Rauwvoer voor de hond

Datum: 5 augustus, 2022
Laatst bijgewerkt: 5 september, 2022

Boek over vers vlees voeren

Wil je je hond zo gezond mogelijk voeren? Wil je rauw voeren, maar ben je onzeker over de bacteriën? Of voer je al rauw, maar wil je zeker weten dat je compleet voert? Met dit boek leer je in drie stappen om verantwoord rauw te voeren aan je hond. Je wordt op een simpele manier door de keuzes heengeloodst, en onderweg worden alle belangrijke vragen beantwoord. Heb je een pup of een hond met een aandoening? In dit boek leer je waar je dan extra op moet letten bij het uitzoeken van rauw voer.

Inhoud

In stap 1 leer je wat rauwvoer is en wat de voordelen en de risico’s zijn. Zo wordt in onder andere besproken hoe het zit met bacteriën en andere parasieten, en hoe je het risico op besmetting minimaliseert.

In stap 2 leer je hoe je voedingstekorten voorkomt en hoe je de kwaliteit van een voeding kunt inschatten door te kijken naar de ingrediënten en de analyse. Je kunt nu goede merken te kiezen en een compleet menu opstellen, ook voor een pup of hond met aandoening.

In stap 3 komen de praktische zaken aan bod: hoe en hoeveel moet je voeren en welke lichamelijke veranderingen kun je gaan merken bij je hond? Heel handig is het ‘Wat te doen bij’-overzicht, waarmee je per verandering bij je hond kan checken waardoor het komt en wat je eraan kunt doen.

Het laatste hoofdstuk is voor jou als je ook snacks, brokken of ongemalen vleesproducten wilt voeren. Na dit hoofdstuk weet je welke producten je het beste kunt kiezen in combinatie met jouw menu.

Alvast een kijkje nemen? Download gratis het inkijk-exemplaar.

Aanrader?

Mijn aanbeveling is natuurlijk niet objectief, omdat ik het boek zelf geschreven heb. Ik vind dit boek een aanrader, omdat het in duidelijke taal geschreven is en het heel compleet is. Het is een soort handleiding voor het opstellen van een goed menu. Dit waren mijn doelen bij het schrijven van het boek. Geen onnodige woorden, en gericht op de praktijk. Ben je vooral geinteresseerd in theoretische informatie over de voordelen van rauwvoer? Dan is dit boek niet wat je zoekt.

Overige informatie

ISBN: 9789090337081
Auteur: Meike van den Haak

Verkrijgbaar bij:

Voerwijzer-webshop en verkooppunten

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een antwoord