Rauwe vleesvoeding zorgt voor betere darmflora

Het eten van voeding op basis rauw vlees, blijkt te zorgen voor een gezondere darmflora. Italiaanse onderzoekers vergeleken de darmflora van honden die een menu op basis van rauwe vleesvoeding kregen met honden die brokken kregen.

Het onderzoek werd uitgevoerd op acht gezonde Boxers die voor het onderzoek allemaal dezelfde brokken aten. Voor het onderzoek kregen vier Boxers  brokken en vier kregen een menu op basis van rauwe vleesvoeding, voor twee weken lang. De twee weken daarna kregen werden de groepen omgewisseld en kregen de vier honden die eerst brokken kregen nu rauw vlees en vice versa.

Het menu op basis van rauwe vleesvoeding bestond uit 70% rundvlees, ontsloten rijstbloem, ontsloten kikkererwtenmeel, havervlokken,  wortelmeel, omega 3 vetzuren uit algen en een multivitamine.

Uit ontlastingsonderzoek dat werd gedaan op dag 0,14 en 28, bleek dat de honden die rauw vlees kregen een veel diverser darmflora en ook de ontlasting was beter.  De onderzoekers concluderen dat het voeren van een zeer goed verteerbare voeding van rauw vlees met fermenteerbare vezels, helpt bij het creëren van een “more balanced growth of bacterial communities and a positive change in some of the readouts of healthy gut functions”, oftewel een gezondere darmflora en darmfunctie. Een meer diverse darmflora, wordt gelinkt aan een betere gezondheid.

Bron:
Sandri, Misa, et al. “Raw meat based diet influences faecal microbiome and end products of fermentation in healthy dogs.” BMC Veterinary Research 13.1 (2017): 65.
https://bmcvetres.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12917-017-0981-z

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *