Go Native Puppy – Biologische Zalm Met Spinazie en Gember

Ingredienten

Vers bereide zalm 40%, gedehydrateerde zalm 25%, aardappelzetmeel, zoete aardappel, zalmolie 8%, erwtenzetmeel, heel lijnzaad, gedroogd zeewier, gehydrolyseerde leverproteïne 1%, natriumchloride, gistextract, gedroogde appel, gedroogde spinazie (gelijk aan 5% verse spinazie), gedroogd gemberextract (gelijk aan 4% verse gember), glucosaminehydrochloride, chondroïtinesulfaat, gedroogde kruiden en groenten (afalfa, bosbessen, wortel, cranberry’s, goudsbloemen, oregano, rozenbottels, kurkuma, yucca schidigera)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
33% 22% 25.6% 7.5% 1.9% 10% 1.85% 1.21% 4230 1% 4.65% 1.6% 1% 600mg/kg 450mg/kg 31%

Beoordeling:

Ik vind de puppybrokken van Go Native met Zalm prima brokken voor pups van kleine en middelgrote rassen. De brokken hebben een prima vleesgehalte (vis), prima koolhydraatbronnen en gezonde toevoegingen zoals broccoli, kurkuma en gember.

Voor pups van grote rassen
Voor pups van kleine en middelgrote rassen vind ik deze brok geschikt, maar voor pups van grote rassen minder. Er zit namelijk een vrij hoog calciumgehalte in (4,4 gram per 1000 kcal), wat het risico op groeipijn en andere skeletproblemen verhoogt. Voor pups van rassen die makkelijk groeipijn ontwikkelen, raad ik deze brok daarom niet aan.

Rijk aan vis en graanvrij
Het vleesgehalte is hoger dan in de gemiddelde puppybrok, wat je kunt zien aan het eiwitgehalte van 33%, zonder plantaardige eiwitbronnen.

De brokken zijn graanvrij, en bevatten in plaats van graan: aardappelzetmeel, zoete aardappel (bataat) en erwtenzetmeel. Dit vind ik prima koolhydraatbronnen. Doordat ze alleen het zetmeel van aardappel en erwt gebruiken, zijn er weinig voedingsstoffen in deze ingrediënten over, maar zitten er waarschijnlijk ook geen stoffen in die gerelateerd zijn aan het mogelijke risico van graanvrije brokken (welke sowieso al heel klein is).

Diervriendelijkere brokken
Deze brokken bevatten biologische zalm. Dit is gezonder en duurzamer dan niet-biologische kweekvis.

De toegevoegde mineralen
De meeste mineralen zijn toegevoegd aan de Go Native hondenbrokken als oxides of sulfaten. Dit zijn minder goed opneembare vormen. Zink is deels toegevoegd als chelaat, dat is de best opneembare vorm van zink.

Wat vind ik minder goed aan Go Native?
De brokken hebben een prima samenstelling, maar krijgen van mij niet vijf sterren, omdat ik de volgende ingrediënten niet voor elke hond ideaal vind:

  • Gehydroliseerde eiwitten. Deze worden gebruikt om de brok lekkerder te maken, maar mogelijk zijn sommige honden gevoelig voor de vrije glutamaat die hier in zit. Go Native gebruikt relatief weinig hiervan. Zie MSG in brokken voor meer informatie.
  • Menadion. Dit is een synthetische vorm van vitamine K, die mogelijk bij langdurig gebruik negatieve gezondheidseffecten meedraagt.

Dit wil dus niet zeggen dat je hond ziek wordt van deze brok. Wat ik hiermee wel aanraad is om andere brokken te proberen als je vermoed dat je hond gevoelig is voor vrije glutamaat. En ik raad niet aan om langdurig brokken met menadion te voeren.

Over visbrokken
Visbrokken kunnen een goede oplossing zijn bij allergie, en kunnen gebruikt worden om af te wisselen met brokken zonder vis (of andere goede omega 3-bron). Omdat visbrokken ook nadelen hebben, raad ik niet aan om deze brokken langdurig te voeren als dat niet nodig is. In het artikel Zijn visbrokken gezond kun je lezen waarom.

Verkoop informatie:

Go Native Puppybrokken zijn verkrijgbaar in zakken van
0,8 kg voor €9 (€11,25/kg)
4 kg voor €32 (€8/kg)
12 kg voor €93,50 (€7,79/kg)

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd aardappel, bataat, peulvruchten vis biologisch prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten menadion, natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie www.redmillspet.nl

2 Comments

  1. ullie

    Beste, we krijgen binnenkort een dwergpoedel puppy. Ik zou deze graag biologische hondenbrokken willen voeren, maar dit is de enige in de lijst.
    Ik lees dat deze niet geschikt is om langdurig te voeren, is er dan een andere biologische brok die geschikt voor puppy’s van een klein ras?
    Alvast bedankt voor uw antwoord (en deze geweldige informatieve website).

Geef een reactie