Natuur en Dier

Datum: 9 mei, 2013
Laatst bijgewerkt: 26 juli, 2018

 

Analyse, ingrediënten en prijzen Natuur&dier
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Eend-rundmix* Spiervlees eend, spiervlees rund, eendenbotten, runderhart (min 10%), runderlong, runderlever, rundernier (runderlever & -nier samen max 3%) 20,4% 18,8% 0,52% 0,36% €3,50
Kalkoen-paardmix* Kalkoenvlees, paardenvlees, kalkoenbotten, min 10% paardenhart, paardenlong, paardenlever. 20,6% 9,9% 0,46% 0,33% €3,95
Kip-rund-lammix* Rundvlees, kippenvlees, 20% kippenbotten, 10%, runderhart, 10% lamsorgaan (long en lever). 16,3% 20% 0,46% 0,32% €3,20
5 dieren basismix Vlees van konijn, kip, zalm, lam, bot van konijn, kip, zalm, lam, organen van rund en konijn (hart, long en lever) €3,60
5 dierenmix deluxe Eendenvlees, paardenvlees, geitenvlees, kalkoenvlees, eendenbot, kalkoenbot, paardenorgaan en lamsorgaan. 60% spiervlees, 20% bot en 20% orgaan (hart, long, lever, nier). €3,95
Kitten-&puppymix Vlees van konijn, kip, zalm, lam
Bot van konijn, kip, zalm, lam. Orgaan van rund en konijn (hart, long, lever, nier) Deze mix is fijner gemalen.
€3,50
Paard/konijn/lam Paardenvlees, konijnenvlees, 20% konijnenbot en 20% lamsorgaan (hart, long, lever, nier) €4,50
Kalkoen/runderpensmix 40% kalkoenvlees, 20% kalkoenbot en 40% runderpens €3
Eend/zalm/lam 60% bevleesd eendenkarkas, 20% bevleesd zalmkarkas en 20% lamsorgaan (hart, long en lever) % % % % €3,15

De prijzen zijn gebaseerd op een afname tot 10 kg op basis van kiloverpakkingen. Bij hogere afname is er korting.

Organen
In een mix zit nooit meer dan 5% lever en nier (dus 5% in totaal, vb 2% lever en 3% nier) en altijd minimaal 10% hart.

Geschikt voor de kat
De mixen zijn ook geschikt voor de kat. De kalkoen/runderpensmix en de kip-rund-lammix bevatten wel pens, sommige katten lusten dit niet.

Voor puppy’s en kittens
De puppy- en kattenmixen zijn fijner gemalen dan de andere mixen. De gewone  puppy en kittenmix is met een 6 mm-schijf gemalen. De normale mixen worden met een 10 mm-schijf gemalen.

Percentages
60% spiervlees
20% bot
20% orgaan

Is Natuur en Dier compleet?
Deze voeding is compleet bij afwisseling en aanvulling van tenminste

Is Natuur en Dier geschikt voor pups?
Omdat er geen analyses zijn gemaakt vind ik dat lastig inschatten. Op basis van de samenstellingen zoals Natuur en Dier die noemt zouden de mixen prima geschikt zijn voor pups, maar op basis van de analyse zouden sommige mixen wat te vet kunnen zijn. De hoeveelheid calcium is net genoeg, als je maximaal 14% vet voert gemiddeld. Als je vettere mixen voert, dan kun je er minder van voeren, waardoor je pup ook minder calcium binnenkrijgt. Of het dan voor elke pup te weinig is, is niet met zekerheid te zeggen, maar het is onder de minimumgrens die de Fediaf stelt voor pups. Kort gezegd: Natuur en Dier zal waarschijnlijk geschikt zijn voor pups, als je er een normale hoeveelheid van kunt voeren zonder dat je pup er te dik van wordt.

Voor grootverbruikers – Iron Dogfood
Speciaal voor de grootverbruikers heeft Natuur en Dier de lijn Iron Dog Food. Deze lijn is alleen te bestellen in grotere aantallen en de prijs lager dan de losse Natuur en Dier-mixen. Iron Dog Food wordt geleverd in dezelfde dozen en worsten als Natuur en Dier, echter zit er alleen een etiket op de doos en niet op de worsten zelf. De volgende smaken zijn verkrijgbaar  (vanaf €1,90/kg):
kip-rund-lammix
eend-zalm-lammix
kalkoen-runderpens
​kalkoen-parelhoen -paard
gemalen runderpens

Verpakking
De mixen zijn verkrijgbaar in rollen van 250 gram, 500 gram en 1 kg. De worsten van Iron Dog Food zijn 1 kg.


Kalkoen-paardmix

Beoordeling:

Natuur en Dier lijkt me een prima voeding. Alle nodige organen zitten er in, je kunt makkelijk meerdere diersoorten voeren. De hoeveelheid bot is ook prima, als er in elke mix ongeveer evenveel bot zit als in de mixen waarvan een analyse is gemaakt. Voor pups is de hoeveelheid bot wel aan de lage kant, maar voor pups met (risico op) groeipijn kan dit juist handig zijn.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond, kat, fret www.natuurendier.nl

83 Comments

 1. Jeroen Bos

  Hallo, even een vraagje. Ik heb de vraag gesteld aan Natuur & Dier producent, maar ze geven geen antwoord.

  Op de website van Natuur & Dier heb ik gezien dat ze verschillenden mixen verkopen. Met 2-3-4-5 diersoorten in een 1 kg worst. Dat lijkt met veel makkelijker dan zelf mixen. En waarschijnlijk is het ook goedkoper. Kunt u mij in het kort uitleggen hoe ik het moet zien met die (minimaal) 4 soorten dier?

  Ik heb bij wijze van proef wat worsten van N&D gehaald om te testen of het mijn hond lust. Ik heb meegenomen vier 1 kg worsten: kip-rund, kip-rund-lam, eend-rund en kip-konijn-rund-lam-zalm.

  Dat zijn als ik het goed tel 6 diersoorten. Moet mijn hond dan elke dag een andere worst krijgen of moet
  ik volgens een bepaald schema voeren?

  1. Voerwijzer Meike

   Bij het voeren van vier diersoorten, voer je compleet, doordat elk diersoort zijn eigen samenstelling in hoeveelheden vitaminen en mineralen heeft. Het liefst voer je van zowel het spiervlees, bot en organen meerdere diersoorten.

   Er is geen schema waar je je aan moet houden. Een hond loopt niet binnen een week een tekort op. Als je ervoor zorgt dat je binnen zes weken vier diersoorten voert, is het prima. Je kunt je eventuele schema dus best aanpassen aan wat praktisch is.

   Met de huidige soorten die je hebt gekocht, voer je voornamelijk kip en rund. Als je hond alle vier de soorten lust, zou je de kip-rund-mix weg kunnen laten, zodat je in verhouding de verschillende diersoorten iets beter verdeeld.

 2. kenzo306

  Iemand ervaring met de kennel lijn van natuur en dier Iron Dog ?
  Is de kwaliteit het zelfde als hun gewoon kvv lijn of is ze van mindere ?
  Want het prijsverschil is toch zeer groot: kip-rund-lammix  2,05 inplaats 3,20!
  Je moet wel elke maand voor 40 kg bestellen maar daar zit je rap aan met enkele grote honden.

  Hoor het graag als iemand me meer kan vertellen.

   

 3. Voerwijzer Meike

  Wat ik begreep is dat het dezelfde voeding is, maar dan zonder sticker op de rollen. Dit stond o.a. in een email van de eigenaresse van de merken: “Verschil met Natuur en Dier is dat er geen sticker op elke worst zit, maar een sticker op de doos. De kwaliteit is niks minder dan Natuur en Dier trouwens.”

  Het prijsverschil zal dus in de stickers zitten en in de hoeveelheden die je koopt.

 4. Carmen Derix

  Hallo,

  Ik heb een hele tijd Iron dog gevoerd, goed vlees. Ziet er ook goed uit. Vroeger was alleen de doos gelabelt nu gewoon alle rollen. Mijn honden aten het graag. Ik kan het aanbevelen.
  De bezorging is ook prima, zijn redelijk op tijd ( maar kan ook wel eens eerder/later zijn dat komt door het verkeer ed). Maar het zijn geen uren of zo.
  Mijn honden deden het er goed op, alleen moest ik een beetje uitkijken met 2 heren die werden iets te dik, die heb ik iets gemindert en het probleem was verholpen. Het vlees blijft er ook goed uitzien.

  Hoop dat je hier iets aan hebt.

  Gr Carmen

 5. Carmen Derix

  Heb toch even een vraagje aan Maaike, 

  Als ik van natuur en dier de 5 mix premium zou geven voer ik dan compleet en een dag ertussen vis. Ik heb hier een hond die erg reageert op alles waar kip/rund en andere gevogelte (Fazant, parelhoen ed). Kalkoen en eend reageert hij niet op. Denk zelf dat het te maken heeft dat deze twee niet onder de kipachtigen valt. Of heb ik het verkeerd. 

 6. Voerwijzer Meike

  Dit is niet hetzelfde als Degomeat. Het wordt volgens mij bij Dogmeat gemaakt en zal dezelfde ingrediënten hebben als daar verkocht worden, maar het heeft een andere samenstelling.

  Carmen het beste kun je toch afwisselen, ookal zitten er vijf dieren in de mix. Het wordt aangeraden om ook diersoorten af te wisselen in botbron en organen, en daarvoor zul je een andere mix nodig hebben. Als je hond op alles slecht reageert behalve op deze mix, dan is het natuurlijk beter om alleen deze mix te blijven voeren.

  Ik heb geen idee waarom eend en kalkoen wel goed gaat, het is wel gewoon gevogelte en staat niet verder van de kip af dan fazant of parelhoen volgens mij.

 7. Marco2

  Ik zit ook te kijken naar de kennel, Iron dog, lijn, maar ik kan nergens terug vinden wat er precies in die worsten zit.

  Aanbod ook wat smaller dan de normale lijn.

  Heeft iemand hier toevallig wat meer informatie over? Ik wil nnaast de acana Pacifica ook deze kvv gaan voeren.

 8. Voerwijzer Meike

  Toen ik er contact over had met de fabrikant, waren de Iron Dog-worsten precies dezelfde als de Natuur en Dier-worsten. Het verschil zit hem erin dat je het in grotere hoeveelheden koopt en dat er geen sticker op de worst zit. De variatie is ook iets kleiner inderdaad, er zitten alleen de volgende worsten in:
  kip-rund-lammix
  eend-zalm-lammix
  kalkoen-runderpens
  kalkoen-parelhoen -paard
  gemalen runderpens

  1. Blueliner

   Dag Meike,

   Ondertussen heeft men wel stickers gekleefd op de rollen vlees. Ook de kwaliteit van de kennel lijn is erg goed. Het voordeel is hier dat er reeds meerdere diersoorten per rol in verwerkt zitten. Op die manier heb jezelf minder werk met diersoorten af te wisselen.
   Onze 2 Leonbergers bevalt het prima. Ook de prijs valt reuze mee. Wel goentenmix toevoegen!

   grtz

 9. Michelle Raas

  Beste,

  Als ik afwisselend de mixen: kip rund lam en kalkoen parelhoen paard geef is dan dan geschikt om een pup op te laten opgroeien? Hoe zit het met de Calcium-Fosfor verhouding, is deze oke? Ik geef ook nog zo nu en dan barf-producten bij: zalm, pens, karkassen etc.

  Ik hoor graag of dit geschikt is.

  Met vriendelijke groet,

  Michelle Raas

  1. Voerwijzer Meike

   Ik vermoed dat dat prima is. Ik weet van kalkoen/parelhoen/paard niet welke organen er gebruikt zijn en wat het calciumgehalte is, maar als die van dezelfde kwaliteit en verhoudingen is als de mixen waarbij dit wel bekend is, is het prima. Heel goed dat je er zalm bij geeft, want dit zit niet in de mixen die je voert. Pens en karkassen zijn ook prima, als je zelf de verhoudingen een beetje in de gaten houdt.

 10. kenzo

  Hallo,

  Zijn er hier nog mensen die natuur en dier geven ?
  Ik geef het nu al enkele jaren en vin dat de kwaliteit van het vlees achteruit aan het gaan is !! zijn er nog mensen dit opgevallen ?
  vb kalkoen parelhoen paard vond ik echt een goede rol maar tegenwoordig als ik die opendoe stinkt dat vlees ! en ook zijn de samenstellingen is altijd anders !!
  soms vin ik veel long in het vlees en dan weer niet alle in het kort gezegd elke bestelling die ik plaats zijn men rollen totaal anders van samenstelling !

  Waar kan ik nog kvv bestellen aan groot verbruiker of fokkers tarieven ?
  hier gaad maandelijks 100kg makkelijk er door!

  1. Voerwijzer Meike

   Wat jammer! Ook Darf heeft fokkerstarieven, maar dat kan alleen als je fokker bent.

   Verder korting bij grootverbruik:

   Tamro Barf Flakes
   vanaf 20 kg, €2,50 per kilo.

   Herby
   €0,45-€0,70/kg korting bij bestelling in dozen van 16 kg (minimale bestelling €100,-) Goed kijken wat je bestelt, het meeste is niet compleet van samenstelling. http://www.herbyversvoer.nl/hondenvoer/worsten-kvv/kratvoordeel/

   Kiezebrink
   Prijzen op te vragen. https://kiezebrink.eu/nl/grootverbruik/diepvriesvoeders/samengestelde-producten/

   Best4dogs

   Tammenga
   doos van 8×1,25 kg voor €27,50

   Bij sommige webshops korting op groot inkopen. The petfood Express geeft bijvoorbeeld 10% korting bij bestelling per doos met minimum bestelbedrag €125,-

 11. Chantal

  En op de verpakking moet dan toch de uiteindelijke verhouding bot/vlees/orgaan staan? Nu is het maar gissen wat de verhoudingen uiteindelijk zijn. Ik vind het verwarrend werken zo, want zo kan het ook om een botmix gaan bijvoorbeeld. Maar goed, ik zal het wel niet snappen.

  1. Voerwijzer Meike

   Volgens mij is het niet verplicht om de percentages bot/vlees/orgaan op de verpakking te zetten. En inderdaad, het is zeker gissen, zeker zonder analyse. Aan het calciumgehalte kan je zien hoeveel bot er ongeveer in zit. Zonder te weten hoeveel calcium erin zit, zou er inderdaad heel veel bot in kunnen zitten. Nu denk ik dat dat niet zo is bij Natuur en Dier, daar heeft de eigenaresse van het merk wel genoeg kennis voor, maar zeker weten doe je het niet. Ook niet met analyse trouwens, want dat is maar een momentopname, maar je hebt wel meer inzicht.

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Anke, ja net als voor alle andere rauwe vleesvoeding voor honden en katten valt het vlees van Natuur en Dier ook onder categorie. Zodra het vlees de bestemming diervoeder krijgt, valt het in principe in categorie 3. Er gelden dan andere hygieneregels en houdbaarheidsperiodes bijvoorbeeld.

 12. Marieke

  Ik voer Natuur en Dier nu een week en ben heel tevreden. Het was even een zoektocht voor me naar de beste kvv met een goede prijs/kwaliteit verhouding maar ik blijf bij het vlees van Natuur en Dier. Het vlees ziet er goed uit, het ruikt vers en het is niet zo fijn gemalen als veel andere kvv merken. Mijn honden vinden het lekker en omdat er hier zeker 40 kilo per maand doorheen gaat kan ik het bestellen tegen aantrekkelijke prijzen.

 13. Susanne

  Beste,
  Allereerst bedankt voor je duidelijke en inhoudelijk goede website. Ik voer onze hond nu carnibest, verschillende soorten afgewisseld. In carnibest zit groente. Ik overweeg over te stappen naar natuur en dier. Prijstechnisch een dtuk interessanter dan carnibest. Van de fokker hebben we destijds een aantal worsten meegekregen en het is prima kvv. Als ik jouw analyses van de voeding goed begrijp, zit er in natuur en dier geen groente. Dat klopt toch? Je zou dan groente moeten bijvoeren. Ben je dan met carnibest toch beter af? Ik kan in de samenstelling van carnibest niet zien hoeveel groente er dan in zit. Is dat heel weinig? Moet je bij carnibest dan toch ook extra groenten bij voeren?
  Bedankt voor je reactie.
  Groet,
  Susanne

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Suzanne, Natuur en Dier bevat inderdaad geen groente en ik denk dat het nodig is om dit zelf toe te voegen. Of groenten nodig is, daarover verschillen de meningen. Het bevat gezonde stoffen zoals antioxidanten, je vult de een essentiële voedingstoffen ermee aan en het bevat vezels.

   Je kunt ook beide merken afwisselen om het risico op tekorten verder te verkleinen.

 14. pieter

  helaas bestellen bij hun zonden van me geld om eerlijk zijn
  er iets fout gegaan bij hun gegaan de verhouding klop niet en ons honden poep al maar kalk uit.
  normaal bedrijf zou netjes oplossen maar doet dit bedrijf niet echt op net manier daarom bestellen nooit meer bij.
  we word niet respectvol behandelen
  we krijg mevrouw al kant groot mond
  voor ons dus nooit meer

 15. Marieke

  Hoi Pieter, als je hond alleen maar kalk uit poept dan zit er in natuur en dier teveel bot voor je hond. De ene hond doet het beter op wat meer bot en de andere hond doet het beter op 15% bot. Ik voer nu 6 maanden Natuur en Dier en nog nooit geen problemen gehad. Je bericht lijkt verdacht veel op iemand die op een Facebook pagina aan het klagen was. Inclusief dezelfde schrijf fouten. Beetje jammer als je nu hier je beklag doet terwijl je behoorlijk fout zat en dat ook tegen je gezegd is, je hebt voor je gedrag zelfs een ban gehad op de Facebook pagina waar je klaagde.

  1. Voerwijzer Meike

   Waarschijnlijk wel, maar omdat de calcium- en fosforwaardes niet van alle mixen bekend zijn, kan ik niet met zekerheid zeggen dat ze allemaal geschikt zijn voor pups. Afgaande op de analyses die er wel zijn, is Kalkoen/Paard wel geschikt voor pups van grote rassen. Je zou dit kunnen afwisselen met een ander merk waarvan duidelijk is dat het geschikt is.

  1. Voerwijzer Meike

   Natuur en Dier heeft niet alle mixen laten analyseren. De analyses die zijn gedaan kun je op deze Voerwijzer-pagina zien. Van het mixpakket in zijn geheel is geen analyse.

   Bandit raad ik zeker aan, dat is compleet en biologisch, maar het is voor veel mensen te duur om als hoofdvoeding te voeren. Carnibest is compleet, maar vind ik vrij vet. Je zou heel goed alledrie de merken kunnen combineren.

   1. RJ

    kan ik bandit ook aan de pup geven als dagelijkse voeding? en gewoon later als junior/volwassen hond?

    dan nog even een vraag over natuur en dier.

    kan ik dit wel veilig voeren dan aan de pup? omdat er geen analyses zijn vind ik het een beetje eng,straks ga ik iets voeren wat eigenlijk niet de juiste verhoudingen heeft voor een pup.

    1. Voerwijzer Meike

     omdat de calcium- en fosforwaardes niet van alle mixen bekend zijn, kan ik niet met zekerheid zeggen dat ze allemaal geschikt zijn voor pups. Afgaande op de analyses die er wel zijn, is Kalkoen/Paard wel geschikt voor pups. Tenminste als deze analyse nog steeds klopt. Je zou dit kunnen afwisselen met een ander merk waarvan duidelijk is dat het geschikt is. Bandit is geschikt voor alle leeftijden.

     1. RJ

      het product van de link hierboven is voor pups,dan mag je er toch wel vanuit gaan dat het goed is?

      sorry voor al deze vragen hoor,ik vraag liever teveel dan te weinig.

     2. RJ

      0,5 % calcium, 0,4% fosfor staat er bij de pup premix.

      Puppyvlees voor pups van 1 tot 6 maanden : 50% gemalen rundvlees, 5% lamslong, 5% lamslever, 5% paardenhart, 5 % runderpens, 5% lamspens, 24% kippenvlees, incl. een natuurlijke calciumbron en vitaminevariatie en 1 % zalmolie. Analyse : 17% ruw eiwit, 11% ruw vet, 0,5% ruwe celstof, 2,7% ruwe as, 0,5 % calcium, 0,4% fosfor, 63% vocht. Zonder: gluten, bindmiddelen, geur- kleur- en smaakstoffen.

 16. Voerwijzer Meike

  Dat is niet de puppymix van Natuur en Dier, maar de puppymix van Dogmeat, die je ook kunt bestellen via de webshop van Natuur en Dier. De puppymix van Dogmeat zier er prima uit qua samenstelling, alhoewel ik 5% lever wat veel vind als er ook een premix in zit, dit zal niet voor problemen zorgen. Ik zou het wel afwisselen met andere mixen.

 17. Marieke

  Hallo RJ,
  Mijn pup is ook deels opgegroeid op natuur en dier (afgewisseld met wat andere merken) en doet het er nog steeds prima op! Ik heb alleen nooit de puppymix gegeven maar gewoon de andere mixen allemaal afgewisseld.
  Onze hond is ook een middelgrote hond en heeft geen groeipijn gehad.

 18. Marieke

  Hoi Richard, ik bestel uit de grootverbruikers lijn en daarvan krijgen ze de:

  – Kip rund lam mix
  – Eend zalm lam mix
  – Kalkoen runderpensmix
  – Kalkoen parelhoen paard
  – 5-dieren basis mix (kip-konijn-rund-lam-zalmmix)
  – 5-dieren deluxe (eend-geit-lam-paard-kalkoen)

  Ik zie nu ook dat er 3 nieuwe mixen zijn, de paard-konijn-lammix, de eend-rundmix en de kalkoen-paardmix. Die hadden ze de afgelopen keer dat ik bestelde nog niet.

  Daarnaast krijgen ze nog wat andere merken kvv maar hoofdzakelijk Natuur en Dier met daarnaast regelmatig een ei, groenten, kwark en barf hapjes (konijnenkoppen, kalkoennekken, kippenruggen, zalmkoppen, sardientjes en nog meer) voor de afwisseling.

 19. RJ

  Laatst zei je nog ( Dat is niet de puppymix van Natuur en Dier, maar de puppymix van Dogmeat, die je ook kunt bestellen via de webshop van Natuur en Dier. De puppymix van Dogmeat zier er prima uit qua samenstelling, alhoewel ik 5% lever wat veel vind als er ook een premix in zit, dit zal niet voor problemen zorgen. Ik zou het wel afwisselen met andere mixen )

  Waar moet ik nu vanuit gaan?

   1. rj

    dus de puppymix van dogmeat http://www.natuurendiershop.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=105&products_id=742

    is dus prima geschikt voor een staffordshire bull terrier pup?

    een vrouw die zich verdiept in voeding etc die zei tegen mij dat ze dit nogal vet vind als je kijkt naar het vet percentage en als je dan minder moet gaan voeren omdat je pup anders te dik word dan zou de pup weer te weinig calcium/fosfor binnen krijgen….

    klopt dit een beetje?

 20. Voerwijzer Meike

  De worst is maar 200 gram, dus het kost €4,50 per kilo en dat is niet enorm weinig. Verder heeft Dogmeat volgens mij korte lijnen, weinig “tussenstations” die er ook aan moeten verdienen, waardoor het al goedkoper wordt. En het zal inderdaad niet het duurste vlees zijn.

 21. Ida

  Hallo,
  Volgens de etiketten op het vlees :
  15% eiwit
  17% vet
  63% vocht
  Zijn de vetten dan niet te hoog en de eiwitten te laag om goed te zijn ?
  Ik geef het aan mijn binnenkatten van 6 maanden oud.
  En iedere vleesmix heeft dezelfde analyse.
  Wat zijn de gevolgen als ze te weinig eiwitten binnenkrijgen ?

  1. Voerwijzer Meike

   Het nadeel van een wat hoger vetgehalte is dat je er minder van kan voeren, waardoor de kat ook minder van alle voedingsstoffen (inclusief eiwit) binnenkrijgt. Volgens de richtlijnen (Fediaf) zit er wel genoeg eiwit in een voeding met 15% eiwit en 17% vet, op basis van de hoeveelheid calorieën. Dus een eiwittekort zou ik niet verwachten op deze voeding.

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Simone, ook voor katten zou ik voor de zekerheid afwisselen met hoefdieren. Het klopt dat ze in de natuur ook geen hoefdieren vangen, maar ze eten ook geen bio-industrie-gevogelte. Het vlees uit de bio-industrie lijkt me echt minder gezond. En hoefdieren bevatten wat meer zink, wat in gevogelte weinig zit.

 22. Simone

  Ik heb voor mijn katten mijn eerste bestelling bij N&D gedaan (introductiepakket katten) http://www.natuurendiershop.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=104&products_id=703.

  Nu staat er op de worsten voor hond en op de puppy/kittenmix staat dogmeat. Op de N&D site staat ook voor katten geschikt en dezelfde producten in dogmeat niet voor katten geschikt. Ik heb hierover gemaild en kreeg dit terug:

  “Voor katten moeten we een speciaal kittenpakket samenstellen ter kennismaking, dat hebben we nu nog niet.

  De natuur en dierproducten zijn in feite allemaal niet geschikt voor de kat, vanwege de grovere maling en omdat er onvoldoende taurine in zit. Het zijn gewoon producten voor honden.

  Bij Dogmeat heb je speciale mixen voor de kat van Dogmeat zelf en van Bandit.

  Beefmix bestaat uit 90% mager runderhart en 10 % eendagskuikens. Dat product moet je dus afwisselen met andere Cats Nature producten of je moet er brokjes bij zetten”.

  Gelukkig eten ze het goed maar ik ben wel ongerust nu. De prijzen staan me aan ook de afwisseling in de dier mixen. Kan ik het gewoon blijven voeren en met bv tinlo cattery en kiezenbrink afwisselen om tekorten te voorkomen?

  alvast bedankt

  Simone G

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Simone

   Wat vreemd dat je Dogmeat mixen krijgt en worsten voor de hond. Als ik op de link klik die je noemde, staan er alleen Natuur en Dier mixen en zou het complete voeding moeten zijn.

   Ik kan uit je verhaal niet echt opmaken hoe compleet het menu is dat je hebt ontvangen. Afwisselen met Tinlo Cattery zal inderdaad het risico op tekorten verkleinen, tenminste als daar een premix inzit (volgens mij wel).

Geef een reactie