Carnivoer

Datum: 23 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 25 augustus, 2018

Analyse, ingrediënten en prijzen Carnivoer
Ingrediënten Eiwit Vet As €/kg
Eendmix Eendenspiervlees, eendenkarkas en eendenorganen. 17,7% 11,9% 3,8% €6,38
Rundmix Rundspiervlees, kippenbotten en runderorganen. 16% 19,8% 1,3% €5,38
Kipmix Kippenvlees, kippenbotten en runderorganen. 16,9% 12,4% 4,3% €5,38
Konijnmix Konijnenspiervlees, konijnkarkas en konijnorganen. 17,3% 8,7% 2,7% €6,38
Gevogeltemix Wilde duif, wilde parelhoen en wilde patrijs 10,6% 12,3% 3,5% €6,38
Lammix Lamspiervlees, kippenbotten en lamsorganen. 18,2% 14% 1,4% €6,38
Paardmix Paardenspiervlees, kippenbotten, paardenorganen 17,3% 12,3% 1,2% €7,50
Paard 100% Paardenvlees en paardenorganen % % % €8,44
Vismix Zalmmoten, eendkarkas, eendenorganen 17,6% 19,7% 1% €6,38
Pancreas Runderspiervlees, kippenbotten, runderorganen en runderpancreas (alvleesklier) 16% 14% 1,8% €5,19
Wildmix Ree, hert 14,2% 24,8% 0,7% €6,38
Groentemix
(aanvullend)
Andijvie, wortel en appel 16,6% 4% % €7,38
 • De prijzen zijn gebaseerd op de verpakkingen met 2 rollen van 400 gram
 • De eendmix, de konijnmix en paard 100% zijn te gebruiken als eliminatiedieet
 • Zowel de eendmix als de wildmix is 99% zeker graanvrij, er worden geen maag en geen nekken mee gemalen.
 • Carnivoer gebruikt geen nekken en bevat dus geen schildklierhormonen

Percentages
Alle versies, behalve de eendmix, wildmix en vismix, bevatten kippenbotten als calciumbron. De samenstelling varieert per versie, maar is ongeveer:

70% vleesbotten waarvan botgehalte over het totaal 20-23%
20% orgaan waarvan maximaal 4% lever en de rest hart, long en vuile pens.
10% boekmaag (niet in de eendmix en de vismix)

Is Carnivoer Compleet?

Carnivoer voer je compleet als je afwisselt tussen tenminste

 • Gevogelte
 • Hoefdieren
 • 10 a 15% Vismix

Daarbij raad ik aan om ook groenten toe te voegen.

Vlees van CarniVoer Wildmix
Carnivoer Wildmix

Kwaliteit spiervlees
CarniVoer heeft in zijn producten rood spiervlees verwerkt van de bewegende delen van het dier. Dit betekend het duurdere spiervlees die gewoon verkocht wordt als stukken rood vlees voor menselijke consumptie. We verwerken dus geen restproducten wat overblijft zoals snijafval. Dit is dus de oorzaak van de hogere kostprijs van CarniVoer maar dus ook een hogere kwaliteit in nutriënten.

Verpakking
Carnivoer is verkrijgbaar in rollen van 2×200 gram en 2×400 gram.

Vandaag besteld, morgen GRATIS bezorgd

Beoordeling:

Ik heb vertrouwen in dit merk omdat het samengesteld is door een dierenarts met veel kennis over gezonde honden- en kattenvoeding. Ze leggen de nadruk op de kwaliteit van de ingrediënten.

Ik vind het wel jammer dat ze de fosfor- en calciumwaardes niet willen vrijgeven.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond www.carnivoer.nl

49 Comments

 1. Ton

  Carnivoer zou zijn samengesteld door dierenartsen en de site geeft behoorlijk veel info. Dit is uiteraard geen garantie dat het ook een goed product is. Wat vinden jullie van dir product?

  1. admin

   De samenstelling lijkt mij prima. Er zit wel wat meer orgaan in dan ik zelf zou voeren, maar misschien is daar wel een goede reden voor. Opvallend in de analyse is het lage vochtgehalte, dus je zult er denk ik minder van hoeven te voeren.  De site geeft behoorlijk wat informatie inderdaad, wat mij wel zegt dat ze verstand van zaken hebben.

   1. Leonneke

    Net eventjes gekeken. Ze adviseren gemiddeld 20 gram per kg lichaamsgewicht. Dat is 2 % van het lichaamsgewicht. Bij de meeste KVV merken adviseert men 2 – 2,5 % van het lichaamsgewicht.  Zelf gebruik ik die percentage regel bij de verschillende merken. Tammenga is bijvoorbeeld erg ‘ nat’ en daarvan voer ik altijd ruimer, dus 2,5 %. Tot nu toe werkt dat prima. Hond is nu matig actief. Als je ‘ te hoog’ gaat zitten zie je het binnen een paar dagen. Het zijn net mensen wat dat betreft ! Haha. 

  1. Voerwijzer Meike

   De 10% boekmaag is ter vervanging van groente. Eerst zat er 10% groente in voor de vezels en ontstekingsremmende stoffen. Om btw-redenen bevat Carnivoer geen groenten meer, en hebben ze er boekmaag ingedaan. Met inhoud dus. De inhoud bestaat uit voorverteerd plantaardig materiaal.

   1. Rianne

    Wat is boekmaag precies? Ik lees overal dat het een maag van een herkauwer is. Nu is mijn hond erg allergisch voor rund, kan ik dit dan wel geven? Ik wil eigenlijk de wildmix gaan geven naast de eend- en vismix maar zoals ik dit lees zit in de wildmix ook 10% boekmaag? 

    70% vleesbotten waarvan botgehalte over het totaal 20-23%
    20% orgaan waarvan maximaal 4% lever en de rest hart, long en vuile pens.
    10% boekmaag (niet in de eendmix en de vismix)

    Graag uw reactie. 

    Met vriendelijke groet,

    Rianne
     

    1. Roger

     Boekmaag heeft de nare eigenschap dat het “drijvend” werkt. De verblijftijd van het voedsel in de darm wordt onder invloed van boekmaag verkort en de ontlasting krijgt een ietwat grijzere kleur (afhankelijk van de hoeveelheid boekmaag in het voer). Enkel boekmaag wordt vaak gegeven wanneer men een komplete darmreiniging wil bewerkstelligen.
     Bron: FarmFood

     1. Voerwijzer Meike

      Farmfood denkt ook dat krokante brokken in de maag drijven. Volgens mij drijft er helemaal niks in de maag, maar wordt het allemaal door elkaar gemengd.

 2. angela

  ga m proberen wel vind ik het jammer dat er bij een en vis eendkarkas inzit
  want voor een graanallergische hond, is dat een risico
  ze kunnen het ook niet garanderen dat het er niet in zit, dat kreeg ik per email terug :(-
  het klinkt zeker goed, nog beter Caroba (mijn leverancier kvv) neemt deze waars op in het assorti
  het is wel duur, maar als de kwaliteit van het vlees erg goed is, ook fijn.wel onhandige hoeveelheid
  nu Alaska Eend en dit gaat best goed
  groetjes

 3. Bernard

  Hallo, Ik ben met Carnivoer begonnen (vroeger farm food fresh) en heb een vraagje over “compleet voeren met Carnivoer kan met afwisseling.” Hoe moet ik de verschillende mixen over een week verdelen als ik voor de volgende kies: Rundmix, runderpens, kipmix, lammix, eendmix, wildmix en vismix? Er staat niets op hun website ivm verhouding. Bedankt
   

  1. Voerwijzer Meike

   Dat maakt niet uit, behalve de pens en vis. Je kunt de rundmix, kipmix, lammix, eendmix en wildmix voeren wanneer je wilt en zovaak je wilt. Het is fijn als het lukt in ieder geval vier diersoorten te voeren in zes weken. Daarnaast kun je ongeveer 5% a 10% vette vis voeren, zie ook dit artikel: http://www.voerwijzer.com/vette-vis.

   Voor pens geldt ook dat je ongeveer 5% a 10% van het menu aan pens kunt voeren.

 4. Anoniem

  Niet tevreden!!! .. ik gaf nog maar kort CarniVoer kvv tot dat er in de kvv een vrij groot stukje ijzer met erg scherpe punten zat ! gemeld bij CarniVoer ,en rontgenfoto;s laten maken waarop ook ijzer te zien  was in het lichaam van mijn hond .de foto’s zijn vergoed door CarniVoer , verder is er geen waarschuwing naar de klanten en geen terugroepactie gehouden. De rest van het Carnivoer vlees wilde ik niet meer geven ,ik vertrouw het niet meer,dat mocht ik retourneren bij een verkooppunt ..maar ik heb hiervoor niet mijn geld terug gekregen terwijl dat wel toegezegd is schriftelijk ! Als ik er naar vraag krijg ik keer op keer geen antwoord van meneer.Vind dit een rare manier van klantvriendelijkheid en klachten afhandeling .. CarniVoer —-> NOOIT MEER !!!!!!!

 5. Jessie18

  Op zich is het idee goed, helaas weten ze zelf niet eens waar de slachtdieren vandaan komen. Het is zeker geen biologisch vlees of traceerbaar. Heb het ook geprobeerd bij mijn honden. Helaas flink aan de race voor een lange tijd. En er zat een stukje plastic in het vlees.
  Wil graag “gezond “vlees geven en niet afval van afval. Jammer genoeg zijn er nog erg veel die dit in honden en katten voer doen.
  Wetgeving is in nederland waardeloos wat betreft dierenvoeding (ook bij sommige biologische voedingen).

  Erg jammer.

 6. Gwen

  Na jaren Carnibest te hebben gegeven ben ik sinds een paar maanden over op Carnivoer. Het viel mij op dat Carnivoer veel meer lekvocht heeft als Carnibest en dat het gewicht van de rollen bijna altijd minder is dan 400 gram, terwijl dit voer best prijzig is. Hierover heb ik een vraag gesteld bij Carnivoer, maar krijg geen enkele reactie. Jammer

 7. Gwen

  Sinds mijn hond een hernia heeft beweegt ze minder. Vanaf die tijd heb ik een deel van haar vlees vervangen door gekookte sperziebonen, ze vindt het heerlijk en heeft een lekker gevulde maag zonder aan te komen, blijft mooi op gewicht. Wel kies ik voor diepvries sperziebonen, want bonen in blik bevatten toch wat zout.

 8. Voerwijzer Meike

  Wat jammer! Ja de prijs is niet de laagste, daarvoor wil je dan wel de hoeveelheid die ze beloven. Meer lekvocht kan als oorzaak hebben dat er geen graan inzit. Dat in Carnibest wel, en dat kan vocht in zich opnemen.
   

   1. Voerwijzer Meike

    Carnibest heeft een paar mixen zonder granen (de diabetes-mixen), maar de standaardmixen bevatten een beetje rijst. Het filter is bedoeld om kvv's te zoeken die mixen zonder graan hebben, daar bedoel ik niet mee dat alle mixen graanvrij zijn. Ik begrijp dat dat wat verwarrend kan zijn, maar ik weet geen duidelijkere manier om dit te doen.

 9. Jurgen de keyser

  Beste, we hebben een pup, rottweiler van 4 maand oud. We geven haar vervoer van carnivoer. Gisteren waren we bij de dierenartse en blijkt dat zij tegenstander is van vers voer. Volgens haar is het met deze voeding heel moeilijk om de juiste hoeveelheid calcium te geven. Teveel of te weinig calcium zou nefast zijn voor de groei bij zo’n groot ras. Vanaf anderhalf jaar zou vers volgens haar wel geen probleem zijn. Hoe ziet U dit? Met vriendelijke groeten, Jurgen

 10. Voerwijzer Meike

  Hallo Jurgen,

  het klopt dat het vooral bij zulke grote rassen belangrijk is om de juiste hoeveelheid calcium te geven. Dit is echter heel goed mogelijk met rauwe vleesvoeding. Sterker nog, er zouden minder botproblemen ontstaan als de pup calcium binnenkrijgt uit rauw bot in plaats van de calciumsupplementen in brokken.

  Carnivoer is lastig te beoordelen op het calciumgehalte, omdat zij het calciumgehalte niet willen vertellen. Wat je kunt doen is Carnivoer zelf een email sturen hierover. De maker is zelf dierenarts en daarbij ook rauw voer specialist en kan goed antwoord geven op je vraag. Bij twijfel kun je in tussentijd een merk kiezen waarbij de hoeveelheid calcium wel bekend is en binnen de marges valt. Bijvoorbeeld Carnibest.

 11. Marieke

  Ik heb als fokker in het verleden regelmatig grote hoeveelheden carnivoer besteld. (Als fokker kreeg ik korting) De kwaliteit vond ik heel goed alleen de levering bar slecht. Waar kan ik dit het beste bestellen heb je een goede tip?

  1. Voerwijzer Meike

   Misschien is er een verkooppunt bij je in de buurt?

   Verkooppunten die ik betrouwbaar vind en die het verkopen zijn onder andere Versvoer, Meat & Bones, Prooidier, Pet Food Express en Via Natura (weet niet of zij bezorgt)

 12. Carmen Derix

  Woont u in de buurt van Den Haag? Dan kun je als fokker bij De Graaf (groothandel) je vlees kopen.
  Je moet alleen je kennelregistratie kunnen aantonen, scheelt toch veel.

 13. Kelly Van Den Houte

  Beste,
  Tot op heden gaf ik mijn 14 maanden oude Cavalier Acana brokken maar wens nu over te schakelen naar CARNIVOER. Heb besteld: kip, rund, eend, paard, lam en vis. Volgens zijn gewicht (8kg) geef ik hem dagelijks 160g (ik weeg hem wekelijks en zal dus snel zien of dit meer/minder moet zijn). Volstaat het dat ik van al deze soorten afwisselend 1 rol (200g) geef? Dus kip, rund, eend, paard, lam, vis, enz.? Of moet ik meer/minder vis geven?
  Alvast bedankt voor de info.

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt goed van al deze soorten één rol geven. De hoeveelheid vis die je dan geeft zal ongeveer 8 a 10% zijn. Dat is aan de hoge kant, en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om van twee van de mixen twee te halen in plaats van één.

 14. Lenka

  Ik horde bij mij dierenwinkel van het verkoopster dat die samenstelling van dit merk is verander per januari 2018 en dat ze nu bijvoegen het premix in . Dus dat zou zeker niet mij keuze zijn. Ik denk nu ook aan DARF. Darf is complete vers vlees voeding ontwikkeld door de eigenaren van Slagerij de Groene Weg in Amersfoort. Milieuvriendelijk verpakt in kartonnen dozen met een inhoud van 19 blokken van ca 250 gram.

 15. Voerwijzer Meike

  In het kvv-overzicht kun je filteren op merken met mixen die geschikt zijn voor pups van grote rassen. Barfmenu zou ik voorzichtig mee zijn, want er zitten mixen tussen die teveel calcium bevatten, probeer gemiddeld maximaal 0,7% calcium te voeren.

  1. Paul

   Had ik inderdaad nog niet gezien, nog even een opmerking,waarom zeg je dat Carnibest geschikt is voor pups, terwijl de calcium en fosfor waardes niet vrijgegeven worden.
   Heb zelf ook al een mail gestuurd en tot op heden nog geen antwoord gehad. Wekt niet echt vertrouwen bij mij.

   1. Voerwijzer Meike

    Wat jammer dat je geen reactie hebt gekregen van Carnivoer. Ik weet niet meer op basis van welke informatie ik dat heb gezegd, ik zal de maker ook eens een email sturen. Aangezien hij dierenarts is en zeer deskundig is op het gebied van hondenvoeding, denk ik dat het geschikt is voor pups, maar ik vind het zelf ook erg jammer (en onnodig) dat ze dit niet willen vrijgeven.

 16. Martine Tentenier

  Hallo Meike , ik geef al 4maanden mijn beagle , carnivoer, afwisselende diersoorten en ook afwisselende merken , zoals : Runner wild , Farm Food rund compleet en pens . Haar ontlasting is redelijk hard , ze ploeft het zeker zo maar niet eruit , daarom wou ik u vragen wat de oorzaak kan zijn . Ze krijgt zelfgemaakte groentenmix erbij en af en toe zalmolie . Wat ze ook dagelijks krijgt zijn snacks , zoals : konijnenoren v Beeztees ( wat ik in de toekomst ook zelf wil gaan drogen) , zelfgedroogde kippemaagjes , kippehartjes , enz … afwisselend 1 x per dag . Zou er eventueel een alternatief kunnen zijn , om andere merken te geven . Het maakt niet uit qua prijs en ook het beste ! Bedankt bij voorbaat !

 17. Sabrina

  Ik geef de carnivoer2go eend als hoofdvoeding. Geen andere mogelijkheden. Kan dit problemen geven op lange termijn ?
  Voedselintoleranties zwakke maag gevoelige darmen. Rauw geen optie meer. En t enige wat hij eet is dus dit..volgens de verkoper Lewis nateral Petfood wel complete voeding !

  1. Voerwijzer Meike

   Volgens mij zit hier geen premix in, en zou het dus wel voor tekorten kunnen zorgen. Stuur voor de zekerheid je vraag eens naar Carnivoer. Anders is het een goed idee om de voeding aan te vullen met bepaalde voedingsstoffen.

   1. Viper

    Je zegt: Carnivoer voer je compleet als je afwisselt tussen tenminste

    Gevogelte
    Hoefdieren
    10 a 15% Vismix

    Je hebt het daar niet over nieren.

    Als ik een maaltijd in de week verse zalm of andere vette vis geef is dat dan wel compleet?

    En hoeveel gram groente moet ik dan toevoegen? Groente is toch niet perse nodig? Er is een welles niettes discussie rondom groentes wel of niet toevoegen.

 18. Viper

  Wat ik ook niet begrijp is dat je bij een eerdere vraag hierboven van iemand die zelf ook dit voert met vis zei dat het wel oke is en bij mij zeg je nee ik mis groente en nier…..dat snap ik dan weer even niet….

  1. Voerwijzer Meike

   Mijn visie en kennis verandert ook door de jaren heen. Bij het zelf samenstellen voert niet iedereen nier en het was ook niet echt duidelijk waarom dat belangrijk zou zijn. Nu heb ik berekeningen gemaakt en vind ik nier een waardevolle bron van selenium. Zonder nier kun je lager in selenium uitkomen dan de Fediaf-richtlijnen als minimum aangeven, en om die reden vind ik het toch een belangrijk onderdeel van het menu. Ik zal nog eens navraag doen bij Carnivoer en dit artikel updaten.

   Ook qua groenten heb ik door mijn berekeningen nu de visie dat ze een belangrijk onderdeel van het menu zijn, met name voor magnesium en antioxidanten.

    1. Voerwijzer Meike

     Ja de hoeveelheid groenten is prima, het hoeft niet heel precies qua hoeveelheid dus het mag best een paar gram meer of minder zijn.

     Je kunt er inderdaad wat water bij doen als je het in de blender maalt. Of een eitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *