lam. Nu vind ik dat hij wat schraal blijft en heb hem toch graag iets voller. Ik ben verder best tevreden over biofood, zou ik het voer wat vetter kunnen maken met schapenvet o.i.d.? Of raadt u dan toch een andere goede brok aan ?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou een andere brok proberen. Bijvoorbeeld een krokante variant van Biofood. Niet alle honden kunnen geperste brokken goed verwerken. In krokante brokken zit vaak wat meer eiwit en vet, waar je jonge herder mogelijk een hogere behoefte aan heeft dan in de brok die je nu voert. Er kunnen allerlei oorzaken zijn. Maar een andere brok proberen lijkt me sowieso goed.

 3. Alexandra

  Ik gebruik de biofood geperst adult voor mijn 2 honden (7 en 1 jaar oud). Nu is de ontlasting van de jongste vrij zacht. De oudste eet dode vogels en hazen als hij ze vind op wandeling. En allebei eten ze graag gras met een hap aarde erbij. Vacht ziet er mooi en glanzend uit en ze hebben voldoende energie. Het zijn blije gezonde honden. Ik vraag me toch af gezien hun ontlasting en rare snackgewoontes of ze toch niet voedingsstoffen te kort komen. En als dat zo zou zijn zoek ik een brok van dezelfde prijsklasse

   1. Alexandra

    Ze krijgen dagelijks wat verse groente of wat fruit. Is gestoomd vlees ook een optie ipv vers vlees? En als ik vlies en groente teovoeg en ze eten dan geen dode beesten meer of gras en aarde, is dat dan een teken dat ze toch voedingsstoffen missen? En welke brok is dan eventueel een goede vervanging en van dezelfde prijsklasse?

    1. Voerwijzer Meike

     Gestoomd kun je ook proberen, maar daar zitten geen levende enzymen en bacteriën in, dus dat is wel echt anders. Biofood heeft ook andere geperste brokken die je kunt proberen eventueel. Sowieso is afwisseling goed. En ja als het op een veranderd menu beter gaat, zou ik concluderen dat het met voedingsstoffen te maken heeft.

 4. Biofood geperst lam eiwit/vet 24/14. Ingrediënten: gedroogd lam (min. 30%), ontsloten maïs, ontsloten rijst, ontsloten aardappel, gevogeltevet, bietenpulp, zalmolie (3%), L-carnitine, taurine, echinacea kruiden.

  Biofood geperst adult eiwit/vet 25/8: Ingrediënten: gedroogd rund/kip (29%), maïs*, tarwe*, rijst*, gedroogd wild zwijn (9%), kippenvet, vismeel (8%), johannesbrood, lecithine, zalmolie, biergist, bietenpulp, L-carnitine, taurine, echinacea kruiden (*ontsloten).

  Zelf gebruik ik de nieuwe Biofood adult krokant 24/14

 5. Voerwijzer Meike

  De voordelen van Biofood Geperst Lam zijn dat er geen tarwe inzit en wat meer vet. Verder zijn ze vergelijkbaar, ongeveer evenveel granen en ongeveer evenveel vlees. Zelf vind ik qua samenstelling Biofood Small Breed het beste, maar die brokjes zijn qua formaat wel kleiner.

 6. Voerwijzer Meike

  Nee een volwassen hond komt niks te kort op een Junior-brok. Het zou wel kunnen dat de brokken wat kleiner zijn en dat je dat niet prettig vindt. Een junior-brok (en een brok die voor alle leeftijden geschikt is) voldoet aan hogere eisen qua voedingsstoffen dan een adult brok. Eigenlijk is een juniorbrok voor alle leeftijden geschikt.

 7. Voerwijzer Meike

  Hoi Marjon, ik heb thuis een overzicht van alle geperste brokken, waarmee ik je zo kan vertellen welke brokken geen kip gebruiken. Ik ben nu op vakantie, en heb dit overzicht niet mee. Biofood Lam is wel proberen waard, alhoewel het niet zoveel vlees bevat. Markus Muhle heeft een rund-variant met wat meer vlees, zeker als je de juniorvariant neemt.

  Voor vakanties en dergelijke kan je ook aan natvoer denken, daar is ook veel keus in zonder kip.

  Succes!

  1. Marjon

   Beste Meike,

   bedankt voor je reactie! Je geeft aan dat de juniorvariant brok van Markus Mühle meer vlees bevat dan de gewone variant en dan de biofood brok waarnaar ik vroeg. Komt een volwassen hond dan niks tekort wanneer hij junior brokken eet?

   Marjon

 8. Marjon

  Beste Meike,

  ik ben op zoek naar een andere brok voor mijn hond. Hij kreeg eerder DLG geperst en die vindt hij heerlijk, mijn hond wil eigenlijk alleen geperste brokken eten dus dit leek mij prima. Tot ik erachter kwam dat hij overgevoelig is voor kip en in deze brok zit kip… Nu geef ik hem vers vlees en daar doet hij het prima op, maar er zijn soms situaties dat het lastig is om vers vlees mee te nemen (bijv. te lang buiten de vriezer). Eigenlijk ben ik voor die momenten nog op zoek naar een andere geperste brok zonder kip. Wanneer ik deze criteria in de zoekvelden op jouw site invul, blijft alleen de geperste brok van Farmfood over. Nadeel hiervan is dat er veel graan in zit. Ik zag onlangs dat Biofood ook een nieuwe geperste brok ‘lam’ heeft. Deze brok vind ik nog niet op jouw site terug. Ken je deze en zo ja zou dit wat kunnen zijn?

  Met vriendelijke groet,

  Marjon

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter