Farmfood Fresh Compleet

Farmfood Fresh is de kvv (rauwe vleesvoeding) van het merk Farmfood. Hieronder zie je de samenstelling van Farmfood Fresh Compleet. Daarnaast zijn er ook enkelvoudige voedingen, die alleen tijdelijk of ter afwisseling van complete voedingen te gebruiken zijn,

Analyse, ingrediënten en prijzen FarmFood Fresh
Ingrediënten Eiwit Vet Koolh. Calcium Fosfor €/kg
Pens en Hart Compleet Runderpens, runderhart, rundvlees, runderlever, schapenvet, oliën (koudgeperste zonnebloemolie & lijnzaadolie), rijst (2,5%), vitaminen, mineralen en sporenelementen. 14.5% 15.5% 2% 0,6% 0.48% €5,30
Rundvlees Compleet Rundvlees, runderhart, runderpens, runderlever, schapenvet, oliën, rijst (2,5%), vitaminen, mineralen en sporenelementen. 16% 17.4% 3% 0,6% 0.48% €5,87

De prijs per kg is gebaseerd op de 9×110 grams-verpakking

Toegevoegd
E672 Vitamine A (retinol): 6000 IE, E671 Vitamine D3 (25-hydroxycholecalciferol): 600 IE, Vitamine E: 50 mg, Vitamine K: 2 mg, Vitamine B1 (thiamine): 8 mg, E101 Vitamine B-2 (riboflavine): 8 mg, Niacine: 32 mg, Vitamine B6 (pyridoxine hydrochloride): 5 mg, Vitamine B12 (cobalamine): 24 mcg, Vitamine C (ascorbinezuur): 59 mg, Pantotheenzuur (vit. B5): 35 mg, Biotine (vit. H): 235 mcg, Folinezuur (vit. B9): 6 mg, Choline-Chloride: 1100 mg, E5 Mangaan (mangaan Chelaat): 3 mg, E4 Koper (Koper Chelaat): 3 mg, E6 Zink (Zink Chelaat): 35 mg, 3b8.10 Selenium (organische vorm CNCM 1-3060): 0,09 mg, Jodium (kaliumjodide): 0,52 mg, E3 Cobalt(II)sulfaat (heptahydraat): 2 mg

Is Farmfood Fresh Compleet?
Ja, de voedingen waar compleet op staat zijn compleet. Daar zijn bovenstaande vitamines en mineralen aan toegevoegd. FarmFood heeft ook diepvriesvoedingen die niet compleet zijn, namelijk groene pens enkelvoudig en rundvlees enkelvoudig. Deze kun je wel voeren ter afwisseling.

Verpakkingen
Farmfood Fresh is verkrijgbaar in:
– bakjes met 2x 400 gram
– rollen van 9x 110 gram
– rollen van 1,25 kg

Farmfood Fresh online bestellen
Farmfood is verkrijgbaar bij Bol.com vanaf €5,-/kg (worst van 1,25 kg). Het wordt gratis thuisbezorgd.

Beoordeling:

Farmfood Fresh heeft naar mijn mening niet een ideale samenstelling. Zonnebloemolie en lijnzaadolie vind ik niet nodig, dit zijn onstabiele oliën die snel oxideren. Deze oliën zijn waarschijnlijk toegevoegd voor de omega vetzuren, maar ik haal deze liever uit dierlijke bronnen. De plantaardige omega 3 uit lijnzaadolie wordt bij honden niet goed omgezet naar bruikbare omega 3 (DHA en EPA) en ik zou er dan ook voor kiezen om af en toe vette vis te voeren voor wat extra DHA en EPA.

Pens en Hart Compleet bevat vrij veel orgaan en daardoor minder spiervlees. Ik denk dat dit geen kwaad kan, maar het lijkt me niet ideaal. Je zou beide varianten kunnen afwisselen en ik raad ook aan om van een ander merk, of meerdere merken, nog andere diersoorten te voeren voor de afwisseling.

De kleine hoeveelheid rijst vind ik geen probleem, alhoewel het vervelend kan zijn voor honden die niet tegen granen of zetmeel kunnen. FarmFood voegt rijst toe, omdat honden een kleine hoeveelheid koolhydraat nodig heeft volgens hen.

Bij Farmfood Fresh hoef je je geen zorgen te maken over tekorten, omdat er vitamines en mineralen (de premix) aan toegevoegd zijn. Dit is de enige kvv waarbij ik zie dat er gecheleerde mineralen gebruikt worden en de vrij is van natriumseleniet. Dat vind ik zeker een pluspunt.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix supplement hond www.farmfood.nl

11 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Dat zou kunnen, maar ik verwacht het niet. Je zou de fabrikant kunnen vragen. Meestal zit er gistextract door voeding heen, wat msg bevat. Gistextract is een smaakversterker. Ik denk dat de premix van Farmfood puur vitamines en mineralen is.

 1. Jules

  Top product

  Ik heb dit gebruikt voor pups. Absolute aanrader. Het stinkt, de kleur is niet het mooist van alle KVV producten maar de honden vinden `t geweldig en doen het er prima op. Wij gaan dit voer doorgebruiken en afwisselen met Carnibest.
  We zijn van mening dat Farmfood mooie producten maakt, breed assortiment en veel vernieuwende producten.
  Goed merk !

 2. C. Noor

  Toen mijn hond antibiotica had gekregen waren zijn darmen van slag. Farmfood heeft mij geadviseerd om 14 dagen pens/hart te geven om zo de darmflora weer op peil te krijgen. Dit heeft goed geholpen. Goed advies en goede service.

 3. m bollen

  zie dat in beide producten zonnebloem olie en lijnzaadolie inzit.lees op veel forums dat zonnebloem olie juist niet zo goed is voor honden.hoor graag hierover je mening Meike.je weet veel van wat goed is en wat niet goed is voor honden.

 4. Voerwijzer Meike

  Ik ben het daar mee eens, zonnebloemolie vind ik niet gezond. Het bevat veel omega 6, en in het vlees van dieren die geen natuurlijke voeding hebben gegeten zit juist al teveel omega 6. Lijnzaadolie bevat omega 3, en zou de hoeveelheid omega 6 kunnen compenseren als het in de juiste hoeveelheid is toegevoegd. Een ander nadeel van zonnebloemolie is dat het vaak geraffineerd is (niet koudgeperst) en deels geoxideerd, wat ongezond is.

 5. Ingrid van den Oever-Faber

  Mijn hond krijgt nu sinds een maand Farmfood Fresh pens en hart compleet i.v.m. jeukklachten en te zachte ontlasting. Ik kreeg de onlasting wel goed met brokken maar de jeuk ging niet weg ook niet met Acana of Dog lovers Gold. Ze is nu 15 maanden en heeft al vanaf haar zesde maand constant jeuk aan haar poten. Binnen droeg ze daarom altijd sokjes omdat ze anders haar poten stukbeet. Via Farmfood een voedingsadvies gekregen en na een week was de jeuk weg!
  Ik vind het een heel goede kwaliteit voer, mijn hond doet het er heel goed op en ik combineer nu hun brokken met het verse vlees. Zij geven trouwens op hun site aan dat de olie allebei koudgeperst is. Farmfood gebruikt ook geen kip in hun voer omdat zij aangeven dat daar vaak teveel groeihormomen inzitten, dat argument weegt bij mij ook zwaar.

 6. Laura

  Ik gebruik dit voor mijn teckelpup in combinatie met de brokken en hij doet het er prima op. Vooral de pensversie vindt hij overheerlijk. Goede drollen en de pup groeit goed, misschien zelfs te goed 😉 het is een kaninchen teckel, maar hij lijkt tot een zeer groter exemplaar uit te groeien. Nou ja als hij maar gezond is. Zijn vacht glimt enorm.

 7. Ginny

  Hierboven is het ook al aangegeven: de darmflora-opbouwkuur van Farm Food met pens en hart. Het wordt door FF als advies gegeven bij jeuk en ontlastingsproblemen. Je voert dan dus 10-14 dagen alleen pens en hart om de darmflora op te bouwen en vervolgens ga je over op wat je voorkeur is, in mijn geval waarschijnlijk combi kvv/brok. Mijn vraag is nu vooral of het kwaad kan een hond 10-14 dagen zo eenzijdig te voeren? het achterliggende verhaal spreekt mij aan en ik wil heel graag de problemen voor mijn hond oplossen.
  Ook zou ik graag willen weten of je bij een combinatie kvv/brok verder dezelfde richtlijnen hanteert voor de kvv als bij alleen kvv?
  Heel fijn om hier zoveel info over voer te vinden!

  1. Voerwijzer Meike

   Nee het kan geen kwaad om twee weken alleen Farmfood Pens en Hart Compleet te voeren. Er zitten vitamines en mineralen aan toegevoegd om het compleet te maken, het is dus een complete maaltijd. Ook van twee weken pens en hart zonder toegevoegde vitamines en mineralen, zal een volwassen hond geen tekorten oplopen. Op langere termijn wel, maar twee weken is daar te kort voor.

   Het is goed om dezelfde richtlijnen voor kvv aan te houden als je ook deels brokken voert, maar minder noodzakelijk.

   Succes, hopelijk worden de problemen opgelost! Zo niet, probeer dan eens een kvv zonder rund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *