Dog Lovers Gold Passion Fish veranderde samenstelling

Datum: 22 augustus, 2017
Laatst bijgewerkt: 22 augustus, 2017

De hondenbrok Dog Lovers Gold Passion Ocean Fish & Sweet potato heeft een nieuwe samenstelling. Het zijn geen grote veranderingen, maar vooral voor honden met voedingsovergevoeligheden lijkt het me goed te weten wat er veranderd is.

 • Ten eerste is het belangrijk te weten dat er nu kippenvet inzit. Hier zou geen allergische reactie op kunnen ontstaan, doordat er geen eiwit in het kippenvet zit en een allergische reactie alleen op eiwit kan ontstaan. Maar bij andersoortige overgevoeligheden, kan er wel een reactie ontstaan op kippenvet.
 • Er zit minder vers toegevoegde vis in. Er zat eerst 25,5% verse zalm en forel in en nu 10% verse zalm. Er zit nu keer gedroogde vis in. De totale hoeveelheid vis lijkt niet veranderd.
 • Er zit minder bataat en meer aardappel in en in totaal 2% meer koolhydraten. Mogelijk zorgt dit voor een iets sterkere suikerspiegelschommeling, maar het zal niet veel uitmaken denk ik.
 • De hoeveelheid calcium is hoger geworden, hierdoor is de brok niet meer geschikt voor pups jonger dan 14 weken volgens de Fediaf richtlijnen. Volgens deze richtlijnen mag er maximaal 4 gram calcium per 1000 kcal inzitten en dat is nu 4,07 gram in deze brok (ervan uitgaande dat de hoeveelheid kcal niet is veranderd). De hoeveelheid calcium in relatie met de hoeveelheid fosfor zit op de grens qua geschikt zijn voor pups. De ratio calcium:fosfor mag maximaal 1,6:1 zijn. Dit lijkt me dus niet optimaal,
  maar zou veilig moeten zijn.
 • Er zit veel minder omega 3 in, doordat er minder visolie in zit en een groot gedeelte kippenvet. Kippenvet bevat juist veel omega 6 vetzuren. De verhouding omega 3/6 is nog steeds goed.
 • Er is nu carnitine toegevoegd, dit helpt bij het opzetten van vet in energie.
 • Er is meer vitamine A en D toegevoegd, en minder vitamine En, ijzer, zink, mangaan, jodium, koper en selenium. De hoeveelheid gecheleerde mineralen ten opzichte van sulfaten is ook minder.

 

Overzicht van de oude en nieuwe versie

Oude samenstelling Nieuwe samenstelling
Zoete aardappelen (26%), Verse Zalm (18%), Zalmmeel (13%), Verse Forel (7.5%), Doperwten (7%), Aardappelen (7%), Zonnebloemolie (4%), Vismeel (4%), Lucerne (3%), Tomaten (3%), Zalmolie (2.5%),
Biergist (2%), Mineralen (1.7%), Vitaminen (0.6%), Prebiotica: Mannanoligosaccharides (0.04%), Fructooligosaccharides (0.04%), Natuurlijk antioxidant (0.04%) (geconserveerd met Rozemarijn and gemengde Tocopherol),Yucca Schidigera  Extract (0.02%), Probiotica (Enterococcus Faecium) (0.02%)
39.4% Vis (20,4% zalmmeel, 10% verse zalm, 4% gedroogde forel, 4% vismeel, 1% zalmolie, 20,1%
zoete aardappel, 18% gedroogde aardappel, 8,4% kippenvet, 7% doperwten, 2% gedroogde tomaat, 2% biergist, mineralen, 1% zonnebloemolie, 0,05% MOS: 0.05%, 0,05%  inuline (FOS), 0,025% Yucca Schidigera Extract, 0,02% probiotica (enterococcus faecium)
Toegevoegd per kg
Vitamine A min. 15.000 IU
Vitamine D3 min. 1.500 IU
Vitamine E min. 300 IUKoperchelaat 50 mg
Kopersulfaat 40 mg
Zinkchelaat 340 mg
Zinksulfaat 285 mg
IJzerchelaat 310 mg
IJzersulfaat 305 mg
Mangaansulfaat 115 mg
Calciumjodaat 1.56 mg
natriumseleniet 0.5 mg.
Toegevoegd per kg
Vitamine A 18.000 IE
Vitamine D3 1.800 IE
Vitamine E 200 IE/kg
Kopersulfaat 10 mg
Koperchelaat 5 mg
Zinksulfaat 115 mg
Zinkchelaat 55 mg
IJzersulfaat 100 mg
IJzerchelaat 3.5 mg
Mangaansulfaat 40 mg
Calciumjodaat 1 mg
Natriumseleniet 0.2 mg
L-carnitine: 100 mg
25% eiwit
15% vet
3,5% vezel
1,3% calcium
1% fosfor
2,1% Omega 3
3,4% Omega 6
25% eiwit
15% vet
2,5% vezel
1,6% calcium
1% fosfor
0,6% Omega 3
2,5% Omega 6

21 Comments

 1. Miranda

  Na veel verschillende dingen te hebben geprobeerd.
  Zowel diverse brokken ook in hoger segment en vers vlees geprobeerd.
  Waren wij uit eindelijk bij DLG uit gekomen
  Ivm allergieen en dit voer was voor ons een uitkomst geen jeuk vol in de vacht en glimmen..
  Wij voeren onze grote honden al lange tijd met veel tevredenheid Doglovers gold.
  Nu regelmatig om de beurt diarree??
  Beide heel erg jeuk.
  Ga nu met spoed op zoek naar een andere brok.
  Had liever gehad dat de samenstelling hetzelfde was gebleven en de brokken (een stuk)duurder gemaakt.

 2. Jos

  Wat een enorme tegenvaller dit zeg. We vonden het juist zo’n goede brok. Wij gaan op zoek naar wat anders. Hoe kan je nou een brok voor gevoelige honden zonder aankondiging van samenstelling doen veranderen?

  Dit wordt weer een hele speurtocht… Iemand tips?

  1. Voerwijzer Meike

   Ja vervelend, hopelijk levert het minder problemen op dan de verandering in Dog Lovers Gold Original, maar aangezien dit een brok is voor honden met voedselovergevoeligheden, is het niet handig inderdaad.

   Acana heeft ook goede visbrokken die niet duur zijn, dat lijkt me de beste keuze.

 3. Danielle

  Ik ben er vandaag ook achter gekomen door goed advies te hebben gekregen in een gespecialiseerde winkel dat er nu kippenvet in de brok zit. We hebben ons meisje op deze brok vanwege kippenallergie, niet handig dus. We snapten er niks van want sinds kort had ze weer jeuk en gekke bultjes, we snapten er niks van, nu dus wel.
  Niet slim op een brok met vis om dit ineens toe te voegen.
  Voor zowel m’n reu en teef heb ik vandaag gelijk andere brokken gekocht.

   1. Danielle

    Ik ben over gegaan op Celtic Connection. Iets waar zeker weten geen kip in zit bij de verschillende varianten die ze aanbieden. Wel een stuk duurder maar alles beter dan die uitslag op haar huid. De bulten zijn na 2 weken op deze broek met 80% verminderd en ze eet weer met ziel en zaligheid. Ik geef nu de duck & goose variant, misschien had ik nog over op de vis variant. Onze oudere hond heb ik sinds 2 weken ook van DLG af en zijn ontlasting is zienderogen verbeterd.

  1. Wendy Vorstenbosch

   Waarom hebben jullie dit veranderd dit gaat ten koste van de goede kwaliteit van de brok????
   Ik heb deze altijd gevoerd totdat de honden ineens enorm jeuk begonnen te krijgen en blijkt dat jullie ook aan deze brok dingen veranderd hebben(eerst had ik dlg premium deze was al veranderd waardoor ik ben overgestapt na de fresh en nu is deze ook veranderd!! WAAROM .??
   Nu moet ik dus over na een ander merk brok want onze heeft enorme allergie van kip en gevogelte producenten.

 4. Rina Oudenaarde

  Wat jammer dat in de vernieuwde brokken kippenvet zit. Onze hond heeft een kip/rund allergie, dus deze brokken kunnen we niet meer geven. Waarom kippenvet in brokken als zoveel honden niet tegen kip kunnen? Op zoek naar een nieuwe brok, wat dankzij deze site gelukkig niet moeilijk is.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja jammer he, dit is lastig als je hond niet tegen kip kan. Bij een echte allergie, reageert het immuunsysteem tegen een bepaald eiwit. In zuiver kippenvet zou geen eiwit mogen zitten, en zou geen allergische reactie moeten komen. Maar vaak gaat het niet om een echte allergie, maar een ander soort overgevoeligheid voor bijvoorbeeld kip, en dan kan kippenvet wel problemen geven.

 5. Tom Stentler

  als dog lovers gold fish niet bevalt ga dan over op prins geperste brokken 100%naturel geen granen of aardappel en geen krokante brok maar geperst gaan de goeie indigienten er niet geef me jack russel geperste brok van prins procare actief perfect nooit geen last gehad gr jack russel binkie nu 1 jaar

 6. Tom Stentler

  lieve mensen gold lovers was een goede brok masr nu hebben ze de indigienten verandert ik gaf me jack russel dok lovers fish en had gelijk de schijterij gelukkig maar 1 kilo gekocht gaat gelijk de vullisbak in ik blijf bij prins super actief echt perfect geperste brok beter voor ze maag echt super inlichtingen prins care team die kan je bellen informeren je op een proffsionele manier kan alles vragen over prins geperste brokken 100% natuurlijk geen troep ik geef me jack russel prins voeding geperste brok is niet verhit dus gaat niks verloren echt super goed bel prins care team echt doen ik ben super tevreden dud bellen nasr prins care team succes llemaal gr tom

 7. Tom Stentler

  niettevreden over de brok van gold fhis ga over op prins geperste brok super actief super goed nooit geen diree gehad met hond 100%naturlijk echt ik geef t al sindts hij pup was nu is hij 1jaar en kern gzond meer informatie bel prins care team super goed tel 031.8524245 echt een aanrader die veranderen niet zo maar echt perfect top ik geef ze een cijfer 10 uitmuntend goed prins care team 0318.524245👌👍💥🐾😚🤗

 8. Tom Stentler

  geachte gold lovers ben naar buurman gegaan die man heeft een amerikaanse stefford ik vroeg heb jou hond de schijterij ja ik ben er mee naar de dierenarts geweest t was cronise ik zei nee ze hebben bij gold lovers de indigienten verandert minder zalm meer aardppel o daarom is hij aan de schijterij dus bedankt gold lovers rekening van dierenarts is voor jully slechte zaak voeding veranderen maar niemand in lichten bel ook jumper hier over wat jully doen kan niet niet echt klantvriendelijk wie dit leest en op zoek is naar andere voeding prins pro actief geperste brok beter voor spijsvertering 100% natural omega 3 zalm en nog wat DIE VERANDEREN NIET ZOMAAR ZONDER DE KLANTEN EERST TE INFORMEREN!!!!!💥💥💥💣💥💥💥💥💥🐾🐾👎👎👎👎👊😤

 9. Tom Stentler

  ik gaf een handtje gold lovers fhis nou hij had gelijk de schijterij had 2 kilo gehaald weet je waar het nu is in de PRULLENBAK vuile tering zooi nee hij krijgt t voor geen meter meer prins pro.actief daar blijf ik bij echt een aanrader ls je hond je vriend is je hond je gabbertje je kind geef dan niet meer gold lovers fihs maar prins geperste brokken pro actief num 1 op de ranglijst gold lovers fhis een cijfer 4 prins cijfer 10 die zijn stread eerlijk over hun voeding bel prins care team als je vanje hond houd💓💓gold lovers👎👎👹troepshitzooi wil je een hond met schijterij neem gold lovers fhiss🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔😭😭😭😭

Geef een antwoord