Farmfood Fresh Compleet

Farmfood Fresh is de kvv (rauwe vleesvoeding) van het merk Farmfood. Hieronder zie je de samenstelling van Farmfood Fresh Compleet. Daarnaast zijn er ook enkelvoudige voedingen, die alleen tijdelijk of ter afwisseling van complete voedingen te gebruiken zijn,

Analyse, ingrediënten en prijzen FarmFood Fresh
Ingrediënten Eiwit Vet Koolh. Calcium Fosfor €/kg
Pens en Hart Compleet Runderpens, runderhart, rundvlees, runderlever, schapenvet, oliën (koudgeperste zonnebloemolie & lijnzaadolie), rijst (2,5%), vitaminen, mineralen en sporenelementen. 14.5% 15.5% 2% 0,6% 0.48% €5,30
Rundvlees Compleet Rundvlees, runderhart, runderpens, runderlever, schapenvet, oliën, rijst (2,5%), vitaminen, mineralen en sporenelementen. 16% 17.4% 3% 0,6% 0.48% €5,87

De prijs per kg is gebaseerd op de 9×110 grams-verpakking

Toegevoegd
E672 Vitamine A (retinol): 6000 IE, E671 Vitamine D3 (25-hydroxycholecalciferol): 600 IE, Vitamine E: 50 mg, Vitamine K: 2 mg, Vitamine B1 (thiamine): 8 mg, E101 Vitamine B-2 (riboflavine): 8 mg, Niacine: 32 mg, Vitamine B6 (pyridoxine hydrochloride): 5 mg, Vitamine B12 (cobalamine): 24 mcg, Vitamine C (ascorbinezuur): 59 mg, Pantotheenzuur (vit. B5): 35 mg, Biotine (vit. H): 235 mcg, Folinezuur (vit. B9): 6 mg, Choline-Chloride: 1100 mg, E5 Mangaan (mangaan Chelaat): 3 mg, E4 Koper (Koper Chelaat): 3 mg, E6 Zink (Zink Chelaat): 35 mg, 3b8.10 Selenium (organische vorm CNCM 1-3060): 0,09 mg, Jodium (kaliumjodide): 0,52 mg, E3 Cobalt(II)sulfaat (heptahydraat): 2 mg

Is Farmfood Fresh Compleet?
Ja, de voedingen waar compleet op staat zijn compleet. Daar zijn bovenstaande vitamines en mineralen aan toegevoegd. FarmFood heeft ook diepvriesvoedingen die niet compleet zijn, namelijk groene pens enkelvoudig en rundvlees enkelvoudig. Deze kun je wel voeren ter afwisseling.

Verpakkingen
Farmfood Fresh is verkrijgbaar in:
– bakjes met 2x 400 gram
– rollen van 9x 110 gram
– rollen van 1,25 kg

Farmfood Fresh online bestellen
Farmfood is verkrijgbaar bij Bol.com vanaf €5,-/kg (worst van 1,25 kg). Het wordt gratis thuisbezorgd.

Beoordeling:

Farmfood Fresh heeft naar mijn mening niet een ideale samenstelling. Zonnebloemolie en lijnzaadolie vind ik niet nodig, dit zijn onstabiele oliën die snel oxideren. Deze oliën zijn waarschijnlijk toegevoegd voor de omega vetzuren, maar ik haal deze liever uit dierlijke bronnen. De plantaardige omega 3 uit lijnzaadolie wordt bij honden niet goed omgezet naar bruikbare omega 3 (DHA en EPA) en ik zou er dan ook voor kiezen om af en toe vette vis te voeren voor wat extra DHA en EPA.

Pens en Hart Compleet bevat vrij veel orgaan en daardoor minder spiervlees. Ik denk dat dit geen kwaad kan, maar het lijkt me niet ideaal. Je zou beide varianten kunnen afwisselen en ik raad ook aan om van een ander merk, of meerdere merken, nog andere diersoorten te voeren voor de afwisseling.

De kleine hoeveelheid rijst vind ik geen probleem, alhoewel het vervelend kan zijn voor honden die niet tegen granen of zetmeel kunnen. FarmFood voegt rijst toe, omdat honden een kleine hoeveelheid koolhydraat nodig heeft volgens hen.

Bij Farmfood Fresh hoef je je geen zorgen te maken over tekorten, omdat er vitamines en mineralen (de premix) aan toegevoegd zijn. Dit is de enige kvv waarbij ik zie dat er gecheleerde mineralen gebruikt worden en de vrij is van natriumseleniet. Dat vind ik zeker een pluspunt.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix supplement hond www.farmfood.nl

32 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Dat zou kunnen, maar ik verwacht het niet. Je zou de fabrikant kunnen vragen. Meestal zit er gistextract door voeding heen, wat msg bevat. Gistextract is een smaakversterker. Ik denk dat de premix van Farmfood puur vitamines en mineralen is.

 1. Jules

  Top product

  Ik heb dit gebruikt voor pups. Absolute aanrader. Het stinkt, de kleur is niet het mooist van alle KVV producten maar de honden vinden `t geweldig en doen het er prima op. Wij gaan dit voer doorgebruiken en afwisselen met Carnibest.
  We zijn van mening dat Farmfood mooie producten maakt, breed assortiment en veel vernieuwende producten.
  Goed merk !

 2. C. Noor

  Toen mijn hond antibiotica had gekregen waren zijn darmen van slag. Farmfood heeft mij geadviseerd om 14 dagen pens/hart te geven om zo de darmflora weer op peil te krijgen. Dit heeft goed geholpen. Goed advies en goede service.

 3. m bollen

  zie dat in beide producten zonnebloem olie en lijnzaadolie inzit.lees op veel forums dat zonnebloem olie juist niet zo goed is voor honden.hoor graag hierover je mening Meike.je weet veel van wat goed is en wat niet goed is voor honden.

 4. Voerwijzer Meike

  Ik ben het daar mee eens, zonnebloemolie vind ik niet gezond. Het bevat veel omega 6, en in het vlees van dieren die geen natuurlijke voeding hebben gegeten zit juist al teveel omega 6. Lijnzaadolie bevat omega 3, en zou de hoeveelheid omega 6 kunnen compenseren als het in de juiste hoeveelheid is toegevoegd. Een ander nadeel van zonnebloemolie is dat het vaak geraffineerd is (niet koudgeperst) en deels geoxideerd, wat ongezond is.

 5. Ingrid van den Oever-Faber

  Mijn hond krijgt nu sinds een maand Farmfood Fresh pens en hart compleet i.v.m. jeukklachten en te zachte ontlasting. Ik kreeg de onlasting wel goed met brokken maar de jeuk ging niet weg ook niet met Acana of Dog lovers Gold. Ze is nu 15 maanden en heeft al vanaf haar zesde maand constant jeuk aan haar poten. Binnen droeg ze daarom altijd sokjes omdat ze anders haar poten stukbeet. Via Farmfood een voedingsadvies gekregen en na een week was de jeuk weg!
  Ik vind het een heel goede kwaliteit voer, mijn hond doet het er heel goed op en ik combineer nu hun brokken met het verse vlees. Zij geven trouwens op hun site aan dat de olie allebei koudgeperst is. Farmfood gebruikt ook geen kip in hun voer omdat zij aangeven dat daar vaak teveel groeihormomen inzitten, dat argument weegt bij mij ook zwaar.

 6. Laura

  Ik gebruik dit voor mijn teckelpup in combinatie met de brokken en hij doet het er prima op. Vooral de pensversie vindt hij overheerlijk. Goede drollen en de pup groeit goed, misschien zelfs te goed 😉 het is een kaninchen teckel, maar hij lijkt tot een zeer groter exemplaar uit te groeien. Nou ja als hij maar gezond is. Zijn vacht glimt enorm.

 7. Ginny

  Hierboven is het ook al aangegeven: de darmflora-opbouwkuur van Farm Food met pens en hart. Het wordt door FF als advies gegeven bij jeuk en ontlastingsproblemen. Je voert dan dus 10-14 dagen alleen pens en hart om de darmflora op te bouwen en vervolgens ga je over op wat je voorkeur is, in mijn geval waarschijnlijk combi kvv/brok. Mijn vraag is nu vooral of het kwaad kan een hond 10-14 dagen zo eenzijdig te voeren? het achterliggende verhaal spreekt mij aan en ik wil heel graag de problemen voor mijn hond oplossen.
  Ook zou ik graag willen weten of je bij een combinatie kvv/brok verder dezelfde richtlijnen hanteert voor de kvv als bij alleen kvv?
  Heel fijn om hier zoveel info over voer te vinden!

  1. Voerwijzer Meike

   Nee het kan geen kwaad om twee weken alleen Farmfood Pens en Hart Compleet te voeren. Er zitten vitamines en mineralen aan toegevoegd om het compleet te maken, het is dus een complete maaltijd. Ook van twee weken pens en hart zonder toegevoegde vitamines en mineralen, zal een volwassen hond geen tekorten oplopen. Op langere termijn wel, maar twee weken is daar te kort voor.

   Het is goed om dezelfde richtlijnen voor kvv aan te houden als je ook deels brokken voert, maar minder noodzakelijk.

   Succes, hopelijk worden de problemen opgelost! Zo niet, probeer dan eens een kvv zonder rund.

 8. Ginny

  Farmfood adviseerde zelfs 3 weken FFFpens en hart te geven. We hebben het er bijna op zitten. Helaas vind ik het niet echt veel beter gaan. Betere ontlasting maar niet constant en nog steeds vrij zacht. Nog steeds jeuk en last van 1 oor. Ik vind het lastig te bepalen wat ik nu ga doen. Waarschijnlijk is ze atopisch maar ook dan is voeding natuurlijk van belang. Ik zal in ieder geval een kvv zonder rund gaan proberen. Ik denk kivo omdat we binnenkort een pup krijgen die kivo krijgt. Las ik nou ergens dat het ook voorkomt dat honden wel tegen rundvlees kunnen maar niet tegen runderpens?

  1. Voerwijzer Meike

   Ja klopt pens is een geval apart en honden kunnen daar allergisch op reageren, ook als ze wel tegen rund kunnen. Goed idee om een voeding zonder rund en pens te proberen. Ik zou voor de zekerheid ook kip en lam vermijden.

   1. Ginny

    Dank je wel weer!
    Ik ben met de pens en hart gestopt omdat ze ook ging overgegeven. Ze krijgt nu konijn. Meteen ontlasting echt veel beter en ze is vrolijker. Stel nou dat het al snel veel beter gaat op konijn moet ik dan toch die 6 weken afwachten of kan je dan eerder de volgende (ik denk zalm) gaan proberen?

    1. Voerwijzer Meike

     Super! Het lijkt me geen kwaad kunnen om bijvoorbeeld na vier weken het volgende diersoort te introduceren, als alles goed gaat en stabiel is. Voer niet teveel zalm he, het liefst niet meer dan 10% van het menu.

     1. Ginny

      Geldt dit advies over zalm dus ook bij introduceren? Ze krijgt dan konijn en een beetje zalm? Zou dat dan eventueel ook met zalmolie kunnen?
      Als alles stabiel en rustig is kunnen de volgende introducties iets vlotter verlopen toch? Zolang het stabiel blijft natuurlijk.

 9. Voerwijzer Meike

  Klopt Ginny, als alles stabiel blijft kun je elke twee weken wat nieuws introduceren. Visolie kun je geven in plaats van vis inderdaad, maar als visolie goed gaat betekent dat niet dat vis ook goed gaat. Een echte allergische reactie is namelijk altijd op het eiwit, en in visolie zit als het goed is geen eiwit.

  1. Ginny

   O oke, dat is een goeie.

   En sorry, ik heb weer een vraag. Jip zit nu 4 dagen op konijn. Haar ontlasting is radicaal veranderd, dat wel. Maar nu is het licht van kleur en ontzettend droog. Ik moest het vandaag opruimen (buiten uitlaatgebied) en het verpulverde gewoon. Het kost ook vrij veel moeite en komt in 2 of 3 sessies. Is dat het konijn? Is dat oke? Moet ik gewoon doorzetten? Kan ik er nig iets aan doen?

   En dank je wel weer voor alle reacties!

   1. Ginny

    Hoi, ben ik weer.
    Na een betere ontlasting vanochtend volgt nu dat haar buik enorm borrelt. Vanmiddag kunnen we andere kvv/voer gaan halen dus ik besloot haar vanochtend maar wel nog konijn te geven. Dat wilde ze in eerste instantie niet opeten. Ze ging zitten piepen voor de deur. Eenmaal buiten gebeurde er niets maar wilde wel graag gras eten. Misschien gaat ze zo overgeven.
    Nu heeft ze alsnog gegeten en piept ze af en toe.

    Ik weet niet zo goed hoe ik dit moet interpreteren. De poederpoep zal dus het calciumgehalte zijn. Maar het borrelen in haar buik, niet willen eten, piepen, gras eten…
    Zal ik ander konijn halen (naturis wordt het overigens niet na jouw ervaringen daarmee)? Zal ik een ander dier kiezen? Zal ik brokken gaan proberen?

    Excuses voor de stroom aan reacties en bedankt voor alle antwoorden.

 10. Voerwijzer Meike

  Hé vervelend, misschien met een ander diersoort opnieuw beginnen en dan niet rauw voeren maar gestoomd. Misschien is het een goed idee om het onder begeleiding van een holistische dierenarts te doen.

  1. Sabrina

   Gestoomd leek hier ook veeel beter te gaan als rauw jammer genoeg. Rauw zag ie er wel heel mooi uit. Mooie vacht lekker gespierd. Maar te vaak misselijk precies / niet goed in zijn vel. Te wisselende ontlasting steeds. … geef nu renske gestoomd. Had ik dat maar eerder gedaan. Ben drie jaar verder bijna nu. O ja onze heeft ook giardia gehad wat te laat werd gediagnosticeerd door de dierenartsen en dat maakte em ook heel gevoelig voor allerlei voedingen en was veel misselijk daardoor en wisselende ontlasting etc … succes !! X

    1. S

     Gestoomd wilt hij ook al niet meer.
     Ik ben genoodzaakt om brok te geven en de bak te laten staan , dat hij dan maar eet als hij honger heeft. Ooi al zal het dan ook tegen zijn zin zijn , die brokken. Ok heb geen enkele andere mogelijkheid meer 🙁

 11. Eliza

  Heb voor het eerst een rol ff fresh rundvlees in huis.
  Bij het ontdooien valt het mij op dat er een hele laag vleesvocht uit het vlees loopt, niet normaal zo veel.
  ik roer het er dan wel doorheen, maar het vocht lijkt los te komen van het vlees, vind dat raar.
  Ook omdat ik dit bij bv Tammenga en Bandit niet heb.
  Waardoor zou dat kunnen komen?

 12. CAMPS MYRIAM

  mag ik vragen aub ik geef nu al 4 maanden farm food korrels en heb ook gestoomd runds en pens en hart maar heb problemen met de hoeveelheid mijn schot is gecastreerd en de dierenarts zei hij mag maar 100 gr per dag meer eten voor het voorkomen van dik te worden hij word deze maand 2 jaar en heb het gevoel dat mijn hond altijd honger heeft hoeveel korrels en vers vlees mag ik geven samen of appart ,? HIJ EET 2 X DAAGS

  1. Voerwijzer Meike

   Dat hangt er vanaf hoe zwaar hij is en wat zijn ideale gewicht is. Je kunt ongeveer 2% van het ideale gewicht aan rauwe vleesvoeding geven, maar Farmfood Fresh Rundvlees Compleet is vrij vet, dus het kan zijn dat dat nog teveel is. Probeer eens alleen rauwe vleesvoeding te geven en geen brokken, om te kijken of hij dan meer verzadigd is. Het kan ook helpen om maar 1x per dag te voeren (rauwe vleesvoeding, niet met brokken doen), dan is de maaltijd groter en dat vult beter. Je kunt ook nog gekookte groenten toevoegen als extra vulling en om langer verzadigd te zijn door de vezels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *