Honden met overgewicht leven korter

Datum: 9 oktober, 2013
Laatst bijgewerkt: 9 oktober, 2013

Uit onderzoek blijkt de levensverwachting van honden met overgewicht tot 10 maanden korter te zijn dan de levensverwachting van honden met een gezond gewicht.

Het Waltham Centre for Pet Nutrition van Mars Petcare (fabrikant van o.a. Pedigree en Nutro en Royal Canin) onderzocht dit door gegevens over de 10 populairste hondenrassen in Amerika te analyseren. Hieruit bleek dat de levensverwachting van honden met overgewicht tot tien maanden korter is dan die van honden met een gezond gewicht. Dit was in het bijzonder duidelijk bij deze vijf rassen: Labrador, Shi Tzu, Amerikaanse Cocker Spaniel, Golden Retriever en Beagle.

De gebruikte gegevens werden verzameld tijdens een consult bij de dierenarts, door dierenartsen van meer dan 830 locaties van het Banfield Pet Hospital. De gegevens bevatte informatie van honden met en zonder overgewicht, in de leeftijden van 6.5 tot 8.5 jaar, behorend tot een van de 10 populaire hondenrassen. Er waren gemiddeld 546 honden per hondenras.

Dit benadrukt het belang van een gezond gewicht voor de hond. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol: voer de juiste hoeveelheid van de juiste voeding.
Om te beoordelen of je hond overgewicht heeft, kun je gebruikmaken van een bodyscore-kaart.

Bron: Overweight dogs die younger door Mars Petcare
 

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter