Taste of the Wild – High Prairie


Laatst bijgewerkt: 23 november, 2023

Ingredienten

Verse buffel, lamsmeel, kippenmeel, zoete aardappelen, erwten, aardappelen, kippenvet, ei-product, gebraden bizon, gebraden hert, rund, natuurlijke aroma’s, tomatenvruchtvlees, aardappeleiwit, erwteneiwit, vismeel, zout, cholinechloride, taurine, chicorei, tomaten, blauwe bessen, frambozen, Yucca Schidigera extract, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium animalis, vitamine E, ijzerchelaat, zinkchelaat, koperchelaat, ijzersulfaat, zinksulfaat, mangaansulfaat, kopersulfaat, kaliumjodide, thiamine (vit B1), mangaanchelaat, ascorbinezuur, vitamine A, biotine, niacine, pantotheenzuur, natriumseleniet, pyridoxine (vit B6), vitamine B12, riboflavine (vit B2), vitamine D, foliumzuur

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
32% 18% 26.5% 9.5% 4% 10% 2.1% 1.4% 3719 2.8% 0.3% 26%
Zinc 150 mg/kg minimum
Selenium 0.3 mg/kg minimum
Vitamin E 150 IU/kg minimum

Beoordeling:

Taste of the Wild High Prairie is een graanvrije brok met een mooi vleesaandeel. Het bevat ook geïsoleerde plantaardige eiwitten, die zijn van mindere kwaliteit dan dierlijke eiwitten, maar er zit genoeg dierlijk eiwit in. Het lijkt mij een prima brok, met wel een paar nadelen.

Pro’s

 • Genoeg kwalitatief eiwit
 • Deels gecheleerde mineralen

Con’s

 • Bevat Canola-olie, hieraan worden negatieve gezondheidseffecten toegeschreven
 • De natuurlijke aroma’s bevatten gehydroliseerde eiwitten en daarmee waarschijnlijk vrije glutamaat. Lees er meer over in het artikel Smaakstoffen in brokken.
 • Bevat vrij weinig omega 3. Je kunt deze brok aanvullen met vette vis of visolie/krillolie
 • Bevat veel calcium. Dit de opname van sommige mineralen beperken en geeft aan dat er vrij veel bot in zit en de eiwitkwaliteit van bot is laag.

 

Verkoop informatie:

Goedkoopst verkrijgbaar bij Zooplus.nl in zakken van
2 kg voor € 19,49 (€9,75/kg)
5,6 kg voor €53,99 (€9,64/kg)
12,2 kg voor €70,99 (€5,82/kg)
2×12,2 kg voor €139,99 (€5,74/kg)

Als je via de link op deze pagina bestelt, krijgt Voerwijzer een klein percentage van de omzet. Dit heeft geen invloed op mijn beoordeling van de brok. Hiermee draag je er aan bij dat ik zoveel tijd kan besteden aan het up to date houden en uitbreiden van de hondenbrokken in de brokkenvergelijker. Dankjewel!

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, bataat, peulvruchten kip, vis, lam/schaap, bizon, ree, plantaardig eiwit vrije uitloop, vee-industrie probiotica, prebiotica, vers vlees plantaardige olie, natriumseleniet, vrije glutamaat, geïsoleerd plant. eiwit www.tasteofthewildpetfood.com

29 Comments

 1. simone

  Hallo! Wij hebben veel gelezen over voeding op uw site. Onze Jack had een chronische darmaandoening en deed het als enige voer goed op passific stream puppy. Helaas mocht hij maar 4 worden.. inmiddels trots en dolgelukkig met onze field trial labrador en na inlezen over dcm ed waren we gestart met wolf of wilderness. Hiervan kreeg hij breiige ontlasting dus over op taste of the wild high prairy puppy ivm goede ervaring. Direct mooie ontlasting. Nu 5,5 maand zijn de brokjes wel wat klein maar weten en durven we niet zo goed over te stappen. Ook hij reageert op voeding. Koekjes zijn vis haring of lam en hart. Viskluif witvis goed, kabeljauw en kip gaan minder. Dit zien we terug in dunnere ontlasting. Wat raad u ons aan? We willen een iets grote brok, dat lijkt ons prettiger voor hem?

 2. Gezina

  Binnenkort krijgen wij een labradorpup en ik weet niet waar ik nu het beste aan doe qua voeding. Bij de fokker krijgt ze eigengemaakt eten. Zelf wil ik wel kvv geven, maar is lees zoveel op het internet qua groeipijn etc, dat is me afvraag of het niet beter is om eerst bijv. Taste of Wild puppy brokken te geven en dan later over te stappen op KVV (en dan weet ik ook eigenlijk niet welke KVV dan het beste is voor mijn hond).
  Ik hoop dat je mij advies kunt geven!

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Gezina, ik ben er van overtuigd dat rauwe vleesvoeding gezonder is voor een hond dan brokken, en dat geldt ook voor pups. Ik raad je aan deze artikelen eens door te lezen: https://www.voerwijzer.com/calcium-in-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen/
   https://www.voerwijzer.com/calcium-in-kvv-hoeveel-moet-er-in-zitten/

   Om een goede kvv uit te kiezen zijn deze artikelen behulpzaam:
   https://www.voerwijzer.com/wat-is-een-goede-kvv/
   En natuurlijk het kvv-overzicht. Als je doorklikt op een merk, kun je ook lezen of ik het een goed merk vind en vaak zet ik er ook bij of ik het geschikt vind voor pups.

  2. rob schepers

   groeipijn komt voor wanneer je hond bij de groei als pup te veel calcium krijgt waardoor de botten te snel hard worden , daardoor ontstaaat zijn;haar groeipijn, dus zeker in zijn eerste levensjaar is het belanrijk dat hij;zij niet te snel harde botten krijgt en dus de juiste voeding krijgt, dus dit is een belangrijk iets
   LOVE DOGS

  1. Voerwijzer Meike

   Dat weet ik niet, ik heb net de fabrikant een email gestuurd om het na te vragen. Volgens mij is het niet het kopergehalte dat voor een rode gloed zorg, ik heb dit verband nooit kunnen vinden of hier goede informatie over. Ik zal het antwoord hier laten weten zodra ik het heb.

 3. Bianca

  Ik geef KVV, maar wil in de zomer over op gedeelte brokken ivm vakantie. Nu zit ik te twijfelen tussen Taste of the Wild – High Prairie puppy en Wolf of Wilderness Junior “Wild Hills” echter staat deze niet vermeld op jullie site? Kun je hier over wel advies geven?

 4. Voerwijzer Meike

  Taste of the Wild High Prairie is zeker een goed alternatief. Of de ontlasting beter zal zijn, hangt er van af wat de oorzaak is van de slechte ontlasting. Zoals je kunt lezen in de reacties hierboven was er nog een hond die breierige ontlasting had op Dog Lovers Gold. Op Taste of the Wild High Prairie ging het wel goed.

  Als je Beagle het eiwit in brokken niet goed verteert, zou je ook heel goed rauwe vleesvoeding kunnen proberen. Veel ontlastingsproblemen verdwijnen hier op. Een andere mogelijke oplossing is het supplementeren van verteringsenzymen: 
  http://www.voerwijzer.com/enzymen-supplementeren-bij-verteringsklachten

   1. Voerwijzer Meike

    In dit artikel heb ik een lijstje met gebruikte termen: http://www.voerwijzer.com/msg-in-brokken. In deze brok zitten er waarschijnlijk gehydrolyseerde eiwitten in het ingrediënt Natuurlijke aroma's. Ik heb de fabrikant gevraagd wat deze natuurlijke aroma's zijn, en het antwoord was niet heel duidelijk (het is natuurlijk geheim wat het precies is) "It can be from vegetable or chicken sources. Examples are parsley or other herbs and hydrolyzed proteins."  Het is dus mogelijk van kruiden, maar daar kun je niet vanuit gaan.

    Kan je je reactie onder de brok Carnilove Salmon and Turkey Large Breed niet zien? (lijkt een nieuwe bug) Gedehydreerd vlees betekent dat het gedroogd is. Het lijkt inderdaad op het woord gehydrolyseerd, maar dat is wat anders.
     

    1. rex

     Hoi Meike,

     Bedankt voor je reactie,heb inderdaad niet goed gelezen,woorden lijken op elkaar.
     Zou er dan in elke smaak van Taste of the Wild msg zitten?

     Ik heb gemerkt als ik bij beantwoorden m’n vraag stel zie ik wel m’n vraag en jouw reactie staan,maar bij reactie toevoegen niet.

      

     1. rex

      Hoi Meike,

      Waarom zouden fabrikanten in de ene smaak wel msg doen en in de andere smaak niet? (van hetzelfde merk)
      Wat is eigenlijk het doel van hydroliseren? 
      Bv met kippenlever of schaaldieren,waarom dan niet gewoon kippenlever of schaaldieren heel
      in de brok doen?

      Dank je,
      Sonja

     2. Voerwijzer Meike

      Het doel van hydroliseren in dit geval is voor de smaak. De smaak van gehydroliseerd eiwit, als er genoeg glutamine inzit, werkt als een smaakversterker voor de umami-smaak. Dit is erg aantrekkelijk voor honden en katten, en ook voor ons, denk maar eens aan bouilonblokjes. Een ander doel is om de eiwitten zo klein te knippen dat ze niet meer intact in het bloed kunnen komen en daarmee het immuunsysteem kunnen aanzetten tot een allergische reactie. In dit artikel kun je daar meer over lezen: http://www.voerwijzer.com/hypoallergene-brokken-met-gehydroliseerde-eiwitten

      Kippenlever heeft ook een sterke smaak, maar door het te hydroliseren komt die smaakversterkende werking pas naar boven.

      Het gaat overigens niet om msg, msg is een stofje dat in de fabriek wordt gemaakt. Het potentieel schadelijke aspect van msg is vrije glutamaat. En bij het hydroliseren van eiwit dat rijk is aan het aminozuur glutamaat, ontstaat ook veel vrije glutamaat.

 5. Ineke1967

  Ik wil graag totw gaan gebruiken voor mijn 1 jarige Beagle.
  Hij heeft nu Dog lovers gold original maar heeft daar breierige ontlasting van.
  Heeft puppy voeding van Acana gehad en hetzelfde probleem.
  Is taste of the wild high prairie een goede alternatief want volgens de d.a. mag de eiwit gehalte niet te hoog zijn.

 6. Rian

  Ik ben heel tevreden over dit voer! Mijn hond had vorig jaar een maagirritatie waar we pas na veel slapeloze nachten (ze moest er steeds uit en ging dan gras eten) achter kwamen. Dierenarts dacht dat er wat in de maag zat, dure onderzoeken maar het bleek aan het voer (goedkoop en met granen) te liggen.
  Uiteraard raadde de dierenarts hun voer aan maar dan betaal je je scheel. Dit is een betaalbaar product en ze ziet er super uit en is lekker energiek. Gebruik het nu al een jaar. Wel is de ontlasting iets dikker maar ook minder en ook dat is prima 😉
   

 7. Voerwijzer Meike

  Taste of The Wild High Prairie puppy bevat minder calcium dan de niet-puppy-variant. Namelijk 1,4% calcium op 3656 kcal/kg, wat neerkomt op 2,8 gram per 1000 kcal. Dit is een prima hoeveelheid. De puppyvariant is dus prima geschikt.

 8. Annemiek

  Mijn drachtige teef eet op dit moment TOTW high prairy brokken en doet het hier erg goed op. Nu wilde ik de pups straks de puppyvariant gaan geven, maar zag het hoge calciumgehalte hiervan. Is het beter om voor de pups een andere brok te zoeken?

 9. Wilco

  Ik wil graag overstappen naar beter/ bezonder voer zonder al die extra toevoegingen.

  Nu twijfel ik erg tussen Taste of the Wild High Praire of andere smaken.
  En dan tussen Dog Lovers Gold Original Formule. 
  Nu zie ik hier wat meer con’s dan bij Dog Lovers Gold, maar toch word Taste of the Wild beter aangeschreven.
  Nu weet ik niet wat goede bijproducten, etc zijn. Maar welk voer is qua producten beter?

  En hoe zit het met natriumseleniet in beide producten?
   

   

  1. Voerwijzer Meike

   Dit zijn beide prima voedingen. Taste of the Wild bevat wat meer vlees en geen graan (wat een voordeel kan zijn als je hond niet goed reageert op graan) en Dog Lovers Gold bevat geen plantaardige olie en alleen gecheleerde mineralen. Je zou ze beide kunnen proberen, of een afweging maken tussen de voor- en nadelen. Het verschilt per hond wat beter bevalt.

   Beide brokken bevatten natriumseleniet. De goedkoopste brok zonder natriumseleniet is denk ik Acana Adult.

   1. Wilco

    Op dit moment krijgen ze Proplan, helaas zijn ze gewend aan graan 😉
    Ik weet dat biede voedingen goed zijn, en tja wat is nadelig.
    Waarom zit er uberhaupt natriumseleniet in als dit slecht kan wezen?

    Taste of the Wild lijkt mij gewoon beter, maar prijstechnisch een 70 cent KG duurder als Dog Lovers Gold.
    Maar Acana Adult bezit toch ook granen?
    Prijstechnisch zijn Taste of the Wild/ Acana hetzelfde.

    Portomonnee zegt Dog Lovers Gold, en verstand (onafhankelijk hoe ze het erop doen) kijk ik naar Taste of the Wild.

     

    1. Voerwijzer Meike

     Natriumseleniet is een goedkoop seleniumsupplement. Selenium is een belangrijk mineraal, en kennelijk kiezen bijna alle fabrikanten ervoor dit zo goedkoop mogelijk te supplementeren.

     Acana Adult bevat ook graan inderdaad. Graan is geen probleem voor de meeste honden. Tarwe zorgt wel relatief vaak voor problemen, door de gluten en vermoedelijk de glyfosaat. En mais schijnt ook vaak problemen te veroorzaken door de aflatoxinen die erin kunnen zitten. Granen zoals rijst en haver zijn prima. Veel mensen denken aardappel in voer beter is dan graan, maar er zijn ook honden die daar juist slechter op reageren. Daarnaast is het van de nachtschade-familie, wat bij sommige aandoeningen of gevoeligheden juist erg belastend kan zijn. En aardappel zorgt voor een grotere suikerspiegelschommeling.

     Belangrijker dan aardappel vs “goede” granen, vind ik de hoeveelheid.

     Je zou beiden kunnen proberen en kijken wat beter bevalt. En als het beide goed bevalt, kun je ook afwisselen. Afwisselen is sowieso aan te raden, dus waarom dan niet tussen twee voedingen waartussen je twijfelt 🙂

     Ik ben benieuwd wat je gaat kiezen en hoe het bevalt straks, laat je dat tzt even weten?

     1. Wilco

      Ondertussen hebben de honden 3 zakken DLG gehad en nu zitten ze op de 2e zak Taste of the Wild.
      Ik had het idee dat ze op DLG meer ontlasting hadden, want ze poepen nu echt minder.
      Kleur ontlasting is bij beide hetzelfde.
      Bij DLG was de ontlasting wat meer breierig, nu is de ontlastig wat steviger.

      Qua smaak, geen idee. Want ze eten alles op. 
      Brokken van DLG zijn iets groter, maar wel brosser.
      Van TOTW zijn de brokken dus kleiner maar ik hoor ze daar wat vaker op kauwen.
      Maar meestal gaan ze in 1 geheel naar binnen.

      Nu weer TOTW besteld om dit voorlopig te proberen.

      Wel heb ik een vraag of de smaken van TOTW totaal van elkaar verschillen. 
      Lees nog weleens dat de smaak met zalm zorgt voor totaal andere reactie qua ontlasting.
      Dan is de samenstelling toch wel anders.
      En op voerwijzer zie je ook dat TOTW High Prairie Canine de beste score heeft?

     2. Voerwijzer Meike

      Hai Wilco, slim om beide merken te proberen, dat is een goede test om te kijken welke het beste is voor jouw honden. Nee de smaken van Taste of the Wild verschillen niet zoveel van elkaar, het verschil zit vooral in de diersoorten. De visvariant bevat alleen wat meer aardappel dan de andere twee varianten, en bevat canola olie.

     3. gre

      wat is canola olie dan?
      ik voer nu vers vlees maar ze doen het er niet goed op.
      ik overweeg dan om er deze brok bij te geven.
      b.v s’morgens brok en sávonds vers vlees.
      ik zoek me gek naar een goede brok.

     4. Voerwijzer Meike

      Canola olie is de olie uit de canola-plant, die door mensen zelf is gecreeerd door het selectief kweken van de raapzaadplant, om wat vieze smaakjes eruit te krijgen. Er is heel veel over geschreven op internet, het zou ongezond zijn voornamelijk doordat het met chemicaliën wordt gemaakt en het geen natuurlijke plant is. Er zijn ook mensen die zeggen dat het wel meevalt. Omdat ik ‘de waarheid’ er niet over weet, ben ik er een beetje wantrouwig over en zou ik het voor de zekerheid liever niet eten.

      Ik snap ook niet waarom het hier inzit. Het bevat meer omega 6 dan omega 3, en die verhouding is in deze voeding al niet goed. Ik zou visolie of krillolie supplementeren bij deze brokken.

      Heb je ook naar Acana Adult gekeken? Ook erg betaalbaar voor de kwaliteit. Wolfsblut heeft ook goede brokken. Maar misschien bevallen deze ook prima! Wat betreft het vers voeren, heb je al gekeken of het beter gaat op andere merken? Er zijn een paar merken waar vaak klachten op komen, het ligt dan vaak aan het merk en niet aan dat het rauwe voeding is. Maar het kan natuurlijk ook aan andere dingen liggen, zoals dat je hond de hoge eiwitfractie niet goed aankan. Soms kan het al helpen wat aardappel, graan en/of vet toe te voegen aan het vlees.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter