Not fit for a dog

Datum: 27 mei, 2015
Laatst bijgewerkt: 19 juni, 2019

Een Engelstalig boekje geschreven door drie Amerikaanse dierenartsen die kritisch kijken naar de brokken-industrie en de reguliere dierenartsen-manier om dieetvoeding voor te schrijven bij aandoeningen.

Inhoud
Dit boek beschrijft

  • De relatie tussen voeding en gezondheid
  • Waarom bepaalde voeding geen gezondheid oplevert
  • Hoe de brokken-industrie in elkaar zit
  • Wat er belangrijk is in een goede voeding en waarom
  • Waarom de dieetvoedingen vaak niet zinvol zijn bij overgewicht, nierziekte, etc.
  • Welke problemen er bij katten ontstaan op verkeerde voeding, en waardoor
  • Recepten voor als je zelf wilt koken voor je hond of kat

Ook rauwe voeding wordt besproken. Waarom dierenartsen hier vaak tegen zijn, en waarom het juist wel geschikt is om te voeren.

“Controversy continues over the ideal diet for dogs with renal (kidney) failure. Most of the nutritional trials reported in the literature used healthy young dogs with surgically compromised renal function, which in reality does not always mimic the true progression of kidney disease.”

Aanrader?
Ja, als je wilt weten hoe het werkt in de brokken-industrie en bij dierenartsen en een goede uitleg wilt over gezonde voeding. Ook als je een hond of kat hebt waarbij dieetbrokken zijn voorgeschreven, is het zeker zinvol om te lezen waarom dit wordt voorgeschreven, of het werkelijk nut heeft en wat je beter zou kunnen doen.

Het is makkelijk te begrijpen en duidelijk uitgelegd. Dat het geschreven is door drie dierrnartsen die zich in voeding hebben verdiept, maakt het voor mij betrouwbare informatie.

178 pagina’s

Overige informatie

ISBN: 9781610351492
Auteur: Michael W. Fox, Elizabeth Hodgkins, Marion E. Smart

Verkrijgbaar bij:

Geef een antwoord