Alroda Puur

Alroda Puur is een kvv van dezelfde makers als Darf. Het bevat dezelfde ingredienten als in Darf, alleen is de samenstelling anders. Darf bevat meerder diersoorten per mix en Alroda maar een. Waarom Alroda wel dezelfde ingrediënten als de biologische voeding Darf bevat, maar niet biologisch is, kun je lezen in het nieuwsbericht.

Analyse, ingrediënten en prijzen Alroda
Ingredienten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Rund Rundvlees (o.a. kopvlees), runderhart, -lever en -longen 17% 12% 0,32% 0,29% €4,60
Kip Kippenbotten, kippenvlees, -hart, -maagjes en -lever 16% 7% 0,65% 0,48% €3,20
Geit Geitenvlees, jonge geitenribben, geitenhart, -long en -lever 16% 15% 0,61% 0,41% €5,60
Lam Lamsvlees, -ribben, -hart, -long en -lever. 13% 15% 0,61% 0,41% €4,80
Eend Eendenbotten (o.a. loop-voetjes), eendenvlees, eenden organen (hart, maagjes, lever.) 16% 13% 1,12% 0,7% €4,60
Zalm Wilde zalm: zalmlijven, zalmkoppen en -randen. 14% 23% 0,88% 0,56% €5,-
Fazant Fazantenkarkas, -poten, -lever, -hart, en -maag. 19% 17% 0,85% 0.56% €5,-
Konijn Konijnkarkas, -bout, -lever, -hart en -longen 16% 18% 0,75% 0,5% €6,40
Kalf Kalfsbot, -lever, -vlees, -hart en -long 16% 9% 0,63% 0,45% €6,20
Haas Hazenkarkassen, -vlees, -hart. 20% 6% 1,27% 0,75% €6,40
Kalkoen Kalkoennekken, -karkas, – maag, -hart, -lever. 16% 9% 0,65% 0,48% €5,80
Duif* Wilde duif. Het hele dier zonder darmen. 20% 9% 1,41% 0,97% €6,40
Wilde Eend* Het hele dier zonder de darmen. 16% 10% 1,12% 0,7% €6,40
Wilde Gans* Hele gans zonder de darmen. 15,8% 8% 1,11% 0,68% €5,80
Boekmaag Boekmaag inclusief inhoud, koudgeperste zalmolie €3,20
Runderhart Runderhart €7,-
Runderpens Runderpens €5,-
Lamspens Lamspens €5,-

*- In de wildproducten kunnen kleine kogeltjes zitten. Deze zijn volgens de producent totaal onschadelijk voor de hond. Ze bevatten geen lood en worden via de normale ontlasting afgevoerd.

Over de zalm zegt de fabrikant dit: de zalm is eko en afkomstig uit Noorwegen.

Verhoudingen
De mixen bevatten gemiddeld de volgende percentage verhoudingen:
70%-75% vlees
15%-20% bot
10% organen
De onderste drie mixen zijn hele prooidieren.

Compleet?
Alroda Puur is compleet bij afwisseling.

Voor honden:
– mixen met hoefdieren
– mixen met gevogelte/konijn
– ongeveer 5-10% zalm
– ongeveer 10% pens
groenten

Voor katten:
– minimaal 4 diersoorten
– ongeveer 5-10% zalm
– 5-10% hart

Alroda Puur geschikt voor pups van grote rassen?
Ja je kunt voor een pup van een groot ras een prima menu opstellen met Alroda Puur. Zorg ervoor dat je gemiddeld niet meer dan 0,8% calcium voert om groeipijn te voorkomen. Voor pups van kleine rassen is dit niet belangrijk.

Verpakking en verkrijgbaarheid
Alroda Puur verkrijgbaar in worstjes van 250 gram en is te bestellen via  de www.alroda.nl. Bij een bestelling vanaf €50,- wordt het gratis thuisbezorgd, bij een lager bestelbedrag zijn de bezorgkosten €7,50. Verder zijn er door heel Nederland en Belgie verkooppunten van Alroda.

Alroda Puur Eend
Alroda Eend

    Alroda Eend

 

Beoordeling:

Alroda Puur lijkt me een prima voeding voor zowel honden als katten. Zorg wel voor genoeg afwisseling in diersoorten.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond, kat, fret www.alroda.nl

19 Comments

  1. Christina

   Mijn dwergpoedel heeft inmiddels 2 Alroda worsten gehad (verdeeld over 3 dagen), en is er zeer tevreden mee. Hij krijgt 1/3 worst per maaltijd, 2 maaltijden per dag. Maar toen ik even niet oplette tijdens het herverpakken, snaaide hij het overgebleven deel van een worst zo van het aanrecht, dus dat zegt wat over de smaak in positieve zin. (Ik wist niet eens dat mijn poedel op het aanrecht kon komen…). Dus de variant eend bevalt sowieso goed, en de kip vind hij ook heerlijk!
   Ik heb geen medische hondenkennis, en 3 dagen is natuurlijk te kort om een conclusie te trekken, maar mijn eerste reactie is positief.

 1. Anoniem

  Hoi Meike, ook ik ben het aan het proberen met Alroda Puur. Alleerst heb ik gebeld met hen, omdat de bestelling wat lang op zich liet wachten (bleek later dat er wat probleempjes met de machines waren). Interessant om te weten dat het vlees gewoon van een slager komt, die biologisch vlees verkoopt… De mensen zijn ook erg vriendelijk en het wordt persoonlijk bezorgd. Nog iets leuks is dat je aan de worsten kunt zien dat ze met de hand gemaakt worden, want ze hebben allemaal wel hetzelfde gewicht maar een ander formaat, (wat dikker of dunner enzo) haha. Maar even back to the point. Pluk vind het heerlijk! Hij krijgt sinds 2 weken alleen haas vanwege een eliminatiedieet, maar de jeuk is nog steeds weg en alles ziet er rustig uit. Ook heeft hij niet meer van die rode, vuile oren. Wel zit er in de haas variant wat meer bot dan de andere varianten en dit is te merken bij Pluk aan zijn droge harde ontlasting. Wellicht ga ik wat extra spiervlees van de haas bijvoeren, om dit in evenwicht te brengen en over een tijdje hoop ik met diersoorten af te kunnen wisselen, wat ook zou kunnen helpen. Tot zo ver erg goede ervaring!

  1. Voerwijzer Meike

   Fijn Lisa, dat het bevalt. Dat Pluk geen jeuk meer heeft nu. Alroda lijkt prima geschikt voor een eliminatiedieet, en goed om te horen dat dat dus klopt. Het is voor mij lastig te achterhalen of bijvoorbeeld de machines zo schoon worden gemaakt na elke ‘smaak’ dat er niks van doorheen zit. Hazenvlees is lastig te verkrijgbaar. Sommige verkooppunten verkopen het, maar in mijn ervaring is het dan altijd hazenvlees van kiezebrink en daar zit behoorlijk wat bot bij. Onze Daisy krijgt van alleen dat hazenvlees al hele harde keuteltjes, er zit geloof ik 2% calcium in ofzo. Dus als je hazenvlees gaat bestellen, vraag dan even na of het oorspronkelijk bij Kiezebrink vandaan komt, anders kan je er niks mee. Succes met het eliminatiedieet!

 2. Meija

  Ik ben om financiele redenen overgestapt van Darf op Alroda, uiteindelijk blijkt het weinig verschil te maken qua prijs omdat je ook moet afwisselen met duurdere diersoorten om aan voldoende verschillende diersoorten te komen.
  Toch ben ik erg tevreden en blijf ik voorlopig Alroda voeren. Waar Darf vaak wat papperig was is Alroda mooi stevig, grover gemalen wellicht? Daarnaast had mijn hond het afgelopen half jaar regelmatig slijmerige diarre zonder dat hij gekke dingen had gegeten. Met Alroda is dat nog niet gebeurd en ik voer het nu een maand. Duidelijk verschil dus maar toch wonderlijk gezien het vlees van dezelfde slagerij vandaan komt!
  Ohja de preciese portionering is ook een pluspunt (makkelijker bij te houden of mijn hond wel voldoende krijgt)! Dat was met Darf de laatste tijd ook erg lastig omdat de stukken enorm in gewicht verschilde.
  Voordat ik bestelde gemaild met wat vragen over o.a. de herkomst van het vlees, deze zou hetzelfde zijn als bij Darf, daar moeten we dan maar van uitgaan. Zonder bio-kerumerk is dit moeilijk te controleren maar een beetje vertrouwen hebben kan soms ook geen kwaad.

 3. Marco

  De minimale afname is verhoogd naar 50 euro voor het gratis bezorgen.

  Voor consumenten is er een minimale afname van 50 euro, om gratis bezorgd te krijgen.”

   

 4. Jiska

  onze golden heeft erg veel last van allergieen en ontstekingen. Na heel veel wisselingen nu alrod puur aan het proberen. Begonnen met geit, dat ging goed. Nu een week op eend en ze begint te krabben, maar…ik heb ook begrepen dat de klachten eerst erger kunnen worden en dat ze aan het ontgiften is. Dat klopt bij het beel dat ze momenteel veel drinkt en plast. Maar hoe zie ik het verschil tussen ontgiften (en we er doorheen moeten) en toch allergisch voor eend. Ik ben een beetje radeloos en vind het ook zo zielig. Hoop dat iemand een advies heeft, dank alvast!

 5. Jiska

  Ik lees nog even verder en er schiet me nog iets te binnen. Vorige week zondag heeft ze zowel anti vlooi als anti wormen pil gehad, daar is ze maandag erb beroerd van geweest (les voor ons, nooit meer tegelijk geven), daar kan het natuurlijk ook mee te maken hebben. 

 6. Voerwijzer Meike

  Ja dat kan heftig zijn inderdaad, de klachten zouden heel goed van die pil kunnen komen. Wist je dat het vaak niet eens nodig is om te ontwormen? Je kunt de ontlasting laten checken door Het Woud, zodat je weet of de hond wormen heeft of niet. En als je dan weet welke wormen, kun je een middel specifiek daartegen gebruiken, dat is ook al minder heftig dan zo'n breedspectrum-pil.

  Het verschil tussen ontgiften en allergie is lastig te zien. Maar als het niet op Geit ontstond en wel op Eend, zou ik eerder denken aan een allergische reactie. Los van die pil natuurlijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *