Smuldier vernieuwd

Datum: 18 maart, 2021
Laatst bijgewerkt: 18 maart, 2021

De oude Smuldier-verpakkingen

Sinds kort zien de verpakkingen van Smuldier er anders uit en staan er andere ingrediënten op de complete voedingen van Smuldier. Wat is er allemaal veranderd?

De inhoud is hetzelfde
De samenstellingen van de Smuldier-voedingen zijn niet veranderd. Toch staan er andere ingrediënten en een andere analyse op de verpakking.

Oude en nieuwe ingrediënten-opgave van Smuldier Vlees Compleet:

Eerst Nu 
69% rundvlees
10% runderpens
17% runderorganen
schapenvet
lijnzaadolie
vitamines en mineralen
Vlees en dierlijke bijproducten (minimaal 26% rundvlees)
oliën en vetten
vitamines en mineralen

Hoe zit dit? Ze anticiperen op mogelijke wijzigingen in de toekomst, omdat het door corona steeds lastiger is om aan alle ingrediënten te komen. Ze kunnen nu dus aanpassingen doen, zonder de ingrediënten-opgave op de verpakking te hoeven veranderen. Het zal om kleine aanpassingen gaan, waarbij de analyse niet verandert. Ook zullen er geen andere diersoorten dan rund aan toegevoegd worden, zonder dat dit vermeld wordt. 

Waarom zijn de analyses anders, als de samenstelling hetzelfde is gebleven? De analyses zijn geüpdate. Dat betekent dat de producten opnieuw zijn geanalyseerd en er andere waardes uitkwamen. Dit komt doordat het om natuurproducten gaat, die altijd iets anders zijn in samenstelling. De ene keer zit er bijvoorbeeld meer vet in dan de andere keer. 

De verpakking is anders
Het zal de Smuldier-voerders al opgevallen zijn; de verpakking ziet er anders uit. Ook de porties zijn veranderd: als je een enkel pakje koopt zit daar 2x 175 gram in in plaats van 400 gram. De 400-grams verpakkingen zijn nog wel verkrijgbaar, maar alleen per drie stuks te koop. Tenslotte de aanpassing waar ik zelf lang op heb gewacht: het heet nu Smuldier Compleet in plaats van Smuldier Kompleet.

Smuldier nieuwe verpakkingen
Nieuwe verpakkingen van Smuldier Compleet

De prijs is verhoogd
Met deze veranderingen aan de verpakking, is ook de kilo-prijs verhoogd. Eerst betaalde je voor een pakje van 400 gram Smuldier Compleet €1,83 per kg, nu betaal je voor drie pakjes van 400 gram €2,66 per kg. Dat is nog steeds niet duur als je het vergelijkt met andere merken. De prijsverhoging zal onder andere te maken hebben met de verbeteringen die ze aan het doorvoeren zijn. Het kraakbeen wordt nu bijvoorbeeld vantevoren extra fijn gemalen, waardoor er geen harde stukjes meer in het voer te vinden zullen zijn.

Smaken uit het assortiment
De smaken Smuldier Kip/Rund Kompleet, Smuldier Eend/rund Kompleet en Smuldier Zalm/kip/rund Kompleet zitten niet meer in het assortiment. Smuldier Vlees Compleet en Smuldier Vlees/Pens Compleet zijn nu de enige complete smaken van Smuldier.

Nieuwe website
Smuldier is een tijdje geleden overgenomen van Mulder Diervoeding door Queens Products. Sommige Smuldier-voerders hadden al gezien dat het merk niet meer te vinden is op de website van Mulder Diervoeding. Queens Products heeft een eigen website voor Smuldier gemaakt: https://smuldier.nl

Ga door naar

Smuldier op Voerwijzer

9 Comments

 1. RvH75

  We hebben al een aantal jaar Smuldier compleet voor onze Engelse Stafford en Franse bulldog. In maart 2021 werd er van verpakking en prijs veranderd. Nu in oktober 2022 is er weer een verandering en is de prijs per 400 gr gestegen met ongeveer 35 cent per pakje….

  We hebben uitgerekend dat we ongeveer op 65 euro per maand uitkomen. Dat is nog wel te doen 😀👍RvH

  1. Voerwijzer Meike

   Bedankt voor je bericht, ik zie dat er weer een heleboel is veranderd bij Smuldier! Ik ga wat info achterhalen en zal weer een nieuw nieuwsbericht schrijven. Het is nog steeds niet duur gelukkig, de prijsstijging is minder sterk dan bij andere rauwvoer-merken.

 2. Korenwolf

  Het nieuwe Smuldier is gewoon heel duur geworden en met minder inhoud.
  Van een stevig vleesmengsel is het nu een natte prut geworden.
  Ik ga het vlees weer bij ons eigen slachthuis halen, iets meer werk maar wel goedkoper en veel beter van kwaliteit.
  Daaag Smuldier misschien tot ooit maar dan moet het wel veel beter worden dan het nu is.

 3. CarlaV

  Hallo Mieke ik ben nieuw hier en zie echt door het bos de bomen niet meer.
  Ik wil overstappen op vers vlees zeg maar, maar kan ik dan ook van verschillende merken alleen de complete maaltijden nemen?
  Krijgen ze dan van alles genoeg binnen of kan ik er dan nog wel groente bij doen?
  En moet ik dan ook nog vette vis apart geven?
  Ik heb een Engelse Stafford en een Maltezer, is er dan nog iets waar ik op moet letten behalve de hoeveelheid?
  Sorry voor de vragenbom maar ik zie het echt niet meer….. pffff

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Carla, je kunt verschillende merken combineren. Als ze allemaal compleet heten, zal het een compleet menu zijn. (Tenzij ze wel compleet heten, maar niet zijn)
   Ook bij complete voeding is de toevoeging van groente heel gezond, en ook af en toe vette vis.

   In het boekje Rauwvoer voor de hond beantwoord ik ook alle beginnersvragen, en na het lezen kun je met meer vetrouwen aan de slag: http://www.voerwijzer.com/nieuws/voerwijzer-boek-rauwvoer-voor-de-hond/

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt Smuldier nog steeds aan je kat voeren, maar als aanvullende voeding. Het is namelijk niet bewezen compleet voor katten. Er zit bijvoorbeeld mogelijk te weinig arachidonzuur in, omdat rundvlees dat weinig bevat.

   Het merk Rodi, dat ook in veel supermarkten te koop is, heeft wel varianten die ook voor katten compleet zijn:
   Rodi Premium Vrije Uitloop Kip
   Rodi Daily Basics Kip
   Rodi Daily Basics Rund
   Rodi Specials Lam met Rijst
   Rodi Specials Kalkoen met Rijst
   Zie http://www.voerwijzer.com/kvv_merken/rodi-complete

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter