Farmfood Fresh Compleet

Datum: 19 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 14 juni, 2022

Farmfood Fresh is rauwvoer (kvv) van het merk Farmfood. Hieronder zie je de samenstelling van Farmfood Fresh Compleet. Daarnaast zijn er ook enkelvoudige voedingen, die alleen tijdelijk of ter afwisseling van complete voedingen te gebruiken zijn,

Analyse, ingrediënten en prijzen FarmFood Fresh
Ingrediënten Eiwit Vet Koolh. Calcium Fosfor €/kg
Pens en Hart Compleet 75% runderpens, 8% runderhart, rundvlees, runderlever, schapenvet, koudgeperste zonnebloemolie, lijnzaadolie, rijst (2,5%), vitaminen en mineralen. 14.5% 15.5% 2% 0,6% 0.48% €6,25
Rundvlees Compleet 63% Rundvlees, runderpens, 7% runderhart, runderlever, schapenvet, koudgeperste zonnebloemolie, lijnzaadolie, rijst (2,5%), vitaminen en mineralen. 16% 17.4% 3% 0,6% 0.48% €7,22

De prijs per kg is gebaseerd op de 1 kg-verpakking

Toegevoegd per kg: 6000 IE vitamine A, 600 IE vitamine D3, 50 mg Vitamine E, 2 mg vitamine K, 8 mg vitamine B1, 8 mg vitamine B2, 32 mg niacine, 5 mg vitamine B6, 24 mcg vitamine B12 (cobalamine), 59 mg vitamine C, 35 mg Vitamine B5, 235 mcg biotine, 6 mg folinezuur, 1100 mg cholinechloride, 3 mg mangaan (chelaat), 3 mg loper (chelaat), 35 mg zink (chelaat), 0,09 mg selenium (organische vorm), 0,52 mg jodium, 2 mg cobalt(II)sulfaat, 460 mg magnesium.

Is Farmfood Fresh Compleet?
Ja, de voedingen waar compleet op staat zijn compleet. Daar zijn bovenstaande vitamines en mineralen aan toegevoegd. FarmFood heeft ook diepvriesvoedingen die niet compleet zijn, namelijk groene pens enkelvoudig en rundvlees enkelvoudig. Deze kun je wel voeren ter afwisseling.

Verpakkingen
Farmfood Fresh is verkrijgbaar in:
– bakjes met 400 gram (2 per doosje)
– worsten van 110 gram (9 stuks per doosje)
– worsten van 250 gram
– worsten van 500 gram
– worsten van 1 kg
– worsten van 1,25 kg

Farmfood Fresh online bestellen
Farmfood Fresh is online te bestellen bij Animalfoodexpress.nl

kvv bestellen bij animal food express

 

Hoe ziet Farmfood Fresh er uit?
Hieronder een foto van de worst Farmfood Fresh Rundvlees Compleet. Je ziet stukjes kopvlees zitten, dat zijn die witte dingetjes. Pens en Hart Compleet is donkerder van kleur, doordat pens donkergrijs van kleur is.

Farmfood Fresh Rundvlees Compleet
Farmfood Fresh Rundvlees Compleet Worst

Beoordeling:

Farmfood Fresh heeft naar mijn mening niet een ideale samenstelling, maar het is beter dan droogvoer. Er zijn een paar ingrediënten die ik niet optimaal vind.

Lijnzaadolie vind ik niet nodig, dit is een onstabiele olie die snel oxifeert. Het is waarschijnlijk toegevoegd voor de omega 3 vetzuren, maar de plantaardige omega 3 (ALA) uit lijnzaadolie wordt bij honden niet goed omgezet naar bruikbare omega 3 (DHA en EPA). Je kunt voor de zekerheid af en toe vette vis voeren voor wat extra DHA en EPA.

Zonnebloemolie oxideert ook makkelijk, maar heeft meer nut in deze voeding. Zonnebloemolie levert omega 6-vetzuren, welke weinig in rundvlees- en organen zit.

De kleine hoeveelheid rijst vind ik geen probleem, alhoewel het vervelend kan zijn voor honden die niet tegen granen of zetmeel kunnen. FarmFood voegt rijst toe, omdat honden een kleine hoeveelheid koolhydraat nodig heeft volgens hen.

Bij Farmfood Fresh hoef je je geen zorgen te maken over tekorten, omdat er vitamines en mineralen (de premix) aan toegevoegd zijn. Dit is de enige kvv waarbij ik zie dat er gecheleerde mineralen gebruikt worden en de vrij is van natriumseleniet. Dat vind ik zeker een pluspunt. De toevoegingen van vitamine K vind ik niet nodig, en eerder een nadeel dan een voordeel.

Pens en Hart Compleet bevat erg veel pens en weinig spiervlees. Spiervlees levert kwalitatievere eiwitten. Ik denk dat dit geen kwaad kan, maar het lijkt me niet ideaal. Je zou beide varianten kunnen afwisselen en ik raad ook aan om van een ander merk, of meerdere merken, nog andere diersoorten te voeren voor de afwisseling.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix supplement hond www.farmfood.nl

48 Comments

 1. Helaas lust mijn kieskeurige hond alleen nog maar farmfood of rodi, alle andere merken laat hij staan. Wil nog energique proberen. Hij kan ook niet tegen veel diersoorten. Zwaar Giardia verleden en wil hem zo graag op vers vlees laten staan. Nu eet hij farmfood ook niet meer heel graag maar hij eet het nog wel. Ik heb farmina brokjes gekocht om erbij te geven. Ik heb het idee dat hij steeds slechter tegen rauw kan. Ik geef nu sochtends brokjes en savonds vlees. Van de brok krijgt hij slappe ontlasting maar door het vlees blijft het enigszins hard. Als ik alleen brok geef wordt het veel te zacht. Al een jaar lang zijn we aan het tobben en diverse voedingen uitgeprobeerd. Mijn vraag; liever farmina brokjes of liever farmfood vlees? De afwisseling tussen brok en vlees lijkt toch ook te heftig te zijn.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja geen probleem, je kunt gestoomde voeding en rauwe voeding gemengd geven. De gestoomde voeding is een stuk duurder per dag, dus budget-technisch zou je beter alleen de rauwe vleesvoeding kunnen geven. Je kan ook kiezen voor een goedkoper merk, zoals Energique.

 2. Harm

  Onze hond wil geen KVV meer eten, van alles geprobeerd, diverse smaken die ze sinds meer dan een half jaar prima at wil ze niet meer, ze ruikt eraan en loopt weer weg. Ook dagen niks geven helpt niet, ondanks ze honger heeft eet ze het echt niet. Nu heb ik een paar zakjes Farm Food Fresh menu gestoomd vlees meegenomen en die eet ze wel, aangezien ze toch moet eten geef ik haar dit op het moment. Ik vindt de samenstelling niet zo geweldig maar ik wil het liefst geen brok geven en onze hond vindt brokken ook niet lekker. Wat vindt jij van dit gestoomde vlees? Is dit altijd nog beter dan brokken?

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Harm, ja deze gestoomde voeding vind ik beter dan brokken. Als je hond er goed op reageert, zou ik er geen probleem in zien. Je kunt ook eens andere merken gaan proberen om mee af te wisselen, bijvoorbeeld Barf2go of een kwalitatieve blikvoeding.

 3. Marion

  Eindelijk een voer gevonden die onze hond lust. 1 1/2 jaar bezig geweest voor de juiste voeding. Brokken, gegaard vlees en bakjes vlees overal liep ze langs zonder te eten. Ik dacht en nu. Tot de verkoopster van de dierenwinkel mij vertelde dat ik eens rauw vlees uit de diepvries moest proberen van Farmfood. Gelukkig eet ze dit wel. Ik hoef haar bakje maar neer te zetten en in een minuut heeft ze het op. Zo blij dat dit goed gaat. Ik ga er vooral mee door. Vers om te zien en de stank. Ach valt wel mee. Overal wen je aan.

 4. Voerwijzer Meike

  Er is opzicht niks mis met koudgeperste oliën, mits ze goed zijn bewaard en zo min mogelijk zijn geoxideerd. Het nadeel van zonnebloemolie is dat het veel omega 6 vetzuren bevat, waardoor je ook omega 3 moet toevoegen om de balans tussen omega 6 en omega 3 te herstellen. Het nadeel van lijnzaadolie is voornamelijk dat de omega 3-vetzuren in het lichaam van de hond nog omgezet moet worden naar bruikbare vormen van omega 3, wat bij honden niet zo efficiënt gebeurt.

  1. Voerwijzer Meike

   Dat lijkt veel, maar vlees bevat van nature veel vocht. Vergelijk het bijvoorbeeld met groente, dat bevat ook voornamelijk vocht, maar is toch echt heel gezond. Het vocht draagt ook bij aan een goede gezondheid, vocht zichzelf is gezond en sommige bio-actieve voedingsstoffen zitten juist in het vocht en verlies je als je het vocht eruit haalt.

 5. H. de Vries

  Voerde FFF aan mijn jonge hond (9 maanden) sinds kort, ze vondt het heerlijk en de ontlasting was prima. Helaas zit er bij Farm Food menadion K3 in ( net als in Smuldier, heb dit bij beide producenten nagevraagd) dit ga ik haar dus niet meer geven. Ik weet niet meer wat nu een goede KVV is? Wat kan ik nu écht veilig geven? Voorlopig maar weer aan de Orijen

  1. Voerwijzer Meike

   In het kvv-overzicht kun je filteren op merken met Voerwijzer-vertrouwen. Dit zijn merken waar ik vertrouwen in heb. Misschien heb je ook wat aan dit artikel: https://www.voerwijzer.com/de-beste-kvv/.

   Ik vermoed dat bijna elk merk met een premix vitamine K3 bevat. Je kunt dus het beste een merk zonder premix kiezen (kun je ook op filteren in het kvv-overzicht), en er zelf voor zorgen dat je compleet voert.

 6. Voerwijzer Meike

  Wat leuk dat jullie ook een grotendeels reizend leven hebben! Wij hebben voor op reis vaak kleine zakjes brokken, gevriesdroogd voer of luchtgedroogd voer mee, afhankelijk van het budget op dat moment. Maar het grootste deel krijgt ze rauwe vleesproducten. Als we reizen doen we elke dag of om de dag boodschappen, omdat we geen koelkast hebben, dus we kunnen makkelijk rauwe vleesproducten kopen die we dezelfde dag nog voeren. En ze krijgt gedeeltelijk onze “tafelresten”. En als we geen geschikt vlees kunnen vinden, bijvoorbeeld omdat het alleen in grote verpakking te vinden is, dan kopen we ook wel eens een blik kattenvoer. Kattenvoer bevat meer vlees dan hondenvoer namelijk. Het is wel belangrijk om compleet te voeren als je maanden reist, maar voor vijf weken is het vooral belangrijk dat het “compleet genoeg” is. Je kunt dus prima rauw voeren, bijvoorbeeld op basis van kippenpoten en rundergehakt. Als je wel een koeling hebt, kun je ook hele kip of heel konijn halen, daar zit vaak hart en/of lever nog bij. Dan voer je nog completer. Wat je ook kunt doen is een multivitamine toevoegen, als je twijfelt of het compleet genoeg is.

 7. Leon

  Dannyboke,

  Uiteraard kun je je hond gewicht laten verliezen met elk voer, meestal betekent dat gewoon minder voeren.
  Hoe is het gekomen dat hij 3 kilo teveel weegt? Gewoon teveel gevoerd of heeft de hond enorm honger?
  Acana heeft “light & fit” brokken, met behoorlijk wat eiwit dat ervoor zorgt dat de hond zijn spieren onderhouden worden, maar is laag in vet en vooral koolhydraten die dikmaken.

  De prijs is redelijk.
  Op de verpakking staat precies hoeveel je moet geven voor gewichtsbehoud, of voor gewichtsverlies.

  Je schakelt wel het beste in zo’n 5 dagen geleidelijk aan op ander voer, anders kun je problemen krijgen.

 8. Leon

  Marieke,

  Wat ook de beweegreden van (sommige) dierenartsen is, rauw voeren brengt risico’s met zich mee en brengt resistente bacteriën in je huis, wat een gevaar voor mensen kan vormen en voor de hond zelf.
  Hygiënisch werken is een fabeltje: Vanaf het moment dat je hond zijn snoet in een bak met rauw vlees steekt en vervolgens overal in huis aan gaat snuffelen worden de bacteriën verspreid. Daar hoeven jij, je kind of je honden niet gelijk ziek van te worden, maar wel als – bijvoorbeeld door ziekte- je algemene weerstand omlaag gaat. En dán kan het ernstige problemen opleveren.

  Als bijvoorbeeld jouw dochtertje -onverhoopt- ziek zou worden en een operatie nodig zou hebben – dan kun je plots een vet probleem hebben. Zie bijvoorbeeld dit verhaal van een varkensboer wiens dochter een open hartoperatie nodig had en die uitgesteld moest worden:

  In ZEMBLA het verhaal van varkensboer Van den Heuvel. Een open hartoperatie bij zijn dochter moest twee weken worden uitgesteld, omdat zij besmet was met de MRSA-bacterie. Sindsdien is hij hard geconfronteerd met de gevolgen van de MRSA onder zijn varkens. Zijn hele gezin was besmet en het blijkt nauwelijks mogelijk om daar vanaf te komen.

  https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/ziekenhuisbacterie-in-de-varkensstal

  Het kan ook nog veel erger: Ook in Nederland gaan mensen dood aan resistente bacteriën, omdat er geen of nauwelijks nog werkzame antibiotica zijn.

  Los van wat (sommige) dierenartsen beweegt, is dit geen materie om lichtzinnig over te denken.
  Mijn mening dan toch.

 9. Leon

  Ik zou het bij gestoomd voer houden, Danny. Dierenartsen waarschuwen tegen rauw voeren vanwege de aanwezigheid van ziekmakende bacteriën in rauw vlees.
  Wat dat betreft is gestoomd/zelfgekookt/brokken veel veiliger.

  De snacks, tenminste runderoren hoef je niet mee te rekenen in de dagelijkse hoeveelheid voer denk ik, omdat ik vermoed dat er weinig caloriën in zitten. Met sommige andere, vette en calorie-rijke snacks ligt dat natuurlijk anders.
  Misschien dat Meike je daar nog iet smeer over kan vertellen.

 10. CAMPS MYRIAM

  mag ik vragen aub ik geef nu al 4 maanden farm food korrels en heb ook gestoomd runds en pens en hart maar heb problemen met de hoeveelheid mijn schot is gecastreerd en de dierenarts zei hij mag maar 100 gr per dag meer eten voor het voorkomen van dik te worden hij word deze maand 2 jaar en heb het gevoel dat mijn hond altijd honger heeft hoeveel korrels en vers vlees mag ik geven samen of appart ,? HIJ EET 2 X DAAGS

  1. Voerwijzer Meike

   Dat hangt er vanaf hoe zwaar hij is en wat zijn ideale gewicht is. Je kunt ongeveer 2% van het ideale gewicht aan rauwe vleesvoeding geven, maar Farmfood Fresh Rundvlees Compleet is vrij vet, dus het kan zijn dat dat nog teveel is. Probeer eens alleen rauwe vleesvoeding te geven en geen brokken, om te kijken of hij dan meer verzadigd is. Het kan ook helpen om maar 1x per dag te voeren (rauwe vleesvoeding, niet met brokken doen), dan is de maaltijd groter en dat vult beter. Je kunt ook nog gekookte groenten toevoegen als extra vulling en om langer verzadigd te zijn door de vezels.

   1. Danny Heynderickx

    Onze cavalier van 3 jaar weegt 12 kg en krijgt FF Fresh menu compleet met rund. We zijn pas met gestoomde voeding begonnen en ik vraag mij af hoeveel ik moet geven. Op de verpakking staat 30 g per kilo, dus 360 g, maar als ik 2% neem dan kom ik op 240 g. Wat is het best?

    1. Leon

     Daar kan niemand je een antwoord op geven, Danny, dat is voor elke hond anders, ook afhankelijk van hoeveel beweging hij krijgt.
     Als jouw hond een normale hoeveelheid beweging krijgt, zou ik me houden aan de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking.
     Merk je dat hij te veel begint aan te komen, dan verminder je de hoeveelheid voer op tijd. Wordt hij magerder, dan zul je wat meer moeten geven.
     Zo simpel is het.

    2. Voerwijzer Meike

     De 2% is de aanbeveling bij rauwe vleesvoeding (met een gemiddelde hoeveelheid calorieën). Het gestoomde voer van Farmfood is geen rauwe vleesvoeding, maar natvoer. Het bevat extra water en daardoor moet je er meer van voeren.

 11. Eliza

  Heb voor het eerst een rol ff fresh rundvlees in huis.
  Bij het ontdooien valt het mij op dat er een hele laag vleesvocht uit het vlees loopt, niet normaal zo veel.
  ik roer het er dan wel doorheen, maar het vocht lijkt los te komen van het vlees, vind dat raar.
  Ook omdat ik dit bij bv Tammenga en Bandit niet heb.
  Waardoor zou dat kunnen komen?

 12. Sabrina

  Gestoomd leek hier ook veeel beter te gaan als rauw jammer genoeg. Rauw zag ie er wel heel mooi uit. Mooie vacht lekker gespierd. Maar te vaak misselijk precies / niet goed in zijn vel. Te wisselende ontlasting steeds. … geef nu renske gestoomd. Had ik dat maar eerder gedaan. Ben drie jaar verder bijna nu. O ja onze heeft ook giardia gehad wat te laat werd gediagnosticeerd door de dierenartsen en dat maakte em ook heel gevoelig voor allerlei voedingen en was veel misselijk daardoor en wisselende ontlasting etc … succes !! X

   1. S

    Gestoomd wilt hij ook al niet meer.
    Ik ben genoodzaakt om brok te geven en de bak te laten staan , dat hij dan maar eet als hij honger heeft. Ooi al zal het dan ook tegen zijn zin zijn , die brokken. Ok heb geen enkele andere mogelijkheid meer 🙁

 13. Ginny

  O oke, dat is een goeie.

  En sorry, ik heb weer een vraag. Jip zit nu 4 dagen op konijn. Haar ontlasting is radicaal veranderd, dat wel. Maar nu is het licht van kleur en ontzettend droog. Ik moest het vandaag opruimen (buiten uitlaatgebied) en het verpulverde gewoon. Het kost ook vrij veel moeite en komt in 2 of 3 sessies. Is dat het konijn? Is dat oke? Moet ik gewoon doorzetten? Kan ik er nig iets aan doen?

  En dank je wel weer voor alle reacties!

  1. Ginny

   Hoi, ben ik weer.
   Na een betere ontlasting vanochtend volgt nu dat haar buik enorm borrelt. Vanmiddag kunnen we andere kvv/voer gaan halen dus ik besloot haar vanochtend maar wel nog konijn te geven. Dat wilde ze in eerste instantie niet opeten. Ze ging zitten piepen voor de deur. Eenmaal buiten gebeurde er niets maar wilde wel graag gras eten. Misschien gaat ze zo overgeven.
   Nu heeft ze alsnog gegeten en piept ze af en toe.

   Ik weet niet zo goed hoe ik dit moet interpreteren. De poederpoep zal dus het calciumgehalte zijn. Maar het borrelen in haar buik, niet willen eten, piepen, gras eten…
   Zal ik ander konijn halen (naturis wordt het overigens niet na jouw ervaringen daarmee)? Zal ik een ander dier kiezen? Zal ik brokken gaan proberen?

   Excuses voor de stroom aan reacties en bedankt voor alle antwoorden.

 14. Ginny

  Farmfood adviseerde zelfs 3 weken FFFpens en hart te geven. We hebben het er bijna op zitten. Helaas vind ik het niet echt veel beter gaan. Betere ontlasting maar niet constant en nog steeds vrij zacht. Nog steeds jeuk en last van 1 oor. Ik vind het lastig te bepalen wat ik nu ga doen. Waarschijnlijk is ze atopisch maar ook dan is voeding natuurlijk van belang. Ik zal in ieder geval een kvv zonder rund gaan proberen. Ik denk kivo omdat we binnenkort een pup krijgen die kivo krijgt. Las ik nou ergens dat het ook voorkomt dat honden wel tegen rundvlees kunnen maar niet tegen runderpens?

    1. Ginny

     Geldt dit advies over zalm dus ook bij introduceren? Ze krijgt dan konijn en een beetje zalm? Zou dat dan eventueel ook met zalmolie kunnen?
     Als alles stabiel en rustig is kunnen de volgende introducties iets vlotter verlopen toch? Zolang het stabiel blijft natuurlijk.

 15. Voerwijzer Meike

  Nee het kan geen kwaad om twee weken alleen Farmfood Pens en Hart Compleet te voeren. Er zitten vitamines en mineralen aan toegevoegd om het compleet te maken, het is dus een complete maaltijd. Ook van twee weken pens en hart zonder toegevoegde vitamines en mineralen, zal een volwassen hond geen tekorten oplopen. Op langere termijn wel, maar twee weken is daar te kort voor.

  Het is goed om dezelfde richtlijnen voor kvv aan te houden als je ook deels brokken voert, maar minder noodzakelijk.

  Succes, hopelijk worden de problemen opgelost! Zo niet, probeer dan eens een kvv zonder rund.

 16. Laura

  Ik gebruik dit voor mijn teckelpup in combinatie met de brokken en hij doet het er prima op. Vooral de pensversie vindt hij overheerlijk. Goede drollen en de pup groeit goed, misschien zelfs te goed 😉 het is een kaninchen teckel, maar hij lijkt tot een zeer groter exemplaar uit te groeien. Nou ja als hij maar gezond is. Zijn vacht glimt enorm.

 17. Ingrid van den Oever-Faber

  Mijn hond krijgt nu sinds een maand Farmfood Fresh pens en hart compleet i.v.m. jeukklachten en te zachte ontlasting. Ik kreeg de onlasting wel goed met brokken maar de jeuk ging niet weg ook niet met Acana of Dog lovers Gold. Ze is nu 15 maanden en heeft al vanaf haar zesde maand constant jeuk aan haar poten. Binnen droeg ze daarom altijd sokjes omdat ze anders haar poten stukbeet. Via Farmfood een voedingsadvies gekregen en na een week was de jeuk weg!
  Ik vind het een heel goede kwaliteit voer, mijn hond doet het er heel goed op en ik combineer nu hun brokken met het verse vlees. Zij geven trouwens op hun site aan dat de olie allebei koudgeperst is. Farmfood gebruikt ook geen kip in hun voer omdat zij aangeven dat daar vaak teveel groeihormomen inzitten, dat argument weegt bij mij ook zwaar.

 18. Jules

  Top product

  Ik heb dit gebruikt voor pups. Absolute aanrader. Het stinkt, de kleur is niet het mooist van alle KVV producten maar de honden vinden `t geweldig en doen het er prima op. Wij gaan dit voer doorgebruiken en afwisselen met Carnibest.
  We zijn van mening dat Farmfood mooie producten maakt, breed assortiment en veel vernieuwende producten.
  Goed merk !

Geef een antwoord