Carnilove Junior Large Breed zalm en kalkoen

Ingredienten

zalmmeel (25%), kalkoenmeel (20%), gele erwt (18%), kippenvet (9%, geconserveerd met gemengde tocoferolen), zalm (6%), gehydroliseerd kippeneiwit (5%), cassavewortel (5%), gedroogde appels (1%), gehydrolyseerde kippenlever (3%), zalmolie (2%), wortel (1%), lijnzaad (1%), kikkererwten (1%) gehydrolyseerde schalen van schaaldieren (0,026%, bron van glucosamine),
kraakbeenextract (bron van chondroitine, 0,019%),
biergist (bron van mannan-oligosaccharides, 0,018%), chicorei (bron van fructo-oligosaccharides, 0,012%), yucca schidigera (0,011%), algen (0,01%), psyllium (0,01%), tijm (0,01%), rozemarijn (0,01%), oregano (0,01%), cranberry’s (0,0008%), blauwe bessen (0,0008%), frambozen (0,0008%)

Toegevoegd per kg
vitamine A 24000 IU, vitamine D3 1600 IU, vitamine E (α-tocopherol) 500 mg, zink 100 mg, ijzer 85 mg, mangaan 40 mg, jodium 0,75 mg, koper 18 mg, selenium 0,28 mg.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Dierlijk eiwit
38% 16% 26% 7.8% 2.5% 10% 1.3% 1% 3800 2.2% 0.68% 0.2% 0.1% 28%

Het dierlijk eiwitgehalte heb ik geschat

Beoordeling:

Carnilove Puppy Large Breed zalm en kalkoen heeft een prima samenstelling voor pups, al zal het vleesgehalte voor sommige pups te hoog zijn. Niet alle honden kunnen zo’n grote hoeveelheid verhit en bewerkt eiwit goed verteren, dit kun je merken aan slechte ontlasting.

Geschikt bij voedselallergie?
Deze brok zou geschikt moeten zijn voor pups met een voedselallergie, ook bij een allergie voor kip. De gehydroliseerde kippeneiwitten en het kippenvet zouden geen intacte kippeneiwitten mogen bevatten. Toch is er een (klein) risico dat er wel een allergische reactie op komt. Daarnaast zit er ook gist in, waar een hond ook allergisch voor kan zijn/worden.

Toevoegingen
De brok wordt op natuurlijke wijze geconserveerd, en ook het vet bevat geen synthetische conserveringsmiddelen. Een deel van de toegevoegde mineralen zijn gecheleerd (optimaal opneembaar).

Verschil met de gewone Carnilove Puppy
Deze brok voor pups van grote rassen bevat iets minder calorieën, omdat het voor deze pups extra belangrijk is dat ze niet teveel calorieën binnenkrijgen. Dit draagt namelijk bij aan de ontwikkeling van groeipijn en andere skeletproblemen. De gewone puppybrok is in principe ook geschikt voor pups van grote rassen, alleen moet je er wat minder van voeren. Ook een laag genoeg calciumgehalte is belangrijk voor pups van grote rassen. Er lijkt meer calcium in de gewone puppybrok van Carnilove te zitten, maar als je meerekent dat je er ook minder van voert, krijgt je pup evenveel calcium binnen op deze brok als op deze puppybrok voor grote rassen. Het lagere calciumgehalte in deze brok geeft wel aan dat de eiwitkwaliteit waarschijnlijk iets beter is.

Pro’s

 • Geschikte hoeveelheid calcium en fosfor, ook voor pups van (middel)grote rassen
 • Prima kwaliteit eiwit
 • Vrij weinig koolhydraten
 • Deels gecheleerde mineralen (beter bruikbaar voor lichaam)
 • Vlees van scharrelkalkoen

Con’s

 • Bevat vrije glutamaat (gehydrolyseerde kippenlever), waar mogelijk negatieve gezondheidseffecten op kunnen komen. Zie het artikel Smaakstoffen in brokken.

Kan beter

 • Deels goedkope mineralen (minder bruikbaar voor lichaam )
 • Geen vers vlees, alleen vleesmeel en diermeel. Dit is niet erg, maar daardoor zal het eiwit in de brok iets minder volledig verteerbaar zijn.

Verkoop informatie:

Carnilove Puppy Large Breed zalm en kalkoen is verkrijgbaar in zakken van

1,5 kilo voor €11,95
12 kilo voor €69,95 (€5,83/kg)

Carnilove bestellen
Carnilove hondenbrokken kun je online bestellen bij Cool4pets. Verzendkosten in NL en BE slechts €3,- en bij een bestelwaarde vanaf €39 geen verzendkosten.

Carnilove hondenvoer Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
tapioca, peulvruchten vis, kalkoen scharrelvlees prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten gist, vrije glutamaat, visolie carnilove.cz/en

5 Comments

 1. Deempel

  Goedemorgen, wij zijn 22 januari in stapjes overgestapt op dit voer. 2 dagen 75/25%, 2 dagen 50/50% en 2 dagen 25/75%.
  Hij eet de brokjes met smaak op maar helaas geeft de pup nu al sinds de overstap zachte ontlasting en soms zelfs diarree. Ik heb heel veel tijd en moeite gestopt in het uitzoeken van goed voer en nu reageerd hij zo op deze brokken, bij RC golden retriever puppy wat hij eerst kreeg was het stukken beter. Toch wil ik liever niet terug naar RC maar ik wil ook niet heel vaak van brok wisselen nu hij nog zo jong is.
  Is het normaal dat een pup meer tijd nodig heeft om te wennen aan deze nieuwe brok omdat er een veel hoger eiwitgehalte in zit of zou ik al sneller verbetering moeten zien?
  Alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   De kans is groot dat het eiwitgehalte te hoog is voor je pup, ik zou betere ontlasting verwachten inmiddels als het aan de overstap lag. Ik zou een andere puppybrok proberen en de rest van de Carnilove Junior Large Breed gebruiken voor een rustige overstap.

 2. Deempel

  Goedemorgen,
  Op de zak en online wordt aangegeven dat deze brok pas vanaf drie maanden mag worden gevoerd. Nu is mijn pup 11.5 weken en wil ik eigenlijk al graag overstappen.
  Moet ik dan eerst overstappen op de gewone puppy variant en daarna large breed of maken die 2,5 weken niet zo heel veel uit?
  Alvast bedankt!

Geef een antwoord