Update schildklierhormonen in rauwe vleesvoeding

Datum: 12 september, 2018
Laatst bijgewerkt: 12 september, 2018

Inmiddels heb ik alle reacties binnen van de merken die ik heb gevraagd, deze kun je vinden in het artikel Schildklierhormonen in kvv – reacties van merken na uitzending Radar . Hierbij is het goed om te weten dat als een merk aangeeft dat er geen strot in zit, dit niet betekent dat er geen verhoogde hoeveelheid schildklierhormoon in kan zitten. Er zijn ook andere ingrediënten die het kunnen bevatten (luchtpijp, slokdarm en misschien kopvlees) en als het merk vlees verwerkt dat ze gemalen of versnipperd binnenkrijgen van de leveranciers, is het niet met zekerheid te zeggen wat hier wel/niet inzit.

Eerste analyse-resultaten
Inmiddels zijn de eerste analyse-resultaten binnen. Het merk Kivo heeft twee mixen laten analyseren bij de universiteit van Utrecht en de uitslagen waren goed. Paard Compleet bevatte 0 mcg/gram en Rund Compleet 0,4 mcg/gram. Zie ook hun Facebookpost.

Lezing over schildklierhormonen in kvv
Er is een lezing georganiseerd waarbij Huub van de Lang vertelt over de productie van kvv en hoe het probleem (voedingsgerelateerde hyperthyroidie door kvv) heeft kunnen ontstaan. Voedingsdeskundige Lotte Botter licht toe welke problemen er kunnen ontstaan bij de hond en wat alarmsignalen zijn. De lezing is op 6 november in Zutphen en kost €25,-. Aanmelden kan hier.

Relatie T4-waarde in het bloed en in de voeding
Er is veel onduidelijkheid over de relatie tussen T4-waardes in het bloed van de hond en de voeding die hij of zij eet. Ik heb Ronald Corbee hiernaar gevraagd en hij geeft aan dat een normaal of laag T4-gehalte in het bloed, een hoog T4 gehalte in de voeding niet geheel uitsluit.

Geef een antwoord