Waarom ik geen voedingsadvies kan geven

Datum: 9 februari, 2019
Laatst bijgewerkt: 9 februari, 2019

Wat kan ik het beste voeren aan mijn hond? Deze vraag krijg ik heel vaak, maar ik kan hier niet zomaar antwoord op geven. Om hier goed antwoord op te geven, heb ik de hele geschiedenis nodig wat betreft bijvoorbeeld voeding, reacties op voeding, gezondheidsproblemen en de voorkeuren van jezelf.  En het kost veel tijd om dit in kaart te brengen, een compleet plaatje van te maken en op basis daarvan in te schatten wat de beste passende voeding is en uit te zoeken welke merken aan de ingeschatte criteria voldoen. Daar kan ik wel een paar uur mee bezig zijn. Een heel consult dus! Ik raad dan ook aan om een goede voedingsadviseur in te schakelen, of een dierenarts die zich verdiept heeft in voeding. Deze kan de tijd nemen om je goed te helpen. Zelf geef ik geen consulten meer, omdat ik me wil richten op artikelen en cursussen waarmee ik veel mensen, honden en katten tegelijk kan helpen.

Kan ik dan helemaal niets adviseren? Ik zou een algemene suggestie kunnen doen, op basis van de informatie die op dat moment in mijn hoofd het meest actief is. Maar dit kun je niet zien als een goed advies, en geef ik dus liever niet.

Is het ook niet het beste als je zelf uitzoekt welke brokken voldoen aan jouw wensen? Ik doe mijn best zoveel mogelijk informatie op Voerwijzer te zetten waarmee je zelf brokken of andere soort voeding kunt uitzoeken.

Zoek de beste voeding voor je hond
Wat is de beste hondenvoeding
Zelf een brok beoordelen in zes stappen
Goed natvoer uitzoeken voor de hond
Beginnersinformatie rauwe vleesvoeding
Hondenbrokken vergelijken
Een overzicht van hypoallergene hondenbrokken met één diersoort
Zijn geperste hondenbrokken beter?
Geperste brokken vergelijken
Is een visbrok gezond?
Meer informatieve artikelen over hondenvoeding

Zoek de beste voeding voor je kat
Het beste kattenvoer
Goed natvoer uitzoeken voor de kat
Zelf een brok beoordelen in zes stappen
Rauwe vleesvoedingen voor de kat vergelijken
Kattenbrokken vergelijken
Hypoallergene kattenbrokken met één diersoort
Kattenbrokken met veel vlees
Is een visbrok gezond?
Meer informatieve artikelen

2 Comments

 1. Kensi

  Help. Ik ben Kensi een grijze Amstaff van bijna 3jr. Vanaf mijn pup zijnde heb ik huid problemen… Vorig jaar Sept zijn wij er achter gekomen dan ik EPI heb. Daar krijg ik dagelijks medicatie voor. Baasje heeft al diverse voer gehaald RC Hypo… RC allergeen… Mijn huid blijft een probleem, bulten, uitslag vooral met pollen tijd, maagpijn, continu honger, pica gedrag, sterke lichaamsgeur. Ik knaag graag aan mijn poten kreeg ik Apoquel voor maar daar kreeg ik diaree van. Ik mag niet te hoog eiwit en niet teveel vet, maar baasje weet het niet meer… En ik blijf maar vrolijk en hyperdepiep (is ook beetje mijn ras ahum) owja en erge tandplak ik schrok graag kauwbotten het liefst in 1x naar binnen waardoor ik bijna gestikt ben maar baas wist de Heimlich…. Dus ik ben er nog. Maar nu mag ik geen kauwbotten meer… En baasje weet niet meer op voer gebied wat ze mij nu moet gaan voeren…

  Gr Cindy (In dienst van Kensi)

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Cindy en Kensi,

   Wat lastig, er lijken dus meerdere dingen niet goed te gaan in dat lichaam. De pancreas en ik vermoed ook de darmen. Lees dit artikel eens door:
   https://www.voerwijzer.com/voedselallergie-bij-hond-en-kat/. Daarnaast hebben veel honden met EPI ook SIBO, een supplement als Iberogast kan daarbij helpen. Overweeg ook (magere) rauwe vleesvoeding, met aanvulling van rauwe pancreas, dit vraagt minder van de pancreas dan brokken. Overleg wel met een voedingsdeskundige of dierenarts voor je andere voeding geeft.

Geef een reactie