Renske Super Premium Eend met konijn

Ingredienten

Verse eend (30%), rijst, gedroogd konijn (12%), sorghum, gierst, gedroogde eend (6%), haver (5%), lijnzaad, eendenvet (3%), mineralen, eendenbouillon (1,5%), zeewier, beta-glucanen, gedroogde appel (0,04%), gedroogde tomaat (0,04%), gedroogde cranberries (0,04%), gedroogde peer (0,04%), gedroogde broccoli (0,04%), glucosamine (170 mg/kg), methylsulfonylmethaan (MSM) (170 mg/kg), chondroïtinesulfaat (120 mg/kg).

Toevoegingsmiddelen (per kg)
Vitamine A (retinylacetaat) 28.000 IE, vitamine D3 (cholecalciferol) 1.900 IE, vitamine E (alfa-tocoferolacetaat) 200 mg, zinkchelaat van aminozuren gehydrateerd 340 mg, zinksulfaat-monohydraat 285 mg, ijzersulfaat-monohydraat 305 mg, ijzer(II)chelaat van aminozuren gehydrateerd 20 mg, mangaan(II)sulfaat-monohydraat 110 mg, koper(II)chelaat van aminozuren gehydrateerd 50mg, koper(II)sulfaat-pentahydraat 40 mg, calciumjodaat watervrij 1,5 mg, natrium seleniet 0,5 mg, natuurlijke antioxidanten.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
25% 15% 39.5% 8% 4% 8.5% 1.3% 0.6% 3910 2.4% 1% 170mg/kg 120mg/kg 18%

Beoordeling:

Renske Super Premium Verse Eend met Konijn heeft een prima samenstelling. Het bevat een mooi hoeveelheid vlees, maar niet zoveel dat het een hoog eiwitgehalte oplevert. Het heeft een mooie balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. De brok bevat alleen eend en konijn als diersoorten en kan daardoor geschikt zijn voor honden met voedingsallergie.

 

Wat vind ik goed aan de brokken van Renske Super Premium Verse Eend met Konijn
De kwaliteit van het eiwit lijkt prima, met als grootste eiwitbronnen vers toegevoegd vlees en gedroogd vlees. Er zitten geen verstopte plantaardige eiwitten in.

De koolhydraten komen uit sorghum, gierst en haver. Dit zijn prima koolhydraatbronnen, allen glutenvrij en geen hoge glycemische waarde.De mineralen zijn deels toegevoegd als chelaatverbinding, wat beter opgenomen wordt door het lichaam dan de goedkope mineraalverbindingen zoals oxides en sulfaten.

Goede balans tussen omega 3 en 6,  alhoewel deels door lijnzaad. Lijnzaad levert een vorm van omega 3 vetzuren (ALA) die in het lichaam nog omgezet moet worden in lichaamseigen omega 3 vetzuren (EPA en DHA) en dit gebeurt niet zo effectief.

Wat vind ik minder goed aan deze brok?

Ingrediënten waar ik niet zo enthousiast over ben:

 • eendenbouillon. Dit zijn gehydroliseerde eiwitten die als smaakmaker gebruikt worden. Deze bevattee vrije glutamaat, waar negatieve gezondheidseffecten aan worden toegeschreven. Zie ook het artikel Smaakstoffen in brokken.
 • lijnzaad. Meestal noem ik ook lijnzaad als ongewenst ingrediënt. Lijnzaad bevat veel onstabiele vetten, wat betekent dat ze snel oxideren, wat ongezonde stoffen oplevert. Echter geeft Renske aan speciaal gestabiliseerde lijnzaad te gebruiken, waarbij dit geen probleem zou zijn. Ik kende dit fenomeen niet en kan daar dus niet over oordelen, maar uit de analyses die ik van Renske kreeg blijkt een lage graad van oxidatie.
 • deels goedkope mineralen zoals natriumseleniet.

Verkoop informatie:

Renske Super Premium Verse eend met konijn is verkrijgbaar in zakken van

600 gram voor € 6,95
2 kilo voor € 20,95 (€10,48/kg)
12 kilo voor € 81,49 (€6,79/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
rijst, sorghum, gierst konijn, eend scharrelvlees glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad www.renske.com

31 Comments

 1. Bvb

  Geef nu carnis konijn brokvorm aan onze kruising shi tzu x lhaso apso, zou dit een geschikt brok voor haar zijn? Ze reageerd goed op carnis konijn wat betreft allergie maar lijkt ineens vaker binnen te plassen wat ze voorheen niet deed denk dus dat het aan het voer zou kunnen liggen.
  Weet dat ze tegen konijn en eend kan, is dit een goed alternatief?

 2. Sonja

  Heb nog één vraag:
  Je zegt ergens dat struisvogel een ander eiwit is dan kip.
  Zou Rex die dan mogen? Hij heeft een allergie kip-eiwit-eigeel-eend-kalkoen-
  gevogelte wat met granen gevoerd is.
  Ik heb dat al een keer eerder gevraagd,maar kan je antwoord niet meer vinden.
  Ik geloof dat een tamme struisvogel granen krijgt en in het wild eten ze van alles.
  Want dan zou ik een keer voor hem een struisvogelbrok willen proberen.
  Hij krijgt nu alleen visbrok en lambrok .

 3. Sonja

  In de insecten en konijn zit maar 11% vet.
  Ik wil de struisvogel gierst premium,de junior graanvrij en de adult graanvrij een keer gaan proberen. Maar in de adult zit ook maar 12.5% vet.
  En misschien ook de CPRO brok een keer (van food4pets) daar heb jij al een keer naar gekeken.
  Met 6 honden is voor mij blijvend een dure brok financieel niet haalbaar,maar als ik blijf switchen tussen alle merken die ik hierboven in de lijst noem is het al beter dan Proplan of supermarktbrok,dankzij jouw site!
  En als ik alle merken heb gegeven zijn we een jaar verder (haha) zoveel merken wil ik gaan geven.

  1. Voerwijzer Meike

   Dat moet ik nog eens goed uitzoeken, maar volgens mij is het een goede alternatieve eiwitbron. In de brok bij schecker zit vooral aardappeleiwit en maar een beetje insecteneiwit. Precies, die struisvogelbrok en de konijnenbrok kunnen interessant zijn bij voedingsallergie, alhoewel ik ze dus geen topbrokken vind.

 4. Sonja

  Hoi Meike,

  Bedankt weer.
  Waarom is afwisselen bij bv Celtic Connection goed? Om eenzijdig voor de darmen te voorkomen? Maar dan zou ik afwisselen met de merken wat ik hierboven schrijf,dus goede met minder goede brok krijgen ze dan binnen.

  Was vandaag bij een Dobey dierenwinkel en daar zeiden ze dat Jarco einde van het jaar met een nieuwe brok komt met insecten.
  Misschien vindt je dat interessant.

 5. Sonja

  Hoi Meike,

  Even nog wat vragen over het afwisselen van brok:
  Ik dacht altijd dat afwisselen slecht voor de darmen was,mijn honden kregen toen
  ook jaren dezelfde brok Proplan zalm,wat overigs altijd goed is gegaan en ze zijn ook oud geworden. De dierenarts zei toen ook dat honden 16 jaar lang dezelfde brok kunnen eten.

  Ik wissel nu per (kleine zak,2kilo) af,zonder eerst te mengen,maar als ik nu weer zakken van 10/12 kilo ga geven,dus waar ze veel langer over doen (5 kleine hondjes) zou ik dan nog steeds zo makkelijk kunnen switchen als nu met kleine zakjes? Dat de darmen dan weer langere tijd gewend zijn aan één smaak? Of zal ik dat dan tegen die tijd gewoon proberen zonder eerst te mengen? Ik vind dagen
  mengen altijd zo’n gedoe. Want grotere zakken zijn wel stukken goedkoper dan 2 kilo.
  En als ik bv Acana of Celtic Connection ga voeren is wisselen dan nog steeds nodig? Omdat in die brok gezonde mineralen en vitamines zitten,dus alles wat de hond nodig heeft. Celtic Connection is beter dan wat ik nu voer: Wellness Core,Renske graanvrij,Profine,Riverwood,Wolfsblut,Essential Foods.

  Dank je,
  Sonja

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Sonja, ja ook bij goede merken is afwisseling goed. De kans dat het ook goed gaat op grotere zakken (langere periode) is te vergroten door de darmflora goed te houden met bijvoorbeeld twee keer per week rauw en regelmatig groentes of een eitje bij de brokken.

 6. Sonja

  Hoi Meike,

  Mag een hond (tijdelijk) kattenbrok?
  Heb nog zakken kattenbrok Renske Graanvrij over.
  Ik dacht dat een hond kattenbrok mag,maar niet andersom,
  omdat een kat taurine nodig heeft,wat vaak niet in hondenbrok zit?

  Fokker hondenbrok (puppy) bevalt inderdaad niet goed.
  Had een kleine zak puppybrok,maar veel en breierige ontlasting!

 7. Sonja

  Bedankt voor je reactie.
  Fokker is niet zo’n goed merk toch? Geld dat dan voor alle smaken?
  Welke is beter; Sam’s Field of profine? Is meen ik van dezelfde fabriek.
  Alle smaken van Sam’s Field zijn wel heel bros,één hondje liet er toen veel stinkwinden van.

  1. Voerwijzer Meike

   Nee Fokker vind ik niet een heel goed merk. Ik weet niet welke beter is, ze zijn heel vergelijkbaar en inderdaad van dezelfde fabrikant. Ik denk dat (het lichaan van) je honden zelf het beste kunnen aangeven welk merk het beste bevalt.

 8. Voerwijzer Meike

  Hoi Sonja, wat ontzettend leuk om te lezen! Echt heel mooi om te lezen dat de website je heeft kunnen helpen, en dat je toch de stap durfde te zetten om te gaan afwisselen bij je honden.

  Ach een oudje, ja ik zou ook gewoon geven wat er nog in gaat hoor. Misschien kun je ees dingetjes gaan proberen als een beetje vlees, misschien een hapje van wat je zelf klaarmaakt, rauw (geen varken)of gekookt, of een stukje hart. Of wat vis, sommige katten zijn daar ook dol op.

  Acana en Celtic Connection gaan waarschijnlijk gewoon goed hoor, ik zou dat zeker proberen. Zo’n hoog eiwitgehalte is het niet, lager dan Riverwood, Welness Core en sommige varianten van Wolfsblut.

  Of de duurdere merken/smaken bij de AH XL per definitie slecht zijn… nee, dat hangt er echt van af wel merk, ik heb geen idee wat ze daar hebben.

 9. Sonja

  Hoi Meike,

  Bedankt voor je reactie op Lily’s kitchen (ik weet niet hoe ik op die berichten moet reageren) De kat is 16 jaar en lust bijna niks meer. Wellness Core kat en alle smaken van Wildcat en Renske lust ze ook niet. En blikvlees eet ze alleen nog de bio kip pate van de AH,al het andere (en dat zijn er veel) laat ze staan. Lily’s kitchen kipbrokjes eet ze goed (waarschijnlijk door de smaakmakers) dus blijf het maar geven,ze moet toch eten.

  Ik zou je nog laten weten op welke brok ik uitgekomen ben voor voor het 6-tal,Rex is allergisch en krijgt brok van Wellness Core,Renske en Wolfsblut,
  lam en vis voornamelijk. (Rex lust alles,maar mag helaas bijna niks)

  De andere 5 na een zoektocht van maanden en uitproberen blijf ik nu per zak afwisselen,telkens na 1 zak een ander merk en smaak en dat bevalt goed,de ontlasting is van allemaal goed,wat een half jaar geleden nog onmogelijk was.
  Toen ik dat vorig jaar op jouw site las,telkens van brok omschakelen dacht ik,dat kan bij mijn honden nooit. Eentje kreeg al diarree en moest spugen van een hondenkoekje.
  Toen moest ik dagen mengen als ik veranderde van smaak of merk,nu switch ik meteen over zonder problemen. Er is één hondje bij die niet tegen blikvlees kan,als ik daar wat teveel van geef,krijgt hij diarree,dus dat geef ik een beetje voor de smaak. De profine adult en pup en Renske pup moet ik nog een keer opnieuw proberen,daar kregen sommige hondjes maanden geleden nog diarree van,daarom heb ik dat niet meer gegeven. De laatste maanden krijgen ze verschillende smaken Wellness Core,en verschillende smaken Renske en zelfs Frolic en zachte smulrondjes van de AH en Jumbo. Heb een nieuw hondje erbij en daar kreeg ik die zakjes bij,dat hondje kreeg die troep te eten.
  De dierenarts heeft ook heel het gebitje (wat er nog over was) leeg getrokken.
  Maar zelfs van Frolic kregen ze geen diarree,heb die zakjes door de brok gemengd. Ze vinden Frolic wel erg lekker!
  Ik blijf dus switchen tussen Wellness Core,Renske,Profine,River Wood,Wolfsblut en misschien nog Acana en Celtic Connection.
  Nou is Acana en Celtic Connection betere kwaliteit dan wat ik nu geef. Zouden ze daar dan diarree van krijgen door het hogere vleesgehalte? Of zou ik die 2 dan niet geven?

  Ik zag bij de AH XL ook steeds meer duurdere merken/smaken,
  zijn die per definitie slecht?

  Dank je,
  Sonja

Geef een antwoord