Carnivoer

Analyse, ingrediënten en prijzen Carnivoer
Ingrediënten Eiwit Vet As €/kg
Eendmix Eendenspiervlees, eendenkarkas en eendenorganen. 16,5% 7,8% 3,8% €6,38
Rundmix Rundspiervlees, kippenbotten en runderorganen. 16% 14% 1,8% €5,38
Kipmix Kippenvlees, kippenbotten en runderorganen. 15,9% 20,1% 5,3% €5,38
Konijnmix Konijnenspiervlees, konijnkarkas en konijnorganen. 17,3% 8,7% 2,7% €6,38
Gevogeltemix Wilde duif, wilde parelhoen en wilde patrijs 10,6% 12,3% 3,5% €6,38
Lammix Lamspiervlees, kippenbotten en lamsorganen. 15,3% 2,9% 1,4% €6,38
Paardmix Paardenspiervlees, kippenbotten, paardenorganen 16,5% 15,4% 1,4% €7,50
Paard 100% Paardenvlees en paardenorganen % % % €8,44
Vismix Zalmmoten, eendkarkas, eendenorganen 17,6% 19,7% 1% €6,38
Pancreas Runderspiervlees, kippenbotten, runderorganen en runderpancreas (alvleesklier) 16% 14% 1,8% €5,19
Wildmix Ree, hert, fazant, konijn 20,2% 7,9% 1,4% €6,38
Groentemix
(aanvullend)
Andijvie, wortel en appel % % 0,8% €7,38
 • De prijzen zijn gebaseerd op de verpakkingen met 2 rollen van 400 gram
 • De eendmix, de konijnmix en paard 100% zijn te gebruiken als eliminatiedieet
 • Zowel de eendmix als de wildmix is 99% zeker graanvrij, er worden geen maag en geen nekken mee gemalen.
 • Carnivoer gebruikt geen nekken en bevat dus geen schildklierhormonen

Percentages
Alle versies, behalve de eendmix, wildmix en vismix, bevatten kippenbotten als calciumbron. De samenstelling varieert per versie, maar is ongeveer:

70% vleesbotten waarvan botgehalte over het totaal 20-23%
20% orgaan waarvan maximaal 4% lever en de rest hart, long en vuile pens.
10% boekmaag (niet in de eendmix en de vismix)

Is Carnivoer Compleet?

Carnivoer voer je compleet als je afwisselt tussen tenminste

 • Gevogelte
 • Hoefdieren
 • 10 a 15% Vismix

Daarbij raad ik aan om ook groenten toe te voegen. Er zit boekmaag in de mixen, maar ik denk niet dat dit alle vitamines en mineralen bevat die verse groentes bevatten.

Vlees van CarniVoer Wildmix
Carnivoer Wildmix

Kwaliteit spiervlees
CarniVoer heeft in zijn producten rood spiervlees verwerkt van de bewegende delen van het dier. Dit betekend het duurdere spiervlees die gewoon verkocht wordt als stukken rood vlees voor menselijke consumptie. We verwerken dus geen restproducten wat overblijft zoals snijafval. Dit is dus de oorzaak van de hogere kostprijs van CarniVoer maar dus ook een hogere kwaliteit in nutriënten.

Verpakking
Carnivoer is verkrijgbaar in rollen van 2×200 gram en 2×400 gram.

Vandaag besteld, morgen GRATIS bezorgd

Beoordeling:

Ik heb vertrouwen in dit merk omdat het samengesteld is door een dierenarts met veel kennis over gezonde honden- en kattenvoeding. Ze leggen de nadruk op de kwaliteit van de ingrediënten.

Ik vind het wel jammer dat ze de fosfor- en calciumwaardes niet willen vrijgeven.

In het artikel Wat is de beste kvv kun je meer lezen over mijn vertrouwen in dit merk.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond www.carnivoer.nl

33 Comments

 1. Ton

  Carnivoer zou zijn samengesteld door dierenartsen en de site geeft behoorlijk veel info. Dit is uiteraard geen garantie dat het ook een goed product is. Wat vinden jullie van dir product?

  1. admin

   De samenstelling lijkt mij prima. Er zit wel wat meer orgaan in dan ik zelf zou voeren, maar misschien is daar wel een goede reden voor. Opvallend in de analyse is het lage vochtgehalte, dus je zult er denk ik minder van hoeven te voeren.  De site geeft behoorlijk wat informatie inderdaad, wat mij wel zegt dat ze verstand van zaken hebben.

   1. Leonneke

    Net eventjes gekeken. Ze adviseren gemiddeld 20 gram per kg lichaamsgewicht. Dat is 2 % van het lichaamsgewicht. Bij de meeste KVV merken adviseert men 2 – 2,5 % van het lichaamsgewicht.  Zelf gebruik ik die percentage regel bij de verschillende merken. Tammenga is bijvoorbeeld erg ‘ nat’ en daarvan voer ik altijd ruimer, dus 2,5 %. Tot nu toe werkt dat prima. Hond is nu matig actief. Als je ‘ te hoog’ gaat zitten zie je het binnen een paar dagen. Het zijn net mensen wat dat betreft ! Haha. 

  1. Voerwijzer Meike

   De 10% boekmaag is ter vervanging van groente. Eerst zat er 10% groente in voor de vezels en ontstekingsremmende stoffen. Om btw-redenen bevat Carnivoer geen groenten meer, en hebben ze er boekmaag ingedaan. Met inhoud dus. De inhoud bestaat uit voorverteerd plantaardig materiaal.

   1. Rianne

    Wat is boekmaag precies? Ik lees overal dat het een maag van een herkauwer is. Nu is mijn hond erg allergisch voor rund, kan ik dit dan wel geven? Ik wil eigenlijk de wildmix gaan geven naast de eend- en vismix maar zoals ik dit lees zit in de wildmix ook 10% boekmaag? 

    70% vleesbotten waarvan botgehalte over het totaal 20-23%
    20% orgaan waarvan maximaal 4% lever en de rest hart, long en vuile pens.
    10% boekmaag (niet in de eendmix en de vismix)

    Graag uw reactie. 

    Met vriendelijke groet,

    Rianne
     

 2. angela

  ga m proberen wel vind ik het jammer dat er bij een en vis eendkarkas inzit
  want voor een graanallergische hond, is dat een risico
  ze kunnen het ook niet garanderen dat het er niet in zit, dat kreeg ik per email terug :(-
  het klinkt zeker goed, nog beter Caroba (mijn leverancier kvv) neemt deze waars op in het assorti
  het is wel duur, maar als de kwaliteit van het vlees erg goed is, ook fijn.wel onhandige hoeveelheid
  nu Alaska Eend en dit gaat best goed
  groetjes

 3. Anoniem

  Er is ook Carnivoer2Go : houdbaar, er zit dan ook wortel in. Op de site van Carnivoer zie ik geen samenstelling in percentages hiervan (alleen ingrediënten). Heb jij deze 2Go varianten – mogelijk ideaal op vakantie – al geanalyseerd?

 4. Voerwijzer Meike

  Op de site van Carnivoer zie ik staan dat Carnivoer2go dezelfde samenstelling heeft als de rauwe voeding, alleen is de pens eruitgehaald. Er zou dus geen wortel in moeten zitten. Lijkt me een prima voeding! Er zal geen premix inzitten, dus geen complete voeding voor lange periode, maar voor de vakantie of voor naast complete voeding prima!

 5. Bernard

  Hallo, Ik ben met Carnivoer begonnen (vroeger farm food fresh) en heb een vraagje over “compleet voeren met Carnivoer kan met afwisseling.” Hoe moet ik de verschillende mixen over een week verdelen als ik voor de volgende kies: Rundmix, runderpens, kipmix, lammix, eendmix, wildmix en vismix? Er staat niets op hun website ivm verhouding. Bedankt
   

  1. Voerwijzer Meike

   Dat maakt niet uit, behalve de pens en vis. Je kunt de rundmix, kipmix, lammix, eendmix en wildmix voeren wanneer je wilt en zovaak je wilt. Het is fijn als het lukt in ieder geval vier diersoorten te voeren in zes weken. Daarnaast kun je ongeveer 5% a 10% vette vis voeren, zie ook dit artikel: http://www.voerwijzer.com/vette-vis.

   Voor pens geldt ook dat je ongeveer 5% a 10% van het menu aan pens kunt voeren.

 6. Michelle Vanhoucke

  hoi Meike,    Eerst al even zeggen dat deze site super is=D ben heel blij dat ik deze ontdekt heb. Ik heb een 3jarige podengo van bijna 10kg en geef nog niet zo lang kvv. Ze krijgt een 300gram per dag. Ze doet het heel goed hiermee, ook ongemalen stukken zijn geen probleem (vb een kippennek of een visje) ik geef nu enkel carnivoer en wissel af met verschillende smaken. Nu zou ik ook graag bandit en haaksbarf willen geven hierbij, las dat het goed is om niet alleen verschillende diersoorten te geven maar ook merken af te wisselen. Ik heb een voorbeeld menu gemaakt met deze 3 merken en dit zou mij zo’n 53 euro per maand kosten (dus voor 300 gram per dag kvv). Ik ben wat forums af gegaan en zag dat ik veel meer betaal dan de meeste mensen. Zijn carnivoer, haaksbarf en bandit een van de duurdere merken?  nu maakt het mij niet echt uit hoeveel ik betaal, maar vond de verschillen best groot als je ziet wat anderen betalen voor Kvv. Ik dacht steeds dat ik een rekenfout had gemaakt maar heb 3 dubbel gecheckt=D   Groetjes

 7. Voerwijzer Meike

  Hoi Michelle, het klopt dat de drie merken die je noemt dure merken zijn. Gelukkig is dit zo omdat de kwaliteit goed is. Het is aan jou om te bepalen of je minder wilt uitgeven en of je hond met mindere kwaliteit toe kan. De meeste honden kunnen dit, en je zou bijvoorbeeld kunnen afwisselen met een minder duur merk als je minder wilt uitgeven. Je kunt ook wat meer ongemakken producten gaan geven, dan betaal je minder terwijl je niet inlevert op de kwaliteit. Goed bezig hoor!

 8. Michelle

  Hoi Meike,
  Ik ben hier weer met een vraagje. Mijn portugese podengo haar normale gewicht was altijd 9,5 kg. Omdat ze haar brokken niet meer wilde eten en ze bleef afvallen ben ik al een aantal maanden geleden overgestapt op kvv. Maar ze is onlangs op korte tijd nogal verdikt. Nu weegt ze 11 kg, ook weer niet zoveel meer maar je ziet het echt. Haar mooie slanke lijn is weg. Mensen die haar al even niet gezien hebben merken het ook. Van de dierenarts moet ik nu over gaan naar max 200gram vlees per dag. Maar Ziva kijkt me dan zo aan alsof ze nooit eten krijgt=/ ik geef verder niks bij, alleen savonds een stukje droog vlees, iets groter dan een muntstuk van 2€ ofzo. ik dacht mss wat vlees te vervangen door groentjes dan, zodat ze toch het idee heeft dat haar kom gevuld is. Ik weet dat podengo’s van nature een slanke lijn hebben, maar ik heb nu het gevoel dat ik haar ga uithongeren, ik geef nu telkens wat minder in stapjes, toch al een aantal weken en ze blijft even dik=/ Ik lees overal dat honden juist afvallen van kvv, maar vind weinig info terug wanneer honden ervan verdikken.
  Groetjes
   

  1. Gwen

   Sinds mijn hond een hernia heeft beweegt ze minder. Vanaf die tijd heb ik een deel van haar vlees vervangen door gekookte sperziebonen, ze vindt het heerlijk en heeft een lekker gevulde maag zonder aan te komen, blijft mooi op gewicht. Wel kies ik voor diepvries sperziebonen, want bonen in blik bevatten toch wat zout.

 9. Voerwijzer Meike

  Hoi Michelle,

  Het is inderdaad een goed idee om groentes toe te voegen. 200 gram lijkt me een goede hoeveelheid en niet te weinig. Carnivoer bevat ook redelijk wat vet vergeleken met andere merken, waardoor je sneller teveel voert. 

  Welke groenten je kunt voeren en hoe je dat kunt doen, leg ik uit in dit artikel:http://www.voerwijzer.com/groenten. Je kunt ook kant en klare groenten kopen: http://www.voerwijzer.com/groentenmixen-voor-de-hond

  Succes!

 10. Anoniem

  Niet tevreden!!! .. ik gaf nog maar kort CarniVoer kvv tot dat er in de kvv een vrij groot stukje ijzer met erg scherpe punten zat ! gemeld bij CarniVoer ,en rontgenfoto;s laten maken waarop ook ijzer te zien  was in het lichaam van mijn hond .de foto’s zijn vergoed door CarniVoer , verder is er geen waarschuwing naar de klanten en geen terugroepactie gehouden. De rest van het Carnivoer vlees wilde ik niet meer geven ,ik vertrouw het niet meer,dat mocht ik retourneren bij een verkooppunt ..maar ik heb hiervoor niet mijn geld terug gekregen terwijl dat wel toegezegd is schriftelijk ! Als ik er naar vraag krijg ik keer op keer geen antwoord van meneer.Vind dit een rare manier van klantvriendelijkheid en klachten afhandeling .. CarniVoer —-> NOOIT MEER !!!!!!!

 11. Jessie18

  Op zich is het idee goed, helaas weten ze zelf niet eens waar de slachtdieren vandaan komen. Het is zeker geen biologisch vlees of traceerbaar. Heb het ook geprobeerd bij mijn honden. Helaas flink aan de race voor een lange tijd. En er zat een stukje plastic in het vlees.
  Wil graag “gezond “vlees geven en niet afval van afval. Jammer genoeg zijn er nog erg veel die dit in honden en katten voer doen.
  Wetgeving is in nederland waardeloos wat betreft dierenvoeding (ook bij sommige biologische voedingen).

  Erg jammer.

 12. Gwen

  Na jaren Carnibest te hebben gegeven ben ik sinds een paar maanden over op Carnivoer. Het viel mij op dat Carnivoer veel meer lekvocht heeft als Carnibest en dat het gewicht van de rollen bijna altijd minder is dan 400 gram, terwijl dit voer best prijzig is. Hierover heb ik een vraag gesteld bij Carnivoer, maar krijg geen enkele reactie. Jammer

 13. Voerwijzer Meike

  Wat jammer! Ja de prijs is niet de laagste, daarvoor wil je dan wel de hoeveelheid die ze beloven. Meer lekvocht kan als oorzaak hebben dat er geen graan inzit. Dat in Carnibest wel, en dat kan vocht in zich opnemen.
   

   1. Voerwijzer Meike

    Carnibest heeft een paar mixen zonder granen (de diabetes-mixen), maar de standaardmixen bevatten een beetje rijst. Het filter is bedoeld om kvv's te zoeken die mixen zonder graan hebben, daar bedoel ik niet mee dat alle mixen graanvrij zijn. Ik begrijp dat dat wat verwarrend kan zijn, maar ik weet geen duidelijkere manier om dit te doen.

 14. Jurgen de keyser

  Beste, we hebben een pup, rottweiler van 4 maand oud. We geven haar vervoer van carnivoer. Gisteren waren we bij de dierenartse en blijkt dat zij tegenstander is van vers voer. Volgens haar is het met deze voeding heel moeilijk om de juiste hoeveelheid calcium te geven. Teveel of te weinig calcium zou nefast zijn voor de groei bij zo’n groot ras. Vanaf anderhalf jaar zou vers volgens haar wel geen probleem zijn. Hoe ziet U dit? Met vriendelijke groeten, Jurgen

 15. Voerwijzer Meike

  Hallo Jurgen,

  het klopt dat het vooral bij zulke grote rassen belangrijk is om de juiste hoeveelheid calcium te geven. Dit is echter heel goed mogelijk met rauwe vleesvoeding. Sterker nog, er zouden minder botproblemen ontstaan als de pup calcium binnenkrijgt uit rauw bot in plaats van de calciumsupplementen in brokken.

  Carnivoer is lastig te beoordelen op het calciumgehalte, omdat zij het calciumgehalte niet willen vertellen. Wat je kunt doen is Carnivoer zelf een email sturen hierover. De maker is zelf dierenarts en daarbij ook rauw voer specialist en kan goed antwoord geven op je vraag. Bij twijfel kun je in tussentijd een merk kiezen waarbij de hoeveelheid calcium wel bekend is en binnen de marges valt. Bijvoorbeeld Carnibest.

 16. Marieke

  Ik heb als fokker in het verleden regelmatig grote hoeveelheden carnivoer besteld. (Als fokker kreeg ik korting) De kwaliteit vond ik heel goed alleen de levering bar slecht. Waar kan ik dit het beste bestellen heb je een goede tip?

  1. Voerwijzer Meike

   Misschien is er een verkooppunt bij je in de buurt?

   Verkooppunten die ik betrouwbaar vind en die het verkopen zijn onder andere Versvoer, Meat & Bones, Prooidier, Pet Food Express en Via Natura (weet niet of zij bezorgt)

 17. Carmen Derix

  Woont u in de buurt van Den Haag? Dan kun je als fokker bij De Graaf (groothandel) je vlees kopen.
  Je moet alleen je kennelregistratie kunnen aantonen, scheelt toch veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *