Minder overgewicht bij honden die rauwe of verse voeding of probiotica krijgen

Datum: 9 maart, 2020
Laatst bijgewerkt: 9 maart, 2020

Uit een Amerikaanse datacollectie met 4446 honden werd gevonden dat honden die brokken eten, gemiddeld dikker waren dan honden die verse of rauwe vleesvoeding aten. Honden waren dikker als ze brokken aten, ook als dit in combinatie was met andere soorten voeding. Honden die alleen rauwe vleesvoeding aten, hadden het minste overgewicht.
 

 

 

Grafiek overgewicht op brok versus rauw voer
Aantal honden met overgewicht of obesitas

 

Minder overgewicht met probiotica-supplement
Een andere interessante conclusie uit het onderzoek is dat honden die probiotica kregen, maar geen andere supplementen, minder overgewicht hadden. Ook als alle honden met gezondheidsklachten niet werden meegerekend. Dit wijst er op dat de darmflora een rol speelt in de ontwikkeling van overgewicht. Dit bleek al eerder ook uit ander onderzoek op honden, en is een ook bekende relatie bij andere dieren en mensen. Het precieze mechanisme dat hier achter zit is onbekend volgens de onderzoekers, maar wat mee zal spelen is onder andere de invloed van de darmbacteriën op de opname van voedingsstoffen en de insuline-sensitiviteit.

Bron
Perry, LeeAnn M., et al. “Risk factors associated with canine overweightness and obesity in an owner-reported survey.” bioRxiv (2020).
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.06.896399v1.full

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter