Riverwood Adult Large breed Duck & Turkey with Pheasant

Ingredienten

28% eendenvleesmeel, 16% kalkoenvleesmeel, 16% gele erwten, 15% gele-erwtenzetmeel, 8% pluimveevet (geconserveerd met tocoferolen), 6% gedroogde appelpulp, 4% fazant, 2% erwteneiwit, 2% gehydrolyseerd eiwit (kippenlever), 1% spinazie, 0,5% teunisbloemolie, 0,5% wortels, glucosaminesulfaat (240 mg/kg), mannan-oligosachariden (150 mg/kg),
chondroïtinesulfaat (140 mg/kg), fructo-oligosachariden (100 mg/kg), Yucca schidigera (90 mg/kg), goudsbloem (80 mg/kg), brandnetel (80 mg/kg), spirulina (35 mg/kg), kurkuma (30 mg/kg), citruspulp (30 mg/kg), veenbessen (30 mg/kg), kamille (25 mg/kg), kaneel (25 mg/kg).

Toegevoegd per kg: Vitamine A 19.000 IE, Vitamine D3 1400 IE, Vitamine E (α-tocoferol) 400 mg, Cholinechloride 600 mg, Zink 80 mg, IJzer 72 mg, Mangaan 38 mg, Jodium 0,7 mg, Koper 15 mg, Selenium 0,26 mg. Alle mineralen zijn in gecheleerde vorm toegevoegd.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
38% 17% 24.5% 8.2% 2.2% 10% 1.7% 1.4% 3890 2.4% 0.35% 220mg/kg 130mg/kg 33%

Beoordeling:

Riverwood Duck & Turkey with Pheasant vind ik een goede brok. Het heeft een goede balans tussen eiwitten (van goede kwaliteit), vetten en koolhydraten. Voor sommige honden zal het eiwitgehalte wat te hoog zijn, dit zal dan dunnere ontlasting geven.

Hoog vleesgehalte
Er zit veel eiwit van goede kwaliteit in, namelijk in de vorm van vleesmeel. Er is ook erwten-eiwit toegevoegd, waarvan ik zelf de meerwaarde niet inzie. Het kan geen kwaad, maar verhoogt wel het eiwitgehalte, waardoor het eiwitgehalte voor sommige honden te hoog kan zijn. Optimaal zou zijn als er ook nog een gedeelte vers toegevoegd vlees in zou zitten.

Herkomst dieren
Over de herkomst van de eend, fazant en kalkoen zegt de fabrikant dit:
“(deze) dieren zijn opgegroeid in een stal waar ze in staat zijn om hun vleugels te strekken en zich vrij te bewegen binnen de stal/schuur, welke in veel gevallen voorzien is van nestkasten en zitstokken. Hierdoor hebben de dieren een afwisselender bestaan gehad. Door de mogelijkheid om zich vrij te kunnen bewegen zijn zij ook in staat om betere spieren te ontwikkelen.”

Ik vind dat dieren ruimte moeten hebben en buiten horen te leven. Dit levert ook gezonder vlees. Het gevogelte in deze brok kon niet naar buiten, maar ze lijken meer ruimte te hebben gehad dan in de pluimveehouderij standaard is.

Geschikt bij kip-allergie?
Waarschijnlijk wel. Er zit wel kippenvet in, maar een allergie ontstaat op het eiwit. Het kippenvet is zeer waarschijnlijk vrij van eiwitten, alhoewel Riverwood dit niet durft te garanderen. Er zit ook gehydrolyseerde kippenlever in, maar door de hydrolisatie kan er geen allergische reactie op ontstaan. De ervaring met brokken van een ander merk dat in dezelfde fabriek wordt gemaakt en ook kippenvet en gehydroliseerde kippenlever bevat (Carnilove), is dat het wel geschikt is voor honden die niet tegen kip kunnen.

 

Pro’s

  • genoeg eiwit van goede kwaliteit
  • alleen gecheleerde mineralen toegevoegd
  • peulvruchten als koolhydraatbron zorgen voor een relatief langzame suikerspiegelschommeling
  • vrij van menadion
  • geen vlees uit bio-industrie
  • de toegevoegde vetten zijn geconserveerd met tocopherolen in plaats van BHA of BHT.

Con’s

  • bevat teunisbloemolie, dit is een plantaardig olie die veel Omega 6 bevat. Het vlees bevat al genoeg Omega 6, en met de toevoeging van de olie wordt het nog hoger. Het is onstabiel vet wat snel oxideert.
  • bevat gehydrolyseerde kippenlever, wat dezelfde smaakstof oplevert als MSG. Dit is mogelijk ongezond. Zie ook het artikel MSG in brokke

Houd er rekening mee dat

  • het niet zoveel omega 3 bevat, zelf omega 3 supplementeren is aanbevolen

Verkoop informatie:

Riverwood Free range Duck & Turkey is verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €16,95
12 kg voor €69,69 (€5,83/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
peulvruchten kalkoen, eend, fazant scharrelvlees prebiotica, glucosamine & chondroitine, chelaten plantaardige olie, vrije glutamaat, geïsoleerd plant. eiwit www.riverwood.nl

Geef een antwoord