Dog Lovers Gold Passion – Ocean Fish & Sweet Potato

Ingredienten

39.4% Vis (20,4% zalmmeel, 10% verse zalm, 4% gedroogde forel, 4% vismeel, 1% zalmolie, 20,1%, zoete aardappel, 18% gedroogde aardappel, 8,4% kippenvet, 7% doperwten, 2% gedroogde tomaat, 2% biergist, mineralen, 1% zonnebloemolie, 0,05% MOS: 0.05%, 0,05%  inuline (FOS), 0,025% Yucca Schidigera Extract, 0,02% probiotica (enterococcus faecium)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
25% 15% 39.5% 8% 2.5% 10% 1.6% 1% 3930 0.6% 2.4% 25%

Beoordeling:

Dog Lovers Gold Ocean Fish & Sweet potato is een graanvrije hondenbrok met vis als enige eiwitbron en zoete aardappel en gewone aardappel als koolhydraat bronnen.

Er zit wel biergist en kippenvet in, waar sommige honden ook overgevoelig op kunnen reageren. Bataat zorgt volgens meerdere bronnen voor minder schommeling van de suikerspiegel dan gewone aardappel. Doordat bataat amper eiwit bevat, zit er in deze brok bijna geen plantaardige eiwitten en is bijna alle eiwit van vis. Lees ook het artikel Zijn visbrokken gezond?

Pro’s

 • genoeg kwalitatief eiwit, uit vis
 • het bevat voor een gedeelte gecheleerde mineralen
 • het bevat prebiotica en probiotica voor een goede darmflora
 • genoeg omega 3

Con’s

 • het bevat zonnebloemolie, wat makkelijk oxideert (geoxideerde vetten zijn ongezond)

Verkoop informatie:

Dog Lovers Gold Passion Ocean Fish & Sweet potato is verkrijgbaar in zakken van
5 kg voor €29,95 (€5,99/kg)
13 kg voor €56,95 (€4,38/kg)

Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd
Bij The Petfood Express

Dog Lovers Gold hondenbrokken bestellen bij The Pet Food Express

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
bataat vis wild (vis) probiotica, prebiotica, l-carnitine, visolie, vers vlees, chelaten gist, plantaardige olie, natriumseleniet, visolie www.dogloversgold.eu

58 Comments

 1. eufie24

  Onze Saar van 19 weken oud (kruising Labradoodle/Boomer) heeft toen ze net bij ons kwam (met 9 weken) last gehad van giardia en darmprobleempjes. Na medicijnen gehad te hebben voorzichtig begonnen met vlees op rol en op advies van de dierenarts op hypoallergene brokken gezet Groeit niet veel. Doordat ze weer aan de diarree raakte heb ik Dogslovergold ocian fish gaan proberen. Soms vraag ik me radeloos af of ik de juiste beslissing maak. Ze is goed te pas, ziet er niet ziek uit, speelt en allert. Kan wel suggesties gebruiken

  1. Voerwijzer Meike

   Als je hondje gezond is op dit voer, en goede ontlasting heeft, zou ik me geen zorgen maken. Als de ontlasting niet goed is, zou ik beginnen met gekookt voer of natvoer. Wel belangrijk dat het compleet is, en gebalanceerd voor pups. Wanneer de darmen hersteld zijn, kun je opnieuw gaan kijken of er ander voer is dat goed gaat, als je dat wil om bijvoorbeeld financiële of praktische redenen. Gekookt voer kun je krijgen van de merken Dogchef en Pure Instinct. Als je dat gaat voeren, kun je ook om advies voor darmondersteunende supplementen vragen, mocht dat nodig zijn. Beide merken hebben goede kennis in huis, en hypoallergene voeding.

 2. connypuck

  Beste Meike,
  Ik zoek voor onze (medium) Labradoodle pup van 14 weken een andere brok omdat ze wat jeuk heeft, wat haaruitval en een beetje vreemde vacht nog. Ze krijgt nu Brit Care Lamb&Rice. Ik wil overstappen naar een brok met het liefst 1 dierlijke eiwitbron. Ik denk nu aan de DLG Passion. Is dit geschikt voor pups? Is het calcium niveau niet te laag?
  Dank alvast. Groetjes Conny

 3. Maike

  Hallo meike,

  Naar welke voorkeur zou hou brok gaan. Acana red of dogloversgold fish. Wij hebben twee Engelse stafford bijna 3 en bijna 11 jaar. Die niet goed op kip reageren. Ik twijfel dus deze twee brokken. Ik hoor graag van je. Mvgr maike

 4. Natascha

  Wat een super handige site is dit maar ik ben er nog niet uit. Hij is bijna 1 jr en wil van de RC van fokker af.
  Dacht aan deze DLG maar lees nu ervaringen van koper en verkleuring dat lijkt me niks met een gele labrador die erg licht van kleur is. Kan hij hier echt van verkleuren?

 5. Danielle

  Helaas heb ik een dame met hoogstwaarschijnlijk een kip allergie ze zat als pup van nek tot staart onder de bulten en eenmaal op volledige visbrok over zijn de bulten en jeuk weg. Vorige periode had ik ook ineens in de zak verschillende brokken zitten, ik heb toen netjes een andere zak toegezonden gekregen maat hierdoor is mijn vertrouwen wel gezonken. Ze heeft recent ook meer jeuk en eet met tegenzin.
  Nu weer op zoek naar een brok zonder kip en bijproducten van kip, hopelijk vind ik de juiste want het is niet fijn om steeds je hond zoveel jeuk te zien hebben.

  1. Jos

   Zelfde verschijnsel hier met onze boxer. Hij begon z’n pootjes kapot te bijten sinds de samenstelling veranderd is.

   We zijn nu over op Acana Regionals Pacifica https://acana.com/our-foods/regionals/pacifica/ sinds iets meer dan een dag. Ik had nooit gedacht dat dit kon, maar hij heeft al 24u niet meer aan z’n pootjes gebeten!

   Je ruikt ook aan de brokken een echte vislucht, dat wat de laatste tijd ontbrak bij DLG.

   Tip; eko4petz.nl was het goedkoopste met de brokken, levering was keurig.

 6. Pixie

  Ik heb ook regelmatig een roder brokje of maiskorrel gespot tussen de brokken. In de eerste zak die we er van hadden niet, toen reageerde m’n hond er ook beter op, of zo leek het in ieder geval. Ben ook wel afgeknapt op het merk, dus maar op zoek naar iets nieuws!

 7. Margreet

  Sinds een paar maanden overgestapt op dit voer. Eerst een kleine zak geprobeerd wat prima beviel. Bij de eerste grote zak vond ik tot mijn grote verbazing een paar brokjes uit een andere lijn die er dus niet in thuis hoorde en ik bleek helaas geen uitzondering te zijn want ik kwam dit zelfde verhaal elders ook al tegen. Inmiddels ben ik aan de tweede zak bezig en hier vond ik mais tussen de brokken, wat er ook niet in hoort te zitten. Aangezien ik een allergische hond heb en dit voer nu net wordt aangeprezen voor allergische honden vind ik dit best een kwalijke zaak. Want als er al brokjes uit een andere lijn inzitten en nu weer mais, wat zit er dan nog meer in wat er niet in hoort?

  1. Voerwijzer Meike

   Voor een visbrok vind ik het een prima brok. Ik vind het jammer dat er vrij veel zonnebloemolie inzit, dat oxideert zo snel wat niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Maar de meeste visbrokken bevatten (de onstabiele) plantaardige Omega 6-vetzuren ter compensatie van de hogere hoeveelheid Omega 3-vetzuren uit vis.

   Het is volgens de richtlijnen geschikt voor pups, maar het lijkt me optimaler om iets meer eiwit te voeren. Ter afwisseling wel prima.

 8. Ingrid Maria

  Beste Meike,

  Dank je wel voor deze geweldige site, ik heb hier de laatste maanden veel opzocht. Mijn jonge bouvier had namelijk al toen we haar bij de fokker ophaalde dunne ontlasting. Ze kreeg daar Royal Canin en dat beviel me niet. Op advies van de de dierenarts toen overgetap op Eukanuba, dat was geen enkele verbetering. Toen door het lezen van jouw site gekozen voor Acana met kip. Helaas bleek ze toen, naast toch nog regelmatig zachte ontlasting, ook jeuk te krijgen. Ondertussen had ze al een giardia infectie achter de rug. Tobben dus. Vanwege het omzeilen van de kip ben ik toen overgestapt op Farmfood met schaap. Helaas ook daar hield ze jeuk bij en toch nog soms te zachte ontlasing, gewoon net niet stevig genoeg naar mijn zin en ze had daar ook heel erg veel ontlasting van. Omdat ze met Royal Canin geen jeuk had dacht ik dat het goed zou zijn daarop terug te gaan. Nee dus, binnen een paar dagen weer diaree. Ik baalde zo erg! Toen jouw site weer goed onderzocht en besloten voor deze variant van Dog Lovers Gold te kiezen als een soort eliminatie dieet. Want ik was er al achter dat er dus geen kip in moest zitten en volgens mij kan ze dus ook niet tegen de mais uit de RC. Omdat ze al aan de diaree was ben ik eigenlijk in een dag heel snel over gestapt. En wat schetst mijn verbazing.. gelijk ze had mooie stevige ontlasting!!
  Daar ben ik blij mee, de jeuk is nog niet helemaal weg dus ik houd nog een slag om de arm maar hier ben ik al heel blij mee. Ik laat over een paar weken weer wat van me horen om door te geven hoe het dan gaat.

  Met vriendelijke groeten,
  Ingrid Maria

  1. Voerwijzer Meike

   Oh wat heerlijk, eindelijk een brok die tenminste verbetering geeft! Het kan ook zijn dat de jeuk niet door voeding komt, maar door een omgevingsallergie. Let je ook op de tussendoortjes? Daar kan soms ook de boosdoener zitten. Dus bijvoorbeeld alleen vis of stukjes bataat als tussendoortje.

   1. Ingrid Maria

    Hoi Meike,

    Ja ik was heel blij, helaas vanmiddag ineens weer dunne ontlasting met wat slijm.. even afwachten dus weer. En als tussendoortje krijgt ze alleen de voerbrokjes van DLG, beetje saai misschien maar ze vindt ze lekker dus geen probleem denk ik zo. En die jeuk ja ze heeft ook een rode huid tussen haar voetzooltjes en dat jeukt ook. Wellicht is dat inderdaad een allergie die wordt veroorzaakt door iets anders. Om te voorkomen dat ze helemaal los gaat op haar pootjes doe ik haar ruime katoenen sokken om die ik vastzet met een klittebandje. Dat werkt voor haar en de voetjes kunnen toch goed drogen omdat de sokken heel los zitten. Maar dit is op de lange termijn natuurlijk geen oplossing, ze moet gewoon van die jeuk afkomen. Als het niet verbeterd ga ik weer terug naar de dierenarts voor bloedonderzoek.
    We zijn er dus nog niet maar ik laat het weten als het beter gaat hoor.
    Met vriendelijke groeten,

    Ingrid Maria

  2. Voerwijzer Meike

   Ik hoor het graag Ingrid Maria. Als het niet goed gaat kun je een heel nieuw diersoort kiezen, zoals kameel/struisvogel (Wolfsblut Gold Fields). En ik zou ook werken aan de weerstand met probiotica en eventueel visolie. Heb je rauwe vleesvoeding ook geprobeerd of overwogen?

   Ik duim voor jullie!

 9. rex

  Hoi Meike,

  Kan een hond allergisch reageren op biergist?
  Rex heeft weer erge jeuk,en in Dog Lovers Gold vis zit biergist net zoals in Renske,maar bij Acana lam/appel
  had hij ook jeuk. Bij Wolfsblut Wild Pacific was de jeuk weg,maar door het hoge calcium ben ik toen overgestapt naar Acana lam/appel.Zou hij ook kunnen reageren op van die droge runder kauwstaafjes? Voor de rest krijgt hij niks anders meer. Ik stap dan toch weer over over op Wolfsblut.
  Wat vindt je van hondendiner voor de andere honden,1x per dag brokjes en 1x per dag diner?

  Bedankt,
  Sonja

 10. Mark39

  Hoi Meike,

  Ook ik wil je hartelijk danken voor deze geweldige website. Heel fijn om zo meer te weten over de verschillende soorten hondenvoer.

  Ik vroeg me af wat er bedoeld wordt met “vrij uitloop” (herkomst vlees) bij Dog Lovers Gold Passion – Ocean Fish & Sweet Potato?
  Betekendt dit dat er kweek zalm gebruikt wordt? En zo ja is dan “Wolfsblut – Alaska Salmon” niet een betere keuze ivm met de nadelige gevolgen van gekweekte zalm?

  Alvast dank,

   

 11. PetraOdin

  Bij deze wil ik graag mijn, tot nu toe korte, ervaring met de ocean fish delen. 

  Sinds nog geen week heb ik mijn hond hierop staan en merk nu al vooruitgang. Hij haart minder uit en oogt rustiger in rust en actiever tijdens wandelingen. 

  Hiervoor 1 grote zak op de original, daarmee merkte ik al dat hij minder jeuk had, maar ik was nog niet echt tevreden. Nog steeds rode pootjes en veel uitharen.
  Weer daarvoor een jaar of wat op de geperste brok van DLG, wat achteraf niet geschikt voor mij hond is geweest.

  Door schade en schande wordt men wijs? Ik denk nu dat ik gevonden heb waar mijn hond allergisch voor is.
  De granen wist ik al, vooral tarwe is waar hij sterk op reageerd.
  Nu heb ik de kip eruit gehaald door op een ocean fish over te gaan en dat lijkt me de andere boosdoener.

  Hopelijk blijft hij het hier goed op doen en worden zijn pootjes beter en de vacht nog mooier en gaat hij zich nog beter voelen. Ik laat na enige tijd wel horen hoe het er dan voorstaat.

  1. PetraOdin

   Hierbij even een update.

   nu ruim twee en een half maand verder merk ik de volgende: hij verhaart minder, hij krijgt een dikkere vacht, terwijl zijn huid dunner wordt en minder stug. Op zijn buikje zit ook weer haar en is niet rood meer en hij krapt zo goed als niet meer. Zijn tussentenen zijn verbeterd, maar nog wel wat rood. Waarschijnlijk heeft hij ook een andere allergie die het voer niet kan oplossen. Ook merk ik dat hij het goed opneemt omdat er geen onverteerd voer meer in de ontlasting zit.

   Vandaag weer een nieuwe grote zak binnen gekregen en wil hem hier de komende tijd op houden. Het enige nadeel ten opzichte van de gewone uitvoering van dit merk is dat ik er minder lang mee doe (omdat er o.a. twee kilo minder in zit) en aangezien de prijs hoger ligt, betaal je meer. Op dit moment betaal ik per dag omgerekend 0.72 cent ipv de 0.57 cent die bij het advies staat. Wel moet ik zeggen dat ik nog zoekende ben betreft de hoeveelheid voeren. Hij was vrij mager en merk dat hij nu zwaarder wordt. Dus hij kan nu wel wat minder per dag krijgen.

   Kortom, ik ben nog steeds blij met dit voer.

   Groet,

   Petra
    

   1. Voerwijzer Meike

    Wat fijn zeg, en ik denk dat het de extra centen wel waard is he? Ik heb nog even gekeken maar ik weet ook geen goedkopere goede vis-brok. Maar je kunt zo te lezen iets minder gaan voeren, dat scheelt ook al. Bedankt voor de update 🙂

 12. Voerwijzer Meike

  Helaas hoor ik deze klacht vaker, en ook de fabrikant is al benaderd hierover door DLG-voerders. De fabrikant liet weten dat er alleen aan de grootte en niets aan de samenstelling is veranderd. Toch wel opvallend dat er zoveel honden toch slechter reageren….

 13. Marian

  Sinds de brokken groter zijn geworden eten mijn honden deze brokken niet meer graag op. Een hond laat het zelfs staan. Weet iemand of de samenstelling ook is veranderd van deze brok? Het ruikt ook niet meer naar vis zoals vroeger. Ter vergelijking: we hebben pas nog een oude zak voer bij een dierenwinkel gehaald, een zak met de kleine brokjes. Deze werd weer met plezier door beide honden opgegeten. 

  1. Voerwijzer Meike

   Tomaat is niet ongezond of schadelijk. Net als sommige mensen, kunnen ook sommige honden niet goed tegen tomaat of vruchten van de nachtschade-familie in het algemeen. De meeste honden hebben er geen problemen mee, en is het net als voor ons gezond.

    1. Gerda Hoogland

     ik gebruik nu zo’n twee jaar de passion van dlg en sindsdien heeft mijn hond geen last meer van haar zooltjes, die beet ze voordien nogal eens kapot en de haartjes tussen de voetzooltjes zijn gewoon wit, voorheen waren ze bruin van kleur. Ze word in december negen.
     Ook tussendoor nog de original geprobeerd, maar dat ging niet goed.
     De brokken zijn nu wel groter en dat vind ik persoonlijk jammer.
     Hartelijke groet, Gerda

 14. Linda

  Even een tip voor de mensen die een hond hebben met gevoelige darmen. Deze DLG fish variant werkt bij mijn Dobermann altijd goed. Hij is erg gevoelig en ik heb verschillende goede merken geprobeerd, maar de ontlasting is dan vaak slap. Maar met deze brokken gaat het echt altijd goed!

 15. Anoniem

  Wat misschien handig is voor sommige mensen om te weten is dat deze brokken best klein zijn. Mijn hond eet al jaren de normale DLG, waar hij het overigens super op doet, maar daar moest hij in het begin best aan wennen omdat de normale DLG brokken al vrij klein zijn. Deze zijn echter nog kleiner wat voor grote honden niet altijd even handig is. Ze vallen verder overigens prima in de smaak, ik meng ze vaak tussen de normale brokken door.

  1. Voerwijzer Meike

   Ah dat is inderdaad goede info. Ook omdat het hierdoor goed geschikt is als beloning tijdens het trainen. Voor mij geldt daarbij: hoe kleiner hoe beter.

   “Vergeet” je hond te kauwen als hij alleen deze brokjes in de bak krijgt?

    1. Thineke Dieterman

     Even terugkomend op het kopergehalte: een Border Collie teef van ons, nu 20 mnd., krijgt DLG, maar recent zag ik wat rode vacht door komen. Op haar schouderbladen, wanneer de zon erop schijnt, lijkt het wel koper. Ik baal hier best van, want ze doet het hier verder prima op. En sinds dat ik gelezen heb dat er zo’n hoog kopergehalte in zit…. waarom doen ze dat eigenlijk? Iemand een idee, Meike? 😉
      

     1. Voerwijzer Meike

      50 mg/kg Koperchelaat van aminozuurhydraat en 40 mg/kg Kopersulfaat
      van pentahydraat lijkt veel, maar ik vermoed dat dat maar ongeveer 15 mg koper is uiteindelijk. De toegevoegde koper is geen pure koper, het is maar een klein deel ervan.

     2. Thineke Dieterman

      Zo’n soort antwoord kreeg ik ook van Doglovers Gold zelf. Ik ga onze ‘rooie’ even een tijdje op iets anders zetten en even aanzien wat dat met haar vacht doet. Dan waarschijnlijk daarna weer terug, want ze doet het er verder zo goed op. Of is er misschien iets tegen roodverkleuring? 😉

 16. Roel

  Ik geef onze hond al een tijd lang DLG original en daar eigenlijk verder nooit iets bij, dus ik gebruik het als complete maaltijd 2x per dag.
  Nu wil ik de fish & sweet variant gebruiken.
  Omdat er alleen maar vis als vleesgehalte inzit kan ik dit als complete voer gebruiken of moet ik ook afwisselen met andere (vers) voeding?

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt het als compleet voer gebruiken, maar afwisseling is sowieso goed. Je kunt afwisselen met een andere variant van DLG, maar afwisselen met vers is natuurlijk nog gezonder. Houd er rekening mee dat dat de eerste paar keer wel tot dunne ontlasting kan leiden, doordat het verteringsstelsel er even aan moet wennen.

 17. Nonnetje

  Beste Meike,

  Als eerste een compliment voor je website, echt heel fijn om alles bij elkaar te hebben staan en overal beoordelingen van te kunnen lezen. Ik heb een vraag over het koper gehalte in de voedingen. Wij hebben een witte herder en dus is het voor ons een belangrijk puntje om te kijken naar de ingrediënten in de voedingen die verkleuring van de vacht kunnen veroorzaken. Helaas is er geen enkel graanvrije goede brok waar er geen risico is dat er vachtverkleuring kan ontstaan. Ik denk dat het op dit moment het belangrijkste is om te kijken naar het kopergehalte, de caroteen (de ingredienten waar dit inzit zoals; wortel, zeesla pompoen etc) en de bietenpulp. Nou loop ik af en toe vast bij het kopergehalte in bepaalde voedingen. Ik heb gevonden dat deze niet hoger kan zijn dan 8-10 mg/kg, helaas bijna niet te vinden in de top van de best beoordeelde voedingen. Nou was ik aan het kijken naar de Dog lovers passion maar hier wordt weer aangegeven dat er kopersulfaat 40 mg/kg en koperchelaat 50 mg/kg inzit. Hoe kan ik dit vergelijken met de 8-10 mg/kg koper? De waardes van de kopersulfaat en koperchelaat lijken mij dan weer extreem hoog als dit gelijk aan elkaar staat. Kun je mij hierbij helpen?

  Met vriendelijke groet,

  Manon

  1. Voerwijzer Meike

   Hallo Manon. Ik heb me nog niet zo verdiept in de verkleuring van witte vacht en koper. Ik heb inderdaad vernomen dat koper verkleuringen bij geheel witte honden geeft, net zoals caroteen, maar dat de kleurstof in biet geen invloed heeft op de vachtkleur. In bietenpulp zit daarnaast nog eens minimaal ‘kleurstof’, dus ik denk dat je je hier geen zorgen over hoeft te maken. Of heb je andere ervaring hiermee?

   Wat ik heb geleerd over de vorm van koper is dat koperchelaat beter wordt opgenomen dan kopersulfaat, dus een logisch gevolg zou kunnen zijn dat dezelfde hoeveelheid kopersulfaat minder verkleuring geeft. Maar deze brok bevat beide, en de hoeveelheden zijn inderdaad erg hoog. Ik heb even gekeken naar wat andere brokken van goede kwaliteit en daar kom ik gelukkig lagere hoeveelheden tegen:

   Orijen Whole Prey Adult 13 mg/kg
   Wolfsblut Wild Pacific 10 mg/kg
   Applaws 14 mg/kg

    

 18. Diana V

  Ten eerst; wat een superfijne vergelijkingssite! Ben heel wat wijzer geworden!
  Ik twijfel nu nog tussen Dog lovers gold passion & Wolfsblut Pacific.
  Na wat onderzoek lijken ze in ieder geval beide geschikt voor jonge honden volgens de fabrikant en omdat hier geen graan, weinig calcium, groot aandeel vlees en dierlijke eiwitten in zitten. Ook het eiwitgehalte en koolhydraten zijn naar mijn idee schappelijk. Daarnaast vond ik de prijs nog om te doen.
  Kan iemand misschien hier nog wat advies over geven?

  Het betreft een golden retriever van 6 maanden. Op dit moment krijgt ze geen graan vrije brok.
  Ze heeft nu te vaak ontlasting (4-5x) per dag wat vaak ook heel dun is en ze laat haar eten met regelmaat staan. Verder lijkt ze prima gezond.

Geef een antwoord