Barfmenu Kat

Datum: 22 juli, 2011
Laatst bijgewerkt: 7 april, 2023

Barfmenu voor de kat is een rauwe vleesvoeding die compleet is gemaakt door toevoeging van vitamines en mineralen (premix).

Analyse, ingrediënten en prijzen Barfmenu Kat
  Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Cattery Rundvlees, kippenvlees, konijnenvlees, makreel, kippenbotten, konijnenbotten, runderorgaan, eendenorgaan, dierlijke vezels 16,5% 15,3% 0,9% 0.57% €5,40
Natuurlijk! Rundvlees, kippenvlees, kippenbotten, runderorgaan, dierlijke vezels in de vorm van runderhuid met vacht 16% 15,9% 0,83% 0,52% €8,20
Kip Kippenvlees, kippenbotten, kippenorganen, dierlijke vezels in de vorm van konijnenhuid met vacht. 16% 15,6% 0,83% 0,55% €8,20
Konijn Konijnenvlees, konijnenbotten, konijnenorgaan, dierlijke vezels in de vorm van konijnenhuid met vacht. 18,5% 11,1% 0,91% 0,63% €11
Lam Lamsvlees, lamsbotten, lamsorganen, kippenvlees, kippenorganen, dierlijke vezels in de vorm van lamshuid met vacht 16,8% 15,4% 0,94% 0,7% €9
Eend Eendenvlees, eendenbotten, eendenorgaan, dierlijke vezels in de vorm van konijnenhuid met vacht. 16,2% 11,1% 0,86% 0,6% €10
Vis Makreel, zalm, kippenvlees, kippenbotten, dierlijke vezels in de vorm van konijnenhuid met vacht. 16,2% 15,7% 0,91% 0,61% €10,20
Cattery Professional Rundvlees, kippenvlees,runderorganen, eendenorganen, kippenbotten, makreel, zalmolie 17% 10% 0,62% 0,45% €4,-

Toegevoegd per kg: 3000 IE vitamine A, 700 IE vitamine D, 100 IE vitamine E (als a-tocopheryl-acetaat) 8 mg IJzer (als sulfaat) 8 mg, 20 mg zink (als sulfaat), 5 mg mangaan (als oxide), 3 mg koper (als sulfaat), 0,7 mg jodium (als calciumjodaat), 0,1 mg selenium (als natriumseleniet), 0,22 gram lysine, 500 mg taurine

Organen
Er zit ongeveer 17% orgaan in de Barfmenu-mixen voor de kat. In alle smaken is hart en/of lever en/of long gebruikt. Geen pens of boekmaag.

Verrijkt met dierljke vezels
Aan alle mixen zijn onverteerbare delen toegevoegd, namelijk vacht. Dit is gedaan als vezelbron voor de darmen, uit onderzoek blijkt het een positief effect te hebben op de darmgezondheid bij cheeta’s. Het onderzoek vind je hier: Onverteerbare dierlijke vezels in rauwe vleesvoeding positief effect op darmgezondheid.

Is Barfmenu voor de kat Compleet?
Ja, aan alle smaken is zijn vitamines en mineralen toegevoegd. Hiermee is de voeding compleet. Afwisselen is niet nodig, maar wel aanbevolen.

Milieubewust thuisbezorgd door The Petfood Express. Bezorgregio: Zuid-Holland, Utrecht
en West-Gelderland.

Voor fretten
Deze mixen zijn ook voor fretten geschikt. Alhoewel rundvlees minder geschikt is voor fretten, is het niet erg om dit af en toe te geven als de fret hier niet slecht op reageert. Vis is niet geschikt voor fretten.

Verpakking en verkrijgbaarheid
Alle smaken zijn verkrijgbaar in worsten van 250gr, behalve de cattery-variant (0,5 en 1 kg)

De Cattery Professional is alleen verkrijgbaar per 20 rollen van een kilo, via de webshop van Barfmenu na inschrijving bij de Tinlo Club. Hoe hogere afname, hoe lager de kiloprijs.

Barfmenu Eend voor de kat
Barfmenu Eend voor de kat
Barfmenu Eend met stukjes bot
Stukjes bot eruitgehaald

Beoordeling:

Barfmenu voor de kat lijkt me een prima kvv voor katten. Zorg er wel voor dat je genoeg afwisselt en ook de vismix voert. Als je kat de vismix niet lust, kun je een vismix van een ander merk proberen en anders visolie suppleren.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot kat, fret www.tinlo.nl

34 Comments

 1. Sinds afgelopen november geef ik de 5 smaken van kat-compleet aan 2 van mijn katten. Ik geef ze 3x per dag eten. ‘S ochtends en ‘s middags gaat dat altijd goed alleen ‘s avonds heeft 1tje er geen zin meer in bij sommige smaken. Soms eet ze het dan wel uit m’n hand. Ik wissel het sowieso af met 2 dagen per week zelf samengestelde maaltijden en soms hele prooi (als ik dat niet dor eet ze het de hele dag niet, van geen enkele smaak. Ik denk dat ze gewoon graag ergens in wil bijten?). De andere kat vind alle smaken van barf-menu helemaal fantastisch.
  Ik vind alleen de aanbevolen 35g per kg wel veel. Ik ben het gaan berekenen vanuit het aantal kcal wat ik zou willen geven en dan kom ik op een lager aantal g uit.

  1. Voerwijzer Meike

   Barfmenu heeft wat vettere voedingen dan gemiddeld, waardoor je op een wat lagere hoeveelheid uit kan komen.

   Je kunt prima wat minder gaan geven en kijken of dat beter gaat. Soms kan het helpen om de maaltijd op een ander tijdstip te geven. Wat later of juist vroeger. Sommige lichamen hebben ‘s avonds geen behoefte meer aan eten bijvoorbeeld

 2. PM1984

  Hoi,

  Zoals ik al aangaf we gingen/ gaan kvv geven.
  Afgelopen maandag direct begonnen met evt wennen.
  Niet dus hij schuift het zo naar binnen!
  Botjes, stukken, hup weg.
  Lam was de eerste smaak en die lijkt prima te vallen ook.

  Enige waar ik toch een vraag over heb is dit.
  Op de site van Barfmenu staat 70 gram per kilo ( kitten)

  Hij woog afgelopen zondag 6-2 bij aankomst 675 gram( 7 weken)
  Ik kom dus aan niet meer dan z’n 45-50 gram pd wat hij zou mogen…klopt dit wel?
  Hij heeft dit namelijk zo binnen en haalt met gemak de 70gr pd verdeelt over 4x.

  Ik twijfel of hij gewoon wat tekort is gekomen en even wat wil inhalen? Mag ik hem wel meer bieden naar vraag zonder dat dat probleem gaat geven op latere leeftijd?

  Zijn geboorte gewicht was 120 gram en dan na 7 weken 675 is wat aan de lage kant mss? Zou daar de mss tijdelijke inhaalslag vandaan kunnen komen?

 3. willempjesikkema

  Er is nu ook voor catteries een speciaal clubpakket beschikbaar. Ga je deze nog beoordelen? Bevat: vers rundvlees, vers kippenvlees, verse runderorganen, verse eendenorganen, verse kippenbotten en verse makreel, zalmolie, vitaminen en mineralen.
  Deze variant is verrijkt met dierlijke vezels.

  1. Voerwijzer Meike

   Deze staat onderin het overzicht en lijkt me een prima voeding om mee af te wisselen. Om te beoordelen hoe geschikt ik het vind om alleen deze voeding te geven, wil ik de samenstelling in meer detail weten. Ik heb de fabrikant vragen gesteld en hoop hier binnenkort antwoord op te kunnen geven.

 4. Meesleepbeest

  Kun je Barfmenu dagelijks combineren met een hoog vleesgehalte brok zoals Orijen en/of Applaws?

  Ik las elders dat het beter is een paar dagen het één en dan een paar dagen het ander.

  Ik zou liever elke ochtend of avond een vleesmaaltijd voor onze poes neerzetten en de rest brok. En sowieso een hoog vleesgehalte brok te kiezen zodat het verschil minder is, of zie ik dat verkeerd en maakt dat niet uit?

  Bedankt voor de website 😀

  1. Voerwijzer Meike

   Ja je kunt dagelijks brokken én rauw voer voeren, tenzij je merkt dat dit niet goed bevalt. Voor de meeste katten is een brok met een hoog vleesgehalte inderdaad beter. Het verschil tussen brok en rauw vlees is vrij groot, ook als er veel vlees inzit. Maar inderdaad is het verschil wel iets minder groot als de brok niet vol koolhydraten zit.

   Je kunt ook nog (af en toe) natvoer zonder koolhydraten kiezen in plaats van brok, dit komt wel dichterbij rauwe vleesvoeding.

 5. Mijn kat van 1 jaar en 3 maanden krijgt al sinds het begin KVV van dit merk, maar lam en vis weigert ze te eten. De laatste tijd vindt ze kip (vroeger haar lievelingssmaak) en eend eet ze alleen als het echt moet. Natuur eet ze net iets meer van. Eigenlijk eet ze alleen konijn in grote porties met liefde. Krijgt ze zo wel genoeg voedingsstoffen? Of moeten we toch gaan kijken naar andere merken?

  1. Voerwijzer Meike

   Ja, op basis van de ingredienten zouden er geen tekorten moeten ontstaan. (Er kunnen wel tekorten ontstaan als er een mechanisme in het lichaam niet goed werkt, waardoor voeding niet goed verteerd of voedingsstoffen niet goed opgenomen kunnen worden.)

  1. Voerwijzer Meike

   Ja dat is een goede inderdaad. Bij het inschatten van het gezonde gewicht, kun je het beste kijken naar de lichaamscompositie. Op internet kun je kijken naar de BCS voor katten, een manier om op zicht een beoordeling te geven. Je kunt ook voelen of de ribben nog makkelijk te voelen zijn, zonder te duwen.

 6. Jose

  Sinds kort geef ik mijn kat Barf. Hij is ongeveer 5.3 kg. Gaf hem dus per dag 175 gram.(35 gr. per kg)
  Pas bij dierenarts geweest voor controle en hij was mooi op gewicht. Nu heb ik hem pas gewogen en hij is sinds ik Barf geef ( 2 a 3 weken ongeveer)aangekomen.
  Moet ik hem nu minder gaan geven tot hij in ieder geval weer op zijn oude gewicht zit?

   1. Voerwijzer Meike

    Ja ik ben het met Rilana eens, je kunt beter wat minder gaan geven, bijvoorbeeld 150 gram per dag. Wat je ook kunt doen is magere mixen geven. Als hij op zijn oude gewicht zit zou ik toch onder de 175 gram per dag blijven, omdat de kans groot is dat hij anders weer aankomt in gewicht.

 7. Tabby

  Tabby mijn britskorthaar katertje van nu 16 weken, vond deze mix lekker, alleen had hij moeite met de stukjes scherp bot. Hij liet dat liggen. Misschien is hij nog te jong.
  De fabrikant vertelde mij dat de nieuwere maling fijner is.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een antwoord