Barfmenu Babypack

Datum: 3 februari, 2022
Laatst bijgewerkt: 7 april, 2023

Barfmenu Babypack

Barfmenu babypack is rauwvoer (kvv) van het merk Barfmenu, speciaal ontwikkeld voor pups en kittens. De samenstelling ziet er qua ingrediënten goed uit, alleen is de hoeveelheid calcium hoger dan ik ideaal vind. (Lees hier meer over in de beoordeling onderaan de pagina) 

Analyse, ingrediënten en prijzen Barfmenu Babypack
  Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
BarfMENU babypack Kippenvlees, kippenbotten, kippenorganen (15% kippenhart, 3% kippenlever), geitenmelk, 1% zalmolie, vitaminen en mineralen 14% 13% 0,71% 0,4% €7

Toegevoegd per kg: 3000 IE vitamine A, 700 IE vitamine D, 100 IE vitamine E, 1 mg vitamine K, 30 mg vitamine C, B-vitamines, 8 mg ijzer, 20 mg zink, 5 mg mangaan, 3 mg koper, 0.7 mg jodium, 0.1 mg selenium, 500 mg taurine, aminozuren

Is Barfmenu Babypack compleet?
Ja, aan deze voeding zijn vitamines, mineralen en aminozuren toegevoegd, waardoor het compleet is voor honden en katten van alle leeftijden. 

Waarom zit er geitenmelk in en is dat gezond?
Barfmenu geeft aan geitenmelk te gebruiken in de Babypack, voor gezonde darmen. Rauwe geitenmelk bevat inderdaad probiotica en prebiotica, wat over het algemeen een positief effect heeft op de darmen. Barfmenu liet weten dat het inderdaad om rauwe geitenmelk gaat. Een zorg voor honden en nog sterker voor katten is de lactose (melksuiker) in melk. Kittens en pups kunnen als ze jong zijn melksuiker wel goed verteren, in de melk die ze bij hun moeder drinken zit namelijk ook melksuiker. Naarmate ze ouder worden verliezen katten en veel honden dit enzym en kunnen ze  dus de lactose niet meer verteren. Onverteerde melksuiker geeft darmklachten. In geitenmelk zit minder lactose dan in koeienmelk en als het onverhit is zit er ook een enzym in om de melksuiker te verteren (lactase). Ik denk dat de rauwe geitenmelk een prima aanvulling is voor pups en kittens. Je kunt in het (Engelstalige) artikel van Dogs Naturally Magazine meer lezen over melk voor honden.

Verpakking en verkrijgbaarheid
Barfmenu is verpakt in rollen van 500 gram en is verkrijgbaar per 10 rollen

Milieubewust thuisbezorgd door The Pet Food Express. Bezorgregio: Zuid-Holland, Utrecht
en West-Gelderland.

 

Andere Barfmenu voedingen 
Barfmenu heeft ook de volgende lijnen:

Beoordeling:

De samenstelling ziet er prima uit. Het enige twijfeling is de hoeveelheid calcium en fosfor.  Er zit voor pups en kittens veel calcium in, in relatie tot de hoeveelheid fosfor. Ik durf daarom dit voer niet aan te raden als hoofdvoeding.

Als we naar de Fediaf-richtlijnen kijken, zit er meer calcium in dan geschikt is voor kittens en jonge pups. In theorie vergroot dit het risico op een fosfortekort. Ik denk dat het werkelijke risico klein is in het geval van rauwvoer. De Fediaf-richtlijnen zijn vooral opgesteld voor brokken en blikvoer, en daar zit vaak een calciumsupplement in. De opname daarvan is anders dan calcium uit rauw bot. Het is dus lastig om in te schatten wat de gevolgen zijn van het overschrijden van de richtlijnen als het om rauwvoer gaat.

Voor pups van grote rassen vergroot een hoog calciumgehalte en een onbalans tussen calcium en fosfor het risico op groeipijn. Uit ervaring weten we dat dit risico ook op rauwvoer reëel is.

De richtlijnen (Fediaf) zijn:
– maximaal 1.6x zoveel calcium als fosfor voor pups tot een leeftijd van 6 maanden (voor kleine rassen tot 14 weken)
– maximaal 1.5x zoveel calcium als fosfor voor kittens
– maximaal 4 gram calcium per 1000 kcal voor pups tot een leeftijd van 14 weken

In Barfmenu Pabypack zit
– 1.78x zoveel calcium als fosfor
– 4.03 gram calcium per 1000 kcal

Barfmenu geeft aan dat ze extra calcium in hun producten hebben, om er zeker van te zijn dat pups genoeg calcium opnemen. Het calcium uit bot is volgens Barfmenu namelijk slechter opneembaar dan calcium uit bot. Ik kan hier geen bevestiging van vinden in literatuur. Barfmenu geeft ook aan dat er weinig onderzoek naar gedaan is, en ze kiezen dan voor de zekerheid voor extra calcium.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot hond, kat, fret barfmenu.nl

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een antwoord