Farmfood HE classic


Laatst bijgewerkt: 27 juni, 2023

Ingredienten

Ontsloten mais, hemoglobinepoeder, ontsloten tarwe, ontsloten rijst, vleesmeel, rundvet, weipoeder, biergist, plantaardige vezels, koudgeperste zonnebloemolie, mineralen, lecithine, koudgeperste lijnzaadolie, inuline.

Toegevoegd per kg: Vitamine A (retinol) 12500 IE, Vitamine D3 1.250 IE, Vitamine E 100 mg, Vitamine K 3 mg, Vitamine B1 12,5 mg, Vitamine B2 12 mg, Niacine 50 mg, Vitamine B6 7,3 mg, Vitamine B12 0,05 mg, Vitamine C (ascorbinezuur): 100 mg, Pantotheenzuur 52 mg, Biotine 0,23 mg, Folinezuur 9 mg, inositol 300 mg, Choline-Chloride 2 mg, Mangaan (als oxide en sulfaat) 28 mg Koper (als sulfaat en chelaat) 8 mg, Zink (als sulfaat en chelaat) 60 mg, Selenium (organische vorm) 0,2 mg, Jodium (kaliumjodide) 0,8 mg, Cobalt( als sulfaat) 2 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
24% 14% 46% 6% 2% 8% 1% 0.8% 4145 % % 16%

Kalium(K): 0,6%
Magnesium(Mg): 1450 mg/kg

Beoordeling:

Farmfood HE is een geperste brok die met zorg is samengesteld. De samenstelling is naar mijn mening niet ideaal, ik vind namelijk dat er vrij weinig vlees en erg veel koolhydraten inzit. De brok bestaat voor ongeveer de helft uit granen, dit geldt ook voor de andere geperste brokken van Farmfood.

De fabrikant meldt dat het ook geschikt Is voor pups, maar ik vind dat er te weinig eiwit inzit voor pups.

Pro’s

 • Bevat deels gecheleerde mineralen
 • Bevat een organische vorm van selenium en geen natriumseleniet

Con’s

 • Bevat veel koolhydraten
 • Bevat zonnebloemolie en lijnzaadolie, dit oxideert snel
 • Niet glutenvrij, bevat tarwe
 • De brokken bevatten vitamine K3, een synthetische vorm van vitamine K die mogelijk op lange termijn bijdraagt aan gezondheidsproblemen
 • De hoeveelheid omega 3 is onbekend en ik zie geen goede omega 3-bron. Je kunt het menj zelf aanvullen met bijvoorbeeld vette vis of krillolie.

Verkoop informatie:

Goedkoopst verkrijgbaar bij Topdierenshop
2 kg voor €12,40 (€6,20/kg)
4 kg voor €20,85 (€5,21/kg)
12 kg voor €45,36 (€4,48/kg)
15 kg voor €59,23 (€3,95/kg)

Farmfood HE Classic is ook verkrijgbaar als extra kleine brokjes (0.6 cm ipv 0.8 cm), deze zijn verkrijgbaar zakken van 2 kg en 4 kg voor dezelfde prijzen als de gewone formaat brokjes.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geperst, adult, alle leeftijden-brok, kleine brokjes, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking tarwe, mais, rijst rund reguliere veehouderij prebiotica, glucosamine & chondroitine, chelaten gluten, gist, plantaardige olie, lijnzaad www.farmfood.nl

24 Comments

 1. teamknetter

  Hoi Meike,
  Ik voer mijn Australian Shepherd van 4 al een tijdje Farmfood HE zalm. Nu wil ik hier graag vanaf, met name nadat ik had gelezen over de Menadion. Mijn vraag is alleen waar vind ik een kwalitatief goede (betere) geperste brok in een beetje dezelfde prijsklasse, ietsje duurder is geen probleem. Kijk ik dan bijv naar de DARF vol bites of zijn er ook andere goede opties? En omdat in Farmfood geloof ik meerdere “toevoegingen”zitten, ontstaat daarvan uit dan geen probleem als hij deze straks niet meer heeft? (En dan bedoel ik uiteraard niet de k3 , daar willen we vanaf)
  Groetjes!

 2. DanielleGlaud

  Hoi Meike,
  Wij zoeken een nieuwe brok voor onze puppy Bobbie van 8 maanden oud. Hij is een Maltipoo. Vanuit de fokker hadden we royal canin Mini, maar deze at hij niet zo goed en ook had Bobbie veel jeuk en vaak zachte ontlasting. Toen zijn we via de maltipoo groep op facebook op deze Farmfood brok uitgekomen. Maar ook dit is geen succes, na het overstappen is er nogsteeds veel jeuk en ook deze brok eet Bobbie niet graag. Hij eet soms een dag bijna niet en soms 1x of 2x op de dag (van ongeveer 30 gram per portie). Wij willen hem eigenlijk zoals door farmfood aanbevolen 3 of 4x per dag voeren, echter laat hij de brokken heel lang staan waardoor we dat niet redden. Voor een snoepje kwispelt hij wel en komt hij enthousiast aangerend. Bobbie is met de royal canin brokjes die we eerst hadden wel goed op gewicht gekomen, maar omdat het een strijd is om ze te voeren waren we overgestapt, helaas dus ook zonder succes. Wij zouden graag een brok voor Bobbie willen welke zijn jeukklachten verminderd en welke hij lekker vind om te eten. Nu ik me meer in uw site heb verdiept vind ik t ook belabgrijk dat er geen schadelijke of ‘slechte’ toegevoegde ingrediënten inzitten. Als we een goede brok hebben gevonden willen we dit eventueel ook gaan combineren met natvoer. Hoe dit aan te pakken maar bovenal welk merk brok adviseerd u voor Bobbie?
  Groetjes,
  Daniëlle en Bobbie

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Daniëlle, hier vind je mijn lijstje met favoriete puppy brokken: https://www.voerwijzer.com/wat-zijn-de-beste-puppybrokken.

   Je kunt ook de brokken vergelijker gebruiken. Filter dan op ‘puppy’. Alle brokken met vier of vijf sterren zou ik aanraden. Je zou voor de zekerheid rund, kip en tarwe kunnen vermijden, maar ik denk dat de kans groot is dat het al goed gaat als je op een beter merk overstapt en het menu aanvult met (goed) natvoer. Succes!

 3. elocin86

  Hoi Mieke,

  Onze puppy 7 maanden krijgt Farmfood he classic en heeft daar erg wisselde ontlasting van. Vaak dun plakkerig. ( Farmfood adviseerd pens en hart diepvries bij te geven maar dit geeft de vaak over )
  Ik ben op zoek gegaan naar een krokante brok. Helaas lust onze hond dit niet graag. Nu ben ik op zoek naar een geperste brok en zie vaak Darf en Doglovers gold voorbij komen ook Jarco. Nu zit er in de puppy brok vaak kip wat ik liever niet geef en van rund krijgt ze meer jeuk.
  Ik zoek dus een geperste brok zonder rund en kip. En het liefst zonder graan. Welke zou jij adviseren?
  Via jou website met de keuze krijg ik geen resultaat.

  Mvg Nicole

 4. jb

  Zeer tevreden over farmfood!! Mijn hondjes doen het hier het beste op .

  Tevens vroeg u hoeveel vlees wij gebruiken. In Farm Food HE zit 21% (gedroogd) rundvleesmeel in. Het percentage vlees is afhankelijk wat voor vers vlees men gebruikt. Wanneer men kwalitatief hoog vleesmeel gebruikt, kan men niet te veel toevoegen ivm met de eiwitfractie die dan te hoog wordt. Wat ook niet goed is voor de honden. Farm Food maakt gebruik van hoog kwaliteit vleesmeel. Daarnaast voldoet Farm Food aan alle eisen en maak alleen gebruik van grondstoffen welke ook bestemd zijn voor menselijke consumptie (wat niet betekent dat alle producten die voor menselijke voeding worden gebruikt ook geschikt zijn voor honden), omdat deze aan strenge eisen moeten voldoen voor wat betreft kwaliteit en zuiverheid. Tot slot wanneer we de 21% (gedroogde) rundvleesmeel omrekenen naar vers vlees komen we uit op ruim 80% vers vlees.

  1. Voerwijzer Meike

   Fijn dat het zo goed bevalt en dat je het met een goed gevoel kunt voeren. Ik ken hun visie, en die is anders dan de mijne.

   Dit wil ik nog even aanvullen met misschien een beetje flauwe opmerking, maar die zet de 80% vlees in perspectief: als je de 50% maïs, rijst en tarwe omzet naar gekookte granen, kom je uit op 150% graan.

   Daarmee wil ik niet zeggen dat je dit niet mag voeren, misschien past dit juist goed bij je hond.

  1. Voerwijzer Meike

   Goed punt, grote pup heeft veel nodig, misschien voerde je te weinig? En als dat niet het geval is, kun je ook prima koolhydraten toevoegen aan de kvv om te kijken of dat een positief effect heeft, bijvoorbeeld 200 gram goed gekookte havermout toevoegen.

 5. Timea

  Beste Meike,

  Ik voer mijn 8 maanden oude berghond van 40 kilo nu een tijdje KVV van Naturis en Buddy’s, helaas is hij sindsdien ontzettend mager geworden en moet hij flink aankomen. (Dit lijkt niet alleen zo, zijn ribben zijn te tellen, en in kilo’s zelfs afgevallen..)

  Hiervoor hebben wij Acana gevoerd, maar daar vond ik hem toen niet genoeg van aankomen, en hierna dus KVV.

  Omdat hem op gewicht brengen en houden met KVV de kosten en beetje de pan uit laten rijzen wil ik hem aanvullen met brok. (Gecombineerd met nogsteeds de KVV dus)

  Ik heb met het kiezen van een voer voor hem bij aankoop getwijfeld tussen Acana en Farmfood, en toen Acana gekozen.
  Nu was dus mijn eerste reactie om FF bij te voeren omdat dat mijn 2e keus was toen, maar raadde een kennis mij uit ervaring met haar hond dat af (omdat haar teefje van FF niet kon aankomen).
  Gezien de hoeveelheid koolhydraten en dierlijk vet leek me dat eigenlijk juist niet..

  Ik ben op deze merken gestrand en ben benieuwd naar je mening hiervan (betreffend ons doel van aankomen): Opti life, Biofood en Farmfood.

 6. Francois

  Onze hond inmiddels 14 maanden doet het geweldig op farmfood.
  Als pup kreeg hij bij de fokker hetzelfde kvv als wat ik hem voor 6 maanden heb gevoerd maar dit resulteerde in wisselde ontlasting.
  Na diversen kvv’s te hebben geprobeerd overgestapt naar ‘s-avonds kvv en s’-morgens brok.
  Eerst DLG maar die maakte zijn ontlasting erg dun, daarna opti life medium pup, deze was al wat beter maar nog niet ideaal.
  Nu krijg hij om de dag kvv ‘s-avonds en de rest Farmfood HE en alle ontlastings- problemen zijn verdwenen.
  Misschien niet de beste qua samenstelling, maar helaas is dit ook geen garantie.

 7. Marjon

  Hoi Meike,
  Weet jij misschien waarom er hemoglobinepoeder aan de Farmfood brokken worden togevoegd? En kan dit kwaad? Ik heb de brokken een tijdje aan mijn hond gegeven en het viel me op dat zijn ontlasting er zo donker van werd. Zou dat met de hemoglobinepoeder te maken kunnen hebben?
  Ik ben benieuwd naar je antwoord.
  Groetjes, Marjon

  1. Voerwijzer Meike

   Ik vind DLG original beter van samenstelling dan Farmfood Glutenvrij. Het enige verschil met Farmfood en Farmfood glutenvrij is dat er geen glutenhoudend graan inzit. Verder bevat het nog steeds erg veel graan. En volgens mijn visie is ook de toevoeging van Menadion (vitamine K3) niet nodig en mogelijk schadelijk.

   Je kunt zelf ook brokken vergelijken met deze stappen: http://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-6-stappen

   1. Leny

    Dankjewel Meike voor je advies. Je hebt mijn laatste twijfel weggenomen. Ik had gedacht dat in de Farmfood glutenvtij minder granen zouden zitten maar dat is dus niet zo. Ik ga mijn puppy dus overzetten op de DLG hij is tenslotte geen kip.

     1. Leny

      Ja ik ben van plan om 3 dagen carnibest te gaan voeren en 4 dagen DLG.
      Ik heb Farmfood nog gevraagd waarom ze Menadion (vit.K3) gebruiken. Ik kreeg het volgende antwoord;
      Voorheen maakte we gebruik van K1, echter door instabiliteit waren wij genoodzaakt om terug te gaan naar K3
      De nadelen van een tekort aan vit.k (bij vit K1) waren groter dan wanneer ze K3 niet zouden gebruiken vanwege bloedstollingsproces in het lichaam.
      De hoofdreden is dat vit.K1 na 3 maanden niet voldoende werkzaam meer is en daardoor onbetrouwbaar. Het vergroot daardoor de kans dat bij een bloeding het niet meer stopt en deze risico willen wij niet lopen.

     2. Voerwijzer Meike

      Hoi Leny, dankje voor het delen van de informatie. Ik moet me nog eens even heel goed verdiepen hierin, en zal er dan ook een artikel over schrijven, maar volgens mij wordt vitamine K in de darmen aangemaakt door bacteriën, het is dus geen essentiële vitamine.

      Lijkt me een prima combi, wat je gaat voeren.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter