Carnivoer

Datum: 23 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 7 april, 2023

Carnivoer is ontwikkeld door dierenarts en orthomoleculair geneeskundig therapeut Erwin Gijtenbeek, samen met orthomoleculair geneeskundig therapeut en veterinair ledinggevende Edith Kuiper. Ze hebben zich onder andere gespecialiseerd in voeding.

Analyse, ingrediënten en prijzen Carnivoer
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Eendmix Eendenkarkas en eendenorganen. 15,7% 12.2% 0,4% 0,31% €8,00
Rundmix Rundspiervlees, runderlever, runderhart, kipkarkas 16,2% 19,4% 0,43% 0,38% €5,80
Kipmix Kipkarkas, kippenplucks 12,4% 9% 0,4% 0,4% €4,95
Konijnmix Konijnenspiervlees, konijnkarkas en konijnenlever, konijnenhart 18,3% 9,5% 0,41% 0,33% €9,80
Lammix Lamspiervlees, lamslever, lamshart, kipkarkas 15,1% 19% 0,29% 0,3% €7,80
Paardmix Paardenspiervlees, kipkarkas en paardenorganen 17,5% 9% 0,5% 0,49% €9,80
Vismix Zalm, eendkarkas, eendenplucks 15,2% 20,4% 0,32% 0,29% €7,00

De prijzen zijn op basis van de kilorollen.

Carnivoer Rund

Is Carnivoer Compleet?
Carnivoer zou compleet moeten zijn als je afwisselt tussen tenminste

 • Gevogelte
 • Hoefdieren
 • 5 a 10% Vismix
 • 5 a 10% pens
 • Ongeveer 10% groenten
 • Af en toe een eitje

Carnivoer bestellen
Carnivoer kun je bestellen bij webshops zoals The Pet Food Express.

Kwaliteit spiervlees
CarniVoer geeft aan in zijn producten rood spiervlees te verwerken van de bewegende delen van het dier. Dus het duurdere spiervlees die gewoon verkocht wordt als stukken rood vlees voor menselijke consumptie. Ze verwerken dus geen restproducten wat overblijft zoals snijafval. Dit is dus de oorzaak van de hogere kostprijs van CarniVoer maar zorgt ook voor een hogere kwaliteit in nutriënten.

Carnivoer als eliminatiedieet
De eendmix en de konijnmix zijn te gebruiken als eliminatiedieet

Ook geschikt voor katten
Carnivoer is ook geschikt voor katten. Speciaal voor katten hebben ze de mixen in rolletjes van 250 gram fijner gemalen, de prijzen vind je in. Carnivoren kat.

Verpakking
Carnivoer is verkrijgbaar in rollen van een kilo en rolletjes van 250 gram.

Milieubewust thuisbezorgd door The Pet Food Express. Bezorgregio: Zuid-Holland, Utrecht
en West-Gelderland.

Beoordeling:

De samenstellingen zien er prima uit. Ze leggen de nadruk op de kwaliteit van de ingrediënten, en ook de analyse wijst op een gebalanceerde voeding (wat betreft eiwit, vet, calcium en fosfor).

Ik heb vertrouwen in dit merk omdat het samengesteld is door een dierenarts die veel kennis over gezonde honden- en kattenvoeding heeft.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
afwisselen en zelf aanvullen bot hond, kat www.carnivoer.nl

61 Comments

 1. zinno23

  Ben eens gaan uitzoeken waar de meeste merken gemaakt worden, waren toch een paar verassingen bij zoals oa Carnivoer

  Carnivoer wordt blijkbaar gemaakt door Mulder op de verpakking van Carnivoer staat: Nl7342 dit hoort bij het bedrijf Mulder.

  Je gaat ervanuit dat Carnivoer top vlees gebruikt maar ik vraag me toch af of Mulder in de malingen voor Carnivoer andere dieren gebruikt dan dat ze zelf voor hun eigen merk Mulder/Smuldier gebruiken als dit niet zo is dan is Carnivoer echt wel duur .

  1. Voerwijzer Meike

   Voor zover ik weet vind Carnivoer de kwaliteit van het vlees echt belangrijk, en hebben ze juist voor Mulder gekozen om die die hun kon bieden wat ze wilden. Maar het is voor de consument en voor mij lastig om te weten wat de kwaliteit van het vlees is, als het om gemalen voer gaat, dus ik kan niks garanderen.

   1. zinno23

    Carnivoer word omschreven als het betere vlees, smuldier/mulder wordt omschreven als één van de mindere kwaliteit van vlees

    Zou me straf lijken dat bv voor de Carnivoer kip en Mulder kip 2 verschillende soorten kip gebruikt worden een hoogwaardige en een minderwaardige, in Carnivoer zal miss wel wat meer spiervlees zitten maar als je de analyzes naast elkaar zet zie je wel wat opvallende dingen bv Mulder beetje meer vet 2% maar ook meer 2% meer Eiwit en 1% minder vocht dan Carnivoer.

    1. Voerwijzer Meike

     Mulder is een groot bedrijf, dus het lijkt me niet onmogelijk dat ze meerdere soorten vlees binnenkrijgen. Zij krijgen het zelfs rechtstreeks van de slachthuizen. In Smuldier zit waarschijnlijk naast spiervlees ook keelvlees, lipvlees en/of kopvlees. En waarschijnlijk zit dat niet of amper in Carnivoer. Dat is hoe ik het mij voorstel. Heb je Carnivoer hier zelf al naar gevraagd? Mij lieten ze destijds weten hier wel bovenop te zitten, wat ook de reden was waarom ze weggingen bij de vorige fabrikant.

     1. zinno23

      Nee niet aan Carnivoer gevraagd lijkt me ook niet nodig want is gewoon een prima merk

      Doel eerder op dat Mulder/smuldier doorgaat als één van de minst waardige kvv’s en dat dit miss toch wel wat onterecht is,
      Voor Carnivoer draait Mulder er miss iets meer spiervlees in maar de grondstoffen lijken me toch gewoon allemaal van dezelfde de dieren te komen.

      Als Carnivoer zo top is lijkt Mulder/smuldier me ook gewoon goed ipv de naam minst goede die ze nu vaak opgeplakt krijgen

 2. Heleen

  Dat Carnivoer het niet weet lijkt mij echt sterk. In december ’18 heb ik ze ook op de enorme hoeveelheid bot in de wildmix geattendeerd. De hele productie is toen terug geroepen. Nu is het weer en blijft het verdacht stil. Ze laten gewoon niks horen en ik ben niet de enige. Ik wacht al 2 weken op een antwoord…
  Ik vind dit echt arrogantie ten top.

 3. cindy smeets

  Hoe is de brok van nature dog food en dan de eend variant. Ik ben op zoek naar een brok voor mijn gecastreerde reu. Hij heeft snel last van overgewicht. Krijgt nu acana ligt& fit. Ik vindt hem hierop wat sloom kan het zijn dat hij wat tekort komt. Wat adviseer jij mij?

  Alvast bedankt

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk dat de lichte kleur van het vlees ook te maken kan hebben met de ingredienten die ze gebruiken. Als er bijvoorbeeld meer long, tong en ander licht vlees inzit, zal het product lichter zijn. Maar je zou inderdaad donker vlees verwachten. De verpakking zou moeten kloppen, soms verschillen de wild-mixen per seizoen doordat ze afhankelijk zijn van wat er goed verkrijgbaar is.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja dat kan, maar ik heb hier zelf verder geen informatie over gekregen. Ik heb meteen even een email gestuurd om te vragen of de samenstelling is aangepast. Waardoor krijg je het idee dat de kwaliteit achteruit is gegaan? Merk je iets aan je hond?

 4. Voerwijzer Meike

  Mijn visie en kennis verandert ook door de jaren heen. Bij het zelf samenstellen voert niet iedereen nier en het was ook niet echt duidelijk waarom dat belangrijk zou zijn. Nu heb ik berekeningen gemaakt en vind ik nier een waardevolle bron van selenium. Zonder nier kun je lager in selenium uitkomen dan de Fediaf-richtlijnen als minimum aangeven, en om die reden vind ik het toch een belangrijk onderdeel van het menu. Ik zal nog eens navraag doen bij Carnivoer en dit artikel updaten.

  Ook qua groenten heb ik door mijn berekeningen nu de visie dat ze een belangrijk onderdeel van het menu zijn, met name voor magnesium en antioxidanten.

 5. Sabrina

  Ik geef de carnivoer2go eend als hoofdvoeding. Geen andere mogelijkheden. Kan dit problemen geven op lange termijn ?
  Voedselintoleranties zwakke maag gevoelige darmen. Rauw geen optie meer. En t enige wat hij eet is dus dit..volgens de verkoper Lewis nateral Petfood wel complete voeding !

  1. Voerwijzer Meike

   Volgens mij zit hier geen premix in, en zou het dus wel voor tekorten kunnen zorgen. Stuur voor de zekerheid je vraag eens naar Carnivoer. Anders is het een goed idee om de voeding aan te vullen met bepaalde voedingsstoffen.

 6. Martine Tentenier

  Hallo Meike , ik geef al 4maanden mijn beagle , carnivoer, afwisselende diersoorten en ook afwisselende merken , zoals : Runner wild , Farm Food rund compleet en pens . Haar ontlasting is redelijk hard , ze ploeft het zeker zo maar niet eruit , daarom wou ik u vragen wat de oorzaak kan zijn . Ze krijgt zelfgemaakte groentenmix erbij en af en toe zalmolie . Wat ze ook dagelijks krijgt zijn snacks , zoals : konijnenoren v Beeztees ( wat ik in de toekomst ook zelf wil gaan drogen) , zelfgedroogde kippemaagjes , kippehartjes , enz … afwisselend 1 x per dag . Zou er eventueel een alternatief kunnen zijn , om andere merken te geven . Het maakt niet uit qua prijs en ook het beste ! Bedankt bij voorbaat !

 7. Voerwijzer Meike

  In het kvv-overzicht kun je filteren op merken met mixen die geschikt zijn voor pups van grote rassen. Barfmenu zou ik voorzichtig mee zijn, want er zitten mixen tussen die teveel calcium bevatten, probeer gemiddeld maximaal 0,7% calcium te voeren.

  1. Voerwijzer Meike

   Wat jammer dat je geen reactie hebt gekregen van Carnivoer. Ik weet niet meer op basis van welke informatie ik dat heb gezegd, ik zal de maker ook eens een email sturen. Aangezien hij dierenarts is en zeer deskundig is op het gebied van hondenvoeding, denk ik dat het geschikt is voor pups, maar ik vind het zelf ook erg jammer (en onnodig) dat ze dit niet willen vrijgeven.

 8. Kelly Van Den Houte

  Beste,
  Tot op heden gaf ik mijn 14 maanden oude Cavalier Acana brokken maar wens nu over te schakelen naar CARNIVOER. Heb besteld: kip, rund, eend, paard, lam en vis. Volgens zijn gewicht (8kg) geef ik hem dagelijks 160g (ik weeg hem wekelijks en zal dus snel zien of dit meer/minder moet zijn). Volstaat het dat ik van al deze soorten afwisselend 1 rol (200g) geef? Dus kip, rund, eend, paard, lam, vis, enz.? Of moet ik meer/minder vis geven?
  Alvast bedankt voor de info.

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt goed van al deze soorten één rol geven. De hoeveelheid vis die je dan geeft zal ongeveer 8 a 10% zijn. Dat is aan de hoge kant, en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om van twee van de mixen twee te halen in plaats van één.

 9. Voerwijzer Meike

  Hallo Jurgen,

  het klopt dat het vooral bij zulke grote rassen belangrijk is om de juiste hoeveelheid calcium te geven. Dit is echter heel goed mogelijk met rauwe vleesvoeding. Sterker nog, er zouden minder botproblemen ontstaan als de pup calcium binnenkrijgt uit rauw bot in plaats van de calciumsupplementen in brokken.

  Carnivoer is lastig te beoordelen op het calciumgehalte, omdat zij het calciumgehalte niet willen vertellen. Wat je kunt doen is Carnivoer zelf een email sturen hierover. De maker is zelf dierenarts en daarbij ook rauw voer specialist en kan goed antwoord geven op je vraag. Bij twijfel kun je in tussentijd een merk kiezen waarbij de hoeveelheid calcium wel bekend is en binnen de marges valt. Bijvoorbeeld Carnibest.

 10. Jurgen de keyser

  Beste, we hebben een pup, rottweiler van 4 maand oud. We geven haar vervoer van carnivoer. Gisteren waren we bij de dierenartse en blijkt dat zij tegenstander is van vers voer. Volgens haar is het met deze voeding heel moeilijk om de juiste hoeveelheid calcium te geven. Teveel of te weinig calcium zou nefast zijn voor de groei bij zo’n groot ras. Vanaf anderhalf jaar zou vers volgens haar wel geen probleem zijn. Hoe ziet U dit? Met vriendelijke groeten, Jurgen

  1. Voerwijzer Meike

   Carnibest heeft een paar mixen zonder granen (de diabetes-mixen), maar de standaardmixen bevatten een beetje rijst. Het filter is bedoeld om kvv's te zoeken die mixen zonder graan hebben, daar bedoel ik niet mee dat alle mixen graanvrij zijn. Ik begrijp dat dat wat verwarrend kan zijn, maar ik weet geen duidelijkere manier om dit te doen.

 11. Gwen

  Sinds mijn hond een hernia heeft beweegt ze minder. Vanaf die tijd heb ik een deel van haar vlees vervangen door gekookte sperziebonen, ze vindt het heerlijk en heeft een lekker gevulde maag zonder aan te komen, blijft mooi op gewicht. Wel kies ik voor diepvries sperziebonen, want bonen in blik bevatten toch wat zout.

 12. Gwen

  Na jaren Carnibest te hebben gegeven ben ik sinds een paar maanden over op Carnivoer. Het viel mij op dat Carnivoer veel meer lekvocht heeft als Carnibest en dat het gewicht van de rollen bijna altijd minder is dan 400 gram, terwijl dit voer best prijzig is. Hierover heb ik een vraag gesteld bij Carnivoer, maar krijg geen enkele reactie. Jammer

 13. Jessie18

  Op zich is het idee goed, helaas weten ze zelf niet eens waar de slachtdieren vandaan komen. Het is zeker geen biologisch vlees of traceerbaar. Heb het ook geprobeerd bij mijn honden. Helaas flink aan de race voor een lange tijd. En er zat een stukje plastic in het vlees.
  Wil graag “gezond “vlees geven en niet afval van afval. Jammer genoeg zijn er nog erg veel die dit in honden en katten voer doen.
  Wetgeving is in nederland waardeloos wat betreft dierenvoeding (ook bij sommige biologische voedingen).

  Erg jammer.

 14. Anoniem

  Niet tevreden!!! .. ik gaf nog maar kort CarniVoer kvv tot dat er in de kvv een vrij groot stukje ijzer met erg scherpe punten zat ! gemeld bij CarniVoer ,en rontgenfoto;s laten maken waarop ook ijzer te zien  was in het lichaam van mijn hond .de foto’s zijn vergoed door CarniVoer , verder is er geen waarschuwing naar de klanten en geen terugroepactie gehouden. De rest van het Carnivoer vlees wilde ik niet meer geven ,ik vertrouw het niet meer,dat mocht ik retourneren bij een verkooppunt ..maar ik heb hiervoor niet mijn geld terug gekregen terwijl dat wel toegezegd is schriftelijk ! Als ik er naar vraag krijg ik keer op keer geen antwoord van meneer.Vind dit een rare manier van klantvriendelijkheid en klachten afhandeling .. CarniVoer —-> NOOIT MEER !!!!!!!

 15. Bernard

  Hallo, Ik ben met Carnivoer begonnen (vroeger farm food fresh) en heb een vraagje over “compleet voeren met Carnivoer kan met afwisseling.” Hoe moet ik de verschillende mixen over een week verdelen als ik voor de volgende kies: Rundmix, runderpens, kipmix, lammix, eendmix, wildmix en vismix? Er staat niets op hun website ivm verhouding. Bedankt
   

  1. Voerwijzer Meike

   Dat maakt niet uit, behalve de pens en vis. Je kunt de rundmix, kipmix, lammix, eendmix en wildmix voeren wanneer je wilt en zovaak je wilt. Het is fijn als het lukt in ieder geval vier diersoorten te voeren in zes weken. Daarnaast kun je ongeveer 5% a 10% vette vis voeren, zie ook dit artikel: http://www.voerwijzer.com/vette-vis.

   Voor pens geldt ook dat je ongeveer 5% a 10% van het menu aan pens kunt voeren.

 16. angela

  ga m proberen wel vind ik het jammer dat er bij een en vis eendkarkas inzit
  want voor een graanallergische hond, is dat een risico
  ze kunnen het ook niet garanderen dat het er niet in zit, dat kreeg ik per email terug :(-
  het klinkt zeker goed, nog beter Caroba (mijn leverancier kvv) neemt deze waars op in het assorti
  het is wel duur, maar als de kwaliteit van het vlees erg goed is, ook fijn.wel onhandige hoeveelheid
  nu Alaska Eend en dit gaat best goed
  groetjes

  1. Rianne

   Wat is boekmaag precies? Ik lees overal dat het een maag van een herkauwer is. Nu is mijn hond erg allergisch voor rund, kan ik dit dan wel geven? Ik wil eigenlijk de wildmix gaan geven naast de eend- en vismix maar zoals ik dit lees zit in de wildmix ook 10% boekmaag? 

   70% vleesbotten waarvan botgehalte over het totaal 20-23%
   20% orgaan waarvan maximaal 4% lever en de rest hart, long en vuile pens.
   10% boekmaag (niet in de eendmix en de vismix)

   Graag uw reactie. 

   Met vriendelijke groet,

   Rianne
    

   1. Roger

    Boekmaag heeft de nare eigenschap dat het “drijvend” werkt. De verblijftijd van het voedsel in de darm wordt onder invloed van boekmaag verkort en de ontlasting krijgt een ietwat grijzere kleur (afhankelijk van de hoeveelheid boekmaag in het voer). Enkel boekmaag wordt vaak gegeven wanneer men een komplete darmreiniging wil bewerkstelligen.
    Bron: FarmFood

  1. admin

   De samenstelling lijkt mij prima. Er zit wel wat meer orgaan in dan ik zelf zou voeren, maar misschien is daar wel een goede reden voor. Opvallend in de analyse is het lage vochtgehalte, dus je zult er denk ik minder van hoeven te voeren.  De site geeft behoorlijk wat informatie inderdaad, wat mij wel zegt dat ze verstand van zaken hebben.

   1. Leonneke

    Net eventjes gekeken. Ze adviseren gemiddeld 20 gram per kg lichaamsgewicht. Dat is 2 % van het lichaamsgewicht. Bij de meeste KVV merken adviseert men 2 – 2,5 % van het lichaamsgewicht.  Zelf gebruik ik die percentage regel bij de verschillende merken. Tammenga is bijvoorbeeld erg ‘ nat’ en daarvan voer ik altijd ruimer, dus 2,5 %. Tot nu toe werkt dat prima. Hond is nu matig actief. Als je ‘ te hoog’ gaat zitten zie je het binnen een paar dagen. Het zijn net mensen wat dat betreft ! Haha. 

  2. reijdenj

   Meike wij geven al zeer geruime tijd Carnivoer KVV en zijn daar ook tevreden over, hond heeft goede ontlasting enz.Nu maak je dit compleet door afwisseling van smaken, alleen de hond wil de laatste tijd alleen rund de rest eet ze niet.Wij hebben andere merken ook geprobeerd zoals Barf,Bandit,Raw4Dogs eet ze niet .Heb jij nog een advies want ze komt nu tekort .

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter