Natuur en Dier

Analyse, ingrediënten en prijzen Natuur&dier
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Eend-rundmix* Spiervlees eend, spiervlees rund, eendenbotten, runderhart (min 10%), runderlong, runderlever, rundernier (runderlever & -nier samen max 3%) 20,4% 18,8% 0,52% 0,36% €3,50
Eend/zalm/lam 60% bevleesd eendenkarkas, 20% bevleesd zalmkarkas en 20% runderorgaan. €3,25
Kalkoen-paardmix* Kalkoenvlees, paardenvlees, kalkoenbotten, min 10% paardenhart, paardenlong, paardenlever. 20,6% 9,9’% 0,46% 0,33% €3,95
Kip-rund-lammix* Rundvlees, kippenvlees, 20% kippenbotten, 10%, runderhart , 10% lamsorgaan (long en lever). 16,3% 20% 0,46% 0,32% €3,20
5 dieren basismix Vlees van konijn, kip, zalm, lam, bot van konijn, kip, zalm, lam, organen van rund en konijn (min. 10% hart). €3,60
Kitten-&puppymix Vlees van konijn, kip, zalm, lam
Bot van konijn, kip, zalm, lam. Orgaan van rund en konijn. Deze mix is fijner gemalen.
€3,50
Konijn-paardmix* 40% goedbevleesde konijnenkarkassen, 40% paardenvlees en 20% paardenorgaan (waarvan minimaal 10% paardenhart). €3,95
Paard/konijn/lam Paardenvlees, konijnenvlees, 20% konijnenbot en 20% lamsorgaan (waarvan minimaal 10% hart). €4,50
Kalkoen/parelhoen/paard 60% bevleesd kalkoenkarkas, 20% bevleesd parelhoenkarkas en 20% paardorgaan. €3,35
5-deluxe* Eendenvlees, paardenvlees, geitenvlees, kalkoenvlees, eendenbot, kalkoenbot, paardenorgaan en lamsorgaan. 60% spiervlees, 20% bot en 20% orgaan (waarvan minimaal 10% hart). €3,95
Kalkoen/runderpensmix 40% kalkoenvlees, 20% kalkoenbot en 40% runderpens €3

De prijzen zijn gebaseerd op een afname tot 10 kg op basis van kiloverpakkingen. Bij hogere afname is er korting.

Geschikt voor de kat
De mixen zijn ook geschikt voor de kat. De kalkoen/runderpensmix en de kip-rund-lammix bevatten wel pens, sommige katten lusten dit niet.

Voor puppy’s en kittens
De puppy- en kattenmixen zijn fijner gemalen dan de andere mixen. De gewone  puppy en kittenmix is met een 6 mm-schijf gemalen. De normale mixen worden met een 10 mm-schijf gemalen.

Percentages
60% spiervlees
20% bot
20% orgaan (waarvan 10% hart)

Voor grootverbruikers – Iron Dogfood
Speciaal voor de grootverbruikers heeft Natuur en Dier de lijn Iron Dog Food. Deze lijn is alleen te bestellen in grotere aantallen en de prijs lager dan de losse Natuur en Dier-mixen. Iron Dog Food wordt geleverd in dezelfde dozen en worsten als Natuur en Dier, echter zit er alleen een etiket op de doos en niet op de worsten zelf. De volgende smaken zijn verkrijgbaar  (vanaf €1,90/kg):
kip-rund-lammix
eend-zalm-lammix
kalkoen-runderpens
​kalkoen-parelhoen -paard
gemalen runderpens

Verpakking
De mixen zijn verkrijgbaar in rollen van 250 gram, 500 gram en 1 kg. De worsten van Iron Dog Food zijn 1 kg.


Kalkoen-paardmix

Beoordeling:


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond, kat, fret www.natuurendier.nl

39 Comments

 1. Jeroen Bos

  Hallo, even een vraagje. Ik heb de vraag gesteld aan Natuur & Dier producent, maar ze geven geen antwoord.

  Op de website van Natuur & Dier heb ik gezien dat ze verschillenden mixen verkopen. Met 2-3-4-5 diersoorten in een 1 kg worst. Dat lijkt met veel makkelijker dan zelf mixen. En waarschijnlijk is het ook goedkoper. Kunt u mij in het kort uitleggen hoe ik het moet zien met die (minimaal) 4 soorten dier?

  Ik heb bij wijze van proef wat worsten van N&D gehaald om te testen of het mijn hond lust. Ik heb meegenomen vier 1 kg worsten: kip-rund, kip-rund-lam, eend-rund en kip-konijn-rund-lam-zalm.

  Dat zijn als ik het goed tel 6 diersoorten. Moet mijn hond dan elke dag een andere worst krijgen of moet
  ik volgens een bepaald schema voeren?

  1. Voerwijzer Meike

   Bij het voeren van vier diersoorten, voer je compleet, doordat elk diersoort zijn eigen samenstelling in hoeveelheden vitaminen en mineralen heeft. Het liefst voer je van zowel het spiervlees, bot en organen meerdere diersoorten.

   Er is geen schema waar je je aan moet houden. Een hond loopt niet binnen een week een tekort op. Als je ervoor zorgt dat je binnen zes weken vier diersoorten voert, is het prima. Je kunt je eventuele schema dus best aanpassen aan wat praktisch is.

   Met de huidige soorten die je hebt gekocht, voer je voornamelijk kip en rund. Als je hond alle vier de soorten lust, zou je de kip-rund-mix weg kunnen laten, zodat je in verhouding de verschillende diersoorten iets beter verdeeld.

 2. kenzo306

  Iemand ervaring met de kennel lijn van natuur en dier Iron Dog ?
  Is de kwaliteit het zelfde als hun gewoon kvv lijn of is ze van mindere ?
  Want het prijsverschil is toch zeer groot: kip-rund-lammix  2,05 inplaats 3,20!
  Je moet wel elke maand voor 40 kg bestellen maar daar zit je rap aan met enkele grote honden.

  Hoor het graag als iemand me meer kan vertellen.

   

 3. Voerwijzer Meike

  Wat ik begreep is dat het dezelfde voeding is, maar dan zonder sticker op de rollen. Dit stond o.a. in een email van de eigenaresse van de merken: “Verschil met Natuur en Dier is dat er geen sticker op elke worst zit, maar een sticker op de doos. De kwaliteit is niks minder dan Natuur en Dier trouwens.”

  Het prijsverschil zal dus in de stickers zitten en in de hoeveelheden die je koopt.

 4. Carmen Derix

  Hallo,

  Ik heb een hele tijd Iron dog gevoerd, goed vlees. Ziet er ook goed uit. Vroeger was alleen de doos gelabelt nu gewoon alle rollen. Mijn honden aten het graag. Ik kan het aanbevelen.
  De bezorging is ook prima, zijn redelijk op tijd ( maar kan ook wel eens eerder/later zijn dat komt door het verkeer ed). Maar het zijn geen uren of zo.
  Mijn honden deden het er goed op, alleen moest ik een beetje uitkijken met 2 heren die werden iets te dik, die heb ik iets gemindert en het probleem was verholpen. Het vlees blijft er ook goed uitzien.

  Hoop dat je hier iets aan hebt.

  Gr Carmen

 5. Carmen Derix

  Ik weet wel dat het dezelfde vervoerder is, maar of het daar vandaan komt? de etiketten lijken wel hetzelfde, alleen een andere naam. Misschien kun je het navragen bij Natuur en dier? 

 6. Carmen Derix

  Heb toch even een vraagje aan Maaike, 

  Als ik van natuur en dier de 5 mix premium zou geven voer ik dan compleet en een dag ertussen vis. Ik heb hier een hond die erg reageert op alles waar kip/rund en andere gevogelte (Fazant, parelhoen ed). Kalkoen en eend reageert hij niet op. Denk zelf dat het te maken heeft dat deze twee niet onder de kipachtigen valt. Of heb ik het verkeerd. 

 7. Voerwijzer Meike

  Dit is niet hetzelfde als Degomeat. Het wordt volgens mij bij Dogmeat gemaakt en zal dezelfde ingrediënten hebben als daar verkocht worden, maar het heeft een andere samenstelling.

  Carmen het beste kun je toch afwisselen, ookal zitten er vijf dieren in de mix. Het wordt aangeraden om ook diersoorten af te wisselen in botbron en organen, en daarvoor zul je een andere mix nodig hebben. Als je hond op alles slecht reageert behalve op deze mix, dan is het natuurlijk beter om alleen deze mix te blijven voeren.

  Ik heb geen idee waarom eend en kalkoen wel goed gaat, het is wel gewoon gevogelte en staat niet verder van de kip af dan fazant of parodieën volgens mij.

 8. Marco2

  Ik zit ook te kijken naar de kennel, Iron dog, lijn, maar ik kan nergens terug vinden wat er precies in die worsten zit.

  Aanbod ook wat smaller dan de normale lijn.

  Heeft iemand hier toevallig wat meer informatie over? Ik wil nnaast de acana Pacifica ook deze kvv gaan voeren.

 9. Voerwijzer Meike

  Toen ik er contact over had met de fabrikant, waren de Iron Dog-worsten precies dezelfde als de Natuur en Dier-worsten. Het verschil zit hem erin dat je het in grotere hoeveelheden koopt en dat er geen sticker op de worst zit. De variatie is ook iets kleiner inderdaad, er zitten alleen de volgende worsten in:
  kip-rund-lammix
  eend-zalm-lammix
  kalkoen-runderpens
  kalkoen-parelhoen -paard
  gemalen runderpens

  1. Blueliner

   Dag Meike,

   Ondertussen heeft men wel stickers gekleefd op de rollen vlees. Ook de kwaliteit van de kennel lijn is erg goed. Het voordeel is hier dat er reeds meerdere diersoorten per rol in verwerkt zitten. Op die manier heb jezelf minder werk met diersoorten af te wisselen.
   Onze 2 Leonbergers bevalt het prima. Ook de prijs valt reuze mee. Wel goentenmix toevoegen!

   grtz

 10. Michelle Raas

  Beste,

  Als ik afwisselend de mixen: kip rund lam en kalkoen parelhoen paard geef is dan dan geschikt om een pup op te laten opgroeien? Hoe zit het met de Calcium-Fosfor verhouding, is deze oke? Ik geef ook nog zo nu en dan barf-producten bij: zalm, pens, karkassen etc.

  Ik hoor graag of dit geschikt is.

  Met vriendelijke groet,

  Michelle Raas

  1. Voerwijzer Meike

   Ik vermoed dat dat prima is. Ik weet van kalkoen/parelhoen/paard niet welke organen er gebruikt zijn en wat het calciumgehalte is, maar als die van dezelfde kwaliteit en verhoudingen is als de mixen waarbij dit wel bekend is, is het prima. Heel goed dat je er zalm bij geeft, want dit zit niet in de mixen die je voert. Pens en karkassen zijn ook prima, als je zelf de verhoudingen een beetje in de gaten houdt.

 11. kenzo

  Hallo,

  Zijn er hier nog mensen die natuur en dier geven ?
  Ik geef het nu al enkele jaren en vin dat de kwaliteit van het vlees achteruit aan het gaan is !! zijn er nog mensen dit opgevallen ?
  vb kalkoen parelhoen paard vond ik echt een goede rol maar tegenwoordig als ik die opendoe stinkt dat vlees ! en ook zijn de samenstellingen is altijd anders !!
  soms vin ik veel long in het vlees en dan weer niet alle in het kort gezegd elke bestelling die ik plaats zijn men rollen totaal anders van samenstelling !

  Waar kan ik nog kvv bestellen aan groot verbruiker of fokkers tarieven ?
  hier gaad maandelijks 100kg makkelijk er door!

  1. Voerwijzer Meike

   Wat jammer! Ook Darf heeft fokkerstarieven, maar dat kan alleen als je fokker bent.

   Verder korting bij grootverbruik:

   Tamro Barf Flakes
   vanaf 20 kg, €2,50 per kilo.

   Herby
   €0,45-€0,70/kg korting bij bestelling in dozen van 16 kg (minimale bestelling €100,-) Goed kijken wat je bestelt, het meeste is niet compleet van samenstelling. http://www.herbyversvoer.nl/hondenvoer/worsten-kvv/kratvoordeel/

   Kiezebrink
   Prijzen op te vragen. https://kiezebrink.eu/nl/grootverbruik/diepvriesvoeders/samengestelde-producten/

   Best4dogs

   Tammenga
   doos van 8×1,25 kg voor €27,50

   Bij sommige webshops korting op groot inkopen. The petfood Express geeft bijvoorbeeld 10% korting bij bestelling per doos met minimum bestelbedrag €125,-

 12. Chantal

  Ben ik de enige die de verhoudingen in deze rollen zo raar vindt?

  Bijvoorbeeld Kalkoen/parelhoen/paard 60% bevleesd kalkoenkarkas, 20% bevleesd parelhoenkarkas en 20% paardorgaan.

  Klopt toch niet?

  1. Voerwijzer Meike

   Wat klopt daar niet aan Chantal? Als ik het optel kom ik netjes op 100% en de verhoudingen kloppen ook als de karkassen goed bevleesd zijn. 80% goed bevleesde karkassen kan bijvoorbeeld bestaan uit 25% bot en 55% spiervlees.

 13. Chantal

  En op de verpakking moet dan toch de uiteindelijke verhouding bot/vlees/orgaan staan? Nu is het maar gissen wat de verhoudingen uiteindelijk zijn. Ik vind het verwarrend werken zo, want zo kan het ook om een botmix gaan bijvoorbeeld. Maar goed, ik zal het wel niet snappen.

  1. Voerwijzer Meike

   Volgens mij is het niet verplicht om de percentages bot/vlees/orgaan op de verpakking te zetten. En inderdaad, het is zeker gissen, zeker zonder analyse. Aan het calciumgehalte kan je zien hoeveel bot er ongeveer in zit. Zonder te weten hoeveel calcium erin zit, zou er inderdaad heel veel bot in kunnen zitten. Nu denk ik dat dat niet zo is bij Natuur en Dier, daar heeft de eigenaresse van het merk wel genoeg kennis voor, maar zeker weten doe je het niet. Ook niet met analyse trouwens, want dat is maar een momentopname, maar je hebt wel meer inzicht.

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Anke, ja net als voor alle andere rauwe vleesvoeding voor honden en katten valt het vlees van Natuur en Dier ook onder categorie. Zodra het vlees de bestemming diervoeder krijgt, valt het in principe in categorie 3. Er gelden dan andere hygieneregels en houdbaarheidsperiodes bijvoorbeeld.

 14. Marieke

  Ik voer Natuur en Dier nu een week en ben heel tevreden. Het was even een zoektocht voor me naar de beste kvv met een goede prijs/kwaliteit verhouding maar ik blijf bij het vlees van Natuur en Dier. Het vlees ziet er goed uit, het ruikt vers en het is niet zo fijn gemalen als veel andere kvv merken. Mijn honden vinden het lekker en omdat er hier zeker 40 kilo per maand doorheen gaat kan ik het bestellen tegen aantrekkelijke prijzen.

 15. Jolanda

  Ik vind de 5 de luxe mix stinken het ruikt zurig en is erg plakkerig ,het lijkt wel mouse. Is dit normaal ? ik voer normaal haaksbarf en carnibest en dat ziet en ruikt anders. Wel tevreden over de paard /kalkoen/parelhoen.

 16. Susanne

  Beste,
  Allereerst bedankt voor je duidelijke en inhoudelijk goede website. Ik voer onze hond nu carnibest, verschillende soorten afgewisseld. In carnibest zit groente. Ik overweeg over te stappen naar natuur en dier. Prijstechnisch een dtuk interessanter dan carnibest. Van de fokker hebben we destijds een aantal worsten meegekregen en het is prima kvv. Als ik jouw analyses van de voeding goed begrijp, zit er in natuur en dier geen groente. Dat klopt toch? Je zou dan groente moeten bijvoeren. Ben je dan met carnibest toch beter af? Ik kan in de samenstelling van carnibest niet zien hoeveel groente er dan in zit. Is dat heel weinig? Moet je bij carnibest dan toch ook extra groenten bij voeren?
  Bedankt voor je reactie.
  Groet,
  Susanne

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Suzanne, Natuur en Dier bevat inderdaad geen groente en ik denk dat het nodig is om dit zelf toe te voegen. Of groenten nodig is, daarover verschillen de meningen. Het bevat gezonde stoffen zoals antioxidanten, je vult de een essentiële voedingstoffen ermee aan en het bevat vezels.

   Je kunt ook beide merken afwisselen om het risico op tekorten verder te verkleinen.

 17. Heeft iemand ervaring met de puppy variant van Natuur en Dier?
  Ik gaf mijn vorige nest Kivo, maar omdat deze veel bloed bevat hadden al mijn puppy’s vieze bruine snoetjes (dalmatiers). Zoek nu een andere KVV.
  Prijs van natuur en dier is ook leuk.

 18. pieter

  helaas bestellen bij hun zonden van me geld om eerlijk zijn
  er iets fout gegaan bij hun gegaan de verhouding klop niet en ons honden poep al maar kalk uit.
  normaal bedrijf zou netjes oplossen maar doet dit bedrijf niet echt op net manier daarom bestellen nooit meer bij.
  we word niet respectvol behandelen
  we krijg mevrouw al kant groot mond
  voor ons dus nooit meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *