Water beinvloedt energie-opname en gewicht van kat

Datum: 10 augustus, 2011
Laatst bijgewerkt: 10 augustus, 2011

Onderzoek wijst uit dat het vochtgehalte in kattenvoer de energie-opname en het gewicht van katten beinvloedt.

16 kortharige katers met hetzelfde gewicht, werden verdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg natvoer en de andere groep kreeg de gevriesdroogde versie van hetzelfde natvoer. Beide voedingen hadden hetzelfde voedingsstoffenprofiel op basis van de droge massa (dus het vocht niet meegerekend). Ze kregen twee keer par dag eten en de dagelijkse hoeveelheid voeding werd gemeten.

Uit het onderzoek bleek dat de energie-opname lager was bij het natvoer, in vergelijking met het gevriesdroogde voer. Daarnaast bleek dat de katten die natvoer kregen in gewicht waren afgenomen. In de korte-termijn-onderzoeken aten katten een stuk meer van het natvoer dan van het gevriesdroogde voer.

Het vele water in het natvoer zorgt dus voor een lagere energie-opname en een lager lichaamsgewicht, deze conclusie zou kunnen helpen bij het tegengaan van overgewicht bij katten.

Bron: Water in wet cat food affects intake and weight, petfoodindustry.com

Het onderzoek: A. Wei et al., 2011. Effect of water content in a canned food on voluntary food intake and body weight in cats. AJVR 72:918-923. doi: 10.2460/ajvr.72.7.918

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter