Riverwood Adult XL Large breed Eend & Kalkoen met Fazant


Laatst bijgewerkt: 29 juni, 2023

Ingredienten

28% eendenvleesmeel, 16% kalkoenvleesmeel, 16% gele erwten, 15% gele-erwtenzetmeel, 8% pluimveevet (geconserveerd met tocoferolen), 6% gedroogde appelpulp, 4% fazant, 2% erwteneiwit, 2% gehydrolyseerd eiwit (kippenlever), 1% spinazie, 0,5% teunisbloemolie, 0,5% wortels, glucosaminesulfaat (240 mg/kg), mannan-oligosachariden (150 mg/kg),
chondroïtinesulfaat (140 mg/kg), fructo-oligosachariden (100 mg/kg), Yucca schidigera (90 mg/kg), goudsbloem (80 mg/kg), brandnetel (80 mg/kg), spirulina (35 mg/kg), kurkuma (30 mg/kg), citruspulp (30 mg/kg), veenbessen (30 mg/kg), kamille (25 mg/kg), kaneel (25 mg/kg).

Toegevoegd per kg: Vitamine A 19.000 IE, Vitamine D3 1400 IE, Vitamine E (α-tocoferol) 400 mg, Cholinechloride 600 mg, Zink 80 mg, IJzer 72 mg, Mangaan 38 mg, Jodium 0,7 mg, Koper 15 mg, Selenium 0,26 mg. Alle mineralen zijn in gecheleerde vorm toegevoegd.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
38% 17% 24.5% 8.2% 2.2% 10% 1.7% 1.4% 3890 2.4% 0.35% 220mg/kg 130mg/kg 33%

Beoordeling:

Riverwood Duck & Turkey with Pheasant vind ik een goede brok. Het heeft een goede balans tussen eiwitten (van goede kwaliteit), vetten en koolhydraten. Voor sommige honden zal het eiwitgehalte wat te hoog zijn, dit zal dan dunnere ontlasting geven.

Hoog vleesgehalte
Er zit veel eiwit van goede kwaliteit in, namelijk in de vorm van vleesmeel. Er is ook erwten-eiwit toegevoegd, waarvan ik zelf de meerwaarde niet inzie. Het kan geen kwaad, maar verhoogt wel het eiwitgehalte, waardoor het eiwitgehalte voor sommige honden te hoog kan zijn. Optimaal zou zijn als er ook nog een gedeelte vers toegevoegd vlees in zou zitten.

Herkomst dieren
Over de herkomst van de eend, fazant en kalkoen zegt de fabrikant dit:
“(deze) dieren zijn opgegroeid in een stal waar ze in staat zijn om hun vleugels te strekken en zich vrij te bewegen binnen de stal/schuur, welke in veel gevallen voorzien is van nestkasten en zitstokken. Hierdoor hebben de dieren een afwisselender bestaan gehad. Door de mogelijkheid om zich vrij te kunnen bewegen zijn zij ook in staat om betere spieren te ontwikkelen.”

Ik vind dat dieren ruimte moeten hebben en buiten horen te leven. Dit levert ook gezonder vlees. Het gevogelte in deze brok kon niet naar buiten, maar ze lijken meer ruimte te hebben gehad dan in de pluimveehouderij standaard is.

Geschikt bij kip-allergie?
Voor de meeste honden wel. Er zit kippenvet in, maar een allergie ontstaat op het eiwit. Het kippenvet is zeer waarschijnlijk vrij van eiwitten, alhoewel Riverwood dit niet durft te garanderen. Er zit ook gehydrolyseerde kippenlever in, maar door de hydrolisatie is het risico op een allergische reactie erg klein.

Pro’s

 • genoeg eiwit van goede kwaliteit
 • alleen gecheleerde mineralen toegevoegd
 • peulvruchten als koolhydraatbron zorgen voor een relatief langzame suikerspiegelschommeling
 • geen vlees uit bio-industrie
 • de toegevoegde vetten zijn geconserveerd met tocopherolen in plaats van BHA of BHT.

Con’s

 • bevat teunisbloemolie, dit is een plantaardig olie die veel Omega 6 bevat. Het vlees bevat al genoeg Omega 6, en met de toevoeging van de olie wordt het nog hoger. Het is onstabiel vet wat snel oxideert.
 • bevat gehydrolyseerde kippenlever, wat dezelfde smaakstof oplevert als MSG. Hier kunnen sommige honden gevoelig voor zijn.  Zie ook het artikel Smaakstoffen in brokken

Verkoop informatie:

Riverwood Adult XL Eend & Kalkoen met fazant is verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €19,95 (€9,98/kg)
12 kg voor €79,95 (€6,66/kg)

Riverwood online bestellen
Riverwood hondenvoer is onder andere bestellen in de webshop van Natuurlijkvoordehond.nl

Riverwood bestellen bij Natuurlijkvoordehond.nl

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, grote brokken, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking peulvruchten kalkoen, eend, fazant scharrelvlees prebiotica, glucosamine & chondroitine, chelaten plantaardige olie, vrije glutamaat, geïsoleerd plant. eiwit www.riverwoodpetfood.com

Eén reactie

 1. Karen K

  Hey hallo,
  Ik wilde mijn Duitse herder van ongeveer 1 jaar deze brokken gaan geven op aanraden van de medewerkster van de dierenwinkel. Zij gaf aan ook voedingsdeskundige te zijn. Ik vroeg haar hoe het zat mbt taurine bij deze brok rn zij gaf aan dat een hond dat zelf ksn opnemen uit deze brokken. Ik heb net nog even op internet één en ander uitgeplozen, maar twijfel nu nog steeds. Ik vroeg mij af of jullie me kunnen vertellen in hoeverre een hond voldoende taurine kan opnemen als ze deze brokken eten? Ik had begrepen dat als er erwten of andere peulvruchten in zitten, dat dit een negatieve invloed kan hebben in de darmen op de opnamen van taurine?
  En zou het dan bijv. kunnen helpen (afdoende) of verse vlees bij te voeren? Of kan hij het dan nog nirt afdoende opnemen ivm de peulvruchten?
  Hoop dat jullie me verder kunnen helpen en bedankt alvast!

  1. Voerwijzer Meike

   Het klopt dat honden geen extra taurine in hun voeding nodig hebben, omdat ze het zelf kunnen maken uit andere aminozuren. Toch vind ik het wel een voordeel als de voeding taurine bevat, omdat de aanmaak niet altijd goed (genoeg) gaat. In Riverwood zit vrij veel vlees, waarmee er waarschijnlijk ook een prima gehalte taurine zit. Als je blijft twijfelen, kun je inderdaad heel goed het menu aanvullen wat rauw of kort gestoomd vlees. Peulvruchten zorgen niet voor een taurinetekort, daar is de laatste jaren onderzoek naar gedaan.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een reactie