Go Native Puppy – Biologische Zalm Met Spinazie en Gember

Ingredienten

Vers bereide zalm 40%, gedehydrateerde zalm 25%, aardappelzetmeel, zoete aardappel, zalmolie 8%, erwtenzetmeel, heel lijnzaad, gedroogd zeewier, gehydrolyseerde leverproteïne 1%, natriumchloride, gistextract, gedroogde appel, gedroogde spinazie (gelijk aan 5% verse spinazie), gedroogd gemberextract (gelijk aan 4% verse gember), glucosaminehydrochloride, chondroïtinesulfaat, gedroogde kruiden en groenten (afalfa, bosbessen, wortel, cranberry’s, goudsbloemen, oregano, rozenbottels, kurkuma, yucca schidigera)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
33% 22% 25.6% 7.5% 1.9% 10% 1.85% 1.21% 4230 1% 4.65% 1.6% 1% 600mg/kg 450mg/kg 31%

Beoordeling:

Ik vind de puppybrokken van Go Native met Zalm prima brokken voor pups van kleine en middelgrote rassen. De brokken hebben een prima vleesgehalte (vis), prima koolhydraatbronnen en gezonde toevoegingen zoals broccoli, kurkuma en gember.

Voor pups van grote rassen
Voor pups van kleine en middelgrote rassen vind ik deze brok geschikt, maar voor pups van grote rassen minder. Er zit namelijk een vrij hoog calciumgehalte in (4,4 gram per 1000 kcal), wat het risico op groeipijn en andere skeletproblemen verhoogt. Voor pups van rassen die makkelijk groeipijn ontwikkelen, raad ik deze brok daarom niet aan.

Rijk aan vis en graanvrij
Het vleesgehalte is hoger dan in de gemiddelde puppybrok, wat je kunt zien aan het eiwitgehalte van 33%, zonder plantaardige eiwitbronnen. De brokken zijn graanvrij, en bevatten in plaats van graan: aardappelzetmeel, zoete aardappel (bataat) en erwtenzetmeel. Dit vind ik prima koolhydraatbronnen. Doordat ze alleen het zetmeel van aardappel en erwt gebruiken, zijn er weinig voedingsstoffen in deze ingrediënten over, maar zitten er waarschijnlijk ook geen stoffen in die gerelateerd zijn aan het (kleine) mogelijke risico van graanvrije brokken.

Diervriendelijkere brokken
Deze brokken bevatten biologische zalm. Dit is gezonder en duurzamer dan niet-biologische kweekvis.

De toegevoegde mineralen
De meeste mineralen zijn toegevoegd aan de Go Native hondenbrokken als oxides of sulfaten. Dit zijn minder goed opneembare vormen. Zink is deels toegevoegd als chelaat, dat is de best opneembare vorm van zink.

Wat vind ik minder goed aan Go Native?
De brokken hebben een prima samenstelling, maar krijgen van mij niet vijf sterren, omdat ik de enkele ingrediënten niet ideaal vind.

 • Het bevat gehydroliseerde eiwitten. Deze worden gebruikt om de brok lekkerder te maken, maar mogelijk zijn sommige honden gevoelig voor de vrije glutamaat die hier in zit. Go Native gebruikt relatief weinig hiervan. Zie Smaakstoffen in brokken voor meer informatie.
 • Het bevat synthetische vorm van vitamine K, die mogelijk bij langdurig gebruik negatieve gezondheidseffecten meedraagt.
 • Go Native Puppy bevat een erg hoog gehalte omega 3. Het nadeel hiervan is dat er mogelijk meer geciteerde vetten in de brok zitten ten tijde van het voeren, en dat het het lichaam meer antioxidanten kost.

Over visbrokken
Visbrokken kunnen een goede oplossing zijn bij allergie, en kunnen gebruikt worden om af te wisselen met brokken zonder vis (of andere goede omega 3-bron). Omdat visbrokken ook nadelen hebben, raad ik niet aan om deze brokken langdurig te voeren als dat niet nodig is. In het artikel Zijn visbrokken gezond kun je lezen waarom.

Verkoop informatie:

Go Native Zalm met spinazie en gember is verkrijgbaar in zakken van
0,8 kg voor €9,25 (€11,56/kg)
4 kg voor €33 (€8,25/kg)
12 kg voor €96,50 (€8,04/kg)

4230

Go Native hondenbrokken bestellen
Go Native kun je online bestellen bij The Doggy Shop. Voor een zak van 12 kg betaal je geen verzendkosten en voor kleinere zakken betaal je €5 verzendkosten in Nederland en België. Go Native hondenvoer bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
aardappel, bataat, peulvruchten vis biologisch prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten menadion, natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie www.redmillspet.nl

4 Comments

 1. sanrakoe

  Onze pup van 4 maand krijgt deze brokken omdat de oudste hond (4 jaar) de variant met eend krijgt omwille van allergieën en ik binnen hetzelfde merk wou blijven. Ik stel echter vast dat de ontlasting van deze brokken niet vast is, maar geen diarree. De pup laat er ook stinkende winden van. Het is een Amerikaanse haarloze terriër (naakthond) en ik zoek een brok die goed is voor de huid. Wat is een goede brok? Prijs maakt niet uit.

 2. ullie

  Beste, we krijgen binnenkort een dwergpoedel puppy. Ik zou deze graag biologische hondenbrokken willen voeren, maar dit is de enige in de lijst.
  Ik lees dat deze niet geschikt is om langdurig te voeren, is er dan een andere biologische brok die geschikt voor puppy’s van een klein ras?
  Alvast bedankt voor uw antwoord (en deze geweldige informatieve website).

Geef een antwoord